Följ oss
the_ad_group(12516);

Nyheter

Trender som Morgan Stanley rekommenderar sina kunder att satsa på

Publicerad

den

Den amerikanska investmentbanken Morgan Stanley tror att flygbolag, avkarbonisering eller indiska värden kommer att lysa i år Det finns aldrig en dålig tid för reflektion i investeringsvärlden, särskilt inte under ett år som detta. Detta 2024 har börjat med marknaderna mycket fokuserade på att beräkna när räntorna kommer att börja falla, men också på andra viktiga frågor som de många lagstiftande valen på båda sidor av världen och ekonomiska utsikter, de minst tveksamma och de mest oroande. Morgan Stanley menar i detta sammanhang att marknaden kanske fokuserar för mycket på träden och struntar i skogen.

Den amerikanska investmentbanken Morgan Stanley tror att flygbolag, avkarbonisering eller indiska värden kommer att lysa i år Det finns aldrig en dålig tid för reflektion i investeringsvärlden, särskilt inte under ett år som detta. Detta 2024 har börjat med marknaderna mycket fokuserade på att beräkna när räntorna kommer att börja falla, men också på andra viktiga frågor som de många lagstiftande valen på båda sidor av världen och ekonomiska utsikter, de minst tveksamma och de mest oroande. Morgan Stanley menar i detta sammanhang att marknaden kanske fokuserar för mycket på träden och struntar i skogen.

”Har en ny tjurmarknad redan börjat? Vissa investerare skulle säga det, eftersom S&P 500-indexet har vida överskridit den populära tröskeln för en bullrun med 20 procent vinst från en botten. Men med de potentiella hoten ekonomiska förhållanden som kvarstår och Osäkerheter på marknaden som hotar 2024, kan investerare fortfarande behöva ha tålamod innan en verkligt varaktig tjurmarknad kan komma igång”, påpekar New York-företaget.

Men det betyder inte att det inte finns möjligheter idag. Faktum är att bankens Global Investment Committee anser att investerare bör sträva efter att vara ”fullinvesterade” 2024, med ett öga mot att ”diversifiera sina portföljer och hitta balans när det kommer till egenskaper som stil, kapitaliseringsmarknad, grundläggande kvalitet och geografi.

I denna mening påpekar den amerikanska enheten att det finns en rad värden som kan ”driva marknader, påverka industrier och forma den globala ekonomin 2024.”

Flygbolag

Bland toppaktierna som har Morgan Stanleys godkännandestämpel är de i flygbolagssektorn. Detta trots att marknaden verkar oroa sig för en eventuell överdriven optimism i prognoserna efter ett 2023 av betydande återhämtning. Vissa analytiker tror att ökningen av tillgängliga platser och rutter, läggs till eventuella lägre konsumentutgifter, kan undergräva priset på biljetter och följaktligen dessa företags resultat… men detta är inte fallet för Morgan Stanley.

Ravi Shanker, en frakt- och flyganalytiker på det amerikanska företaget, tror att fritids- och företagsresor kommer att förbli ”solida” under de kommande månaderna och påpekar att faktorer som utrustningsförseningar, höga bränslekostnader och arbetsrestriktioner kommer att begränsa de tillgängliga platserna. Detta, förklarar han, kommer att göra det möjligt för flygbolagen att fortsätta ta ut en premie.

”Investerare är oroliga för att flygbolagen kommer att lägga till betydande kapacitetstillväxt under 2024. Vår forskning visar dock att flygbolagen faktiskt försöker trimma tillväxtförväntningarna, vilket borde båda gott för intäkterna från biljettpriserna”, påpekar han.

Investeringsuppsatsen liknar den gamla kontinenten. Medan investerare är oroade över den svaga efterfrågan i Europa, ser Morgan Stanley utrymme för ytterligare ett år med ”solid” reseintäkterstillväxt i regionen, trots potentiell svaghet i långdistanstransporter, där ytterligare flygningar kan pressa priserna. New York-banken framhåller dock att dessa trender kan gynna lågprisbolag, men utgör en risk för flaggflygbolag.

Avkarbonisering

Å andra sidan menar Morgan Stanley att marknaderna fortfarande inte välkomnar tillväxtpotentialen med hållbara investeringar. Delvis på grund av vad många anser vara ”långsamma framsteg” i övergången till förnybar energi, eftersom priserna har stigit i takt med att producenter försökt behålla vinster mitt i höga räntor. Detta har fått vissa investerare att tro att det kommer att leda till lägre kundefterfrågan 2024.

Morgan Stanley Research menar dock att effekterna av höga räntor redan är inbyggda i priserna på förnybar energi, som ”fortsätter mer lönsamt” än till exempel naturgas. ”Och företag borde ha mer utrymme i sina budgetar att investera i expansionsplaner när kurserna börjar sjunka, vilket förväntas under andra halvåret. Vi gillar främjarna av högkvalitativ förnybar energi, som har drabbats av nedgångar omotiverade värderingar på grund av till den negativa synen på marknaden, men vi tror att små företag kan ha svårigheter”, påpekar de.

I mer generella termer, förklarar New York-företaget, fortsätter att minska koldioxidutsläppen för att uppfylla nettonollenergimålen att vara en prioritet för regeringar runt om i världen och därför stödjer åtgärder som skattelättnader och subventioner långsiktig hållbarhet som investeringsämne. ”Vi förblir orubbliga i våra ”förändringshastighet”-kriterier för hållbara investeringar, med fokus på företag som levererar inkrementella vinster mot koldioxidutsläpp, säger Stephen Byrd, global chef för hållbarhets- och miljöteknikforskning på Morgan Stanley.

Indien

Likaså tror Morgan Stanley-experter att det finns flera megatrender, såsom avkarbonisering, offshoring eller digitalisering som kommer att driva ett decennium av ”sensationell tillväxt” i Indien. Och när de globala leveranskedjorna anpassar sig till en ”omkopplad” global ekonomi, ”är Indien redo” att bli ett ”attraktivt alternativ för elektroniktillverkning, vilket kan leda till att sektorn expanderar med 21 procent per år tills den når 604 miljoner dollar 2032”, enligt enhetens prognoser.

Men trots denna potential är investerare ”skeptiska” till att det asiatiska landet kan överträffa sin stora regionala rival, Kina, för fjärde året i rad. Faktum är att de förutser stor volatilitet på grund av ett allmänt val planerat till våren 2024, vilket kommer att sammanfalla med en återhämtning på de kinesiska marknaderna tack vare Pekings ansträngningar att stimulera ekonomin.

Morgan Stanley Research ser det dock tvärtom: det gynnar Indiens tillväxtutsikter och ser BNP-tillväxten, som de förutspår över 12 procent till 2024, mer än dubbelt så hög som Kina. Detta sätter också företag som är verksamma i Indien i en bättre relativ position för att leverera vinsttillväxt. Därför bör investerare som tror att Indiens framtidsutsikter redan är prissatta av marknaden ”ompröva.”

”Marknaden verkar se indiska aktier stabiliseras på subnormal tillväxt 2024, men vi tror att vi bara är halvvägs genom en vinstcykel som kommer att leverera 20 procent sammansatt vinsttillväxt under de kommande fyra eller fem åren. Början på en ny kapitalinvesteringscykel, ett sunt banksystem, lägre bolagsskattesatser och den förbättrade balansen i handel och konsumtion är några av faktorerna som stödjer den uppåtgående trenden, säger Ridham Desai, Morgan Stanleys chefsstrateg för Indien.

Två faktorer att ta hänsyn till

Morgan Stanleys experter lyfter i sin tur fram ytterligare två faktorer att ta hänsyn till 2024. En, att avbrott i den globala tillgången på koppar är ”det nya normala” efter en uppenbar moderering senast 2023. Det bör noteras att denna metall är ett ”avgörande” material för energiomställningen. Även om vissa prognoser pekar på en tillväxt på upp till 10 procent i produktionen före avbrott på grund av öppnandet av en ny gruva i Chila eller ökningen av produktionen i länder som Peru, vilket genererar ett överskottsscenario, tror New York-företaget tvärtom.

Börsfall kommer, men 2024 kommer att bli ett ”bra år” för aktier

”Vi tror att störningen är här för att stanna. Istället för ett överflöd förväntar vi oss ett underskott på 340 kiloton i år. Denna skillnad bör visa sig i priserna under andra kvartalet, där priserna i London når vårt hausseartade mål på 9 000 dollar per ton, det vill säga ungefär åtta procent mer än 2023”, påpekar råvaruteamet som leds av Amy Gower. Dessutom framhåller de att stängningen av en gruva i Panama, och den betydande minskningen av prognoserna för de viktigaste producenterna, är två indikatorer på accelerationen av de kommande störningarna. ”Med fysiska råvaruterminspriser på historiskt högre nivåer än spotpriser, kan investerare leta efter aktiemöjligheter, och specifikt hos gruvarbetare med goda utsikter till volymtillväxt och operationell förbättring”, tillägger de.

Slutligen påpekar investeringsbanken att aptitdämpande och fetmakontrollmediciner är ett stigande värde, eftersom det uppskattas att 24 miljoner människor i USA, sju procent av befolkningen, kommer att använda dem 2035 Morgan Stanley Research förväntar sig anti-fetma droger har ”vida och varaktiga konsekvenser” över ”alla livsmedelsrelaterade sektorer, eftersom konsumenterna äter mindre och gör mer näringsrika val.”

”Denna förändring kan påverka efterfrågan på godis, bakverk, söta och salta snacks, alkohol, läsk och andra ohälsosamma produkter. Å andra sidan bör företag med befintliga hälsosamma alternativ och de som erbjuder viktkontrollprodukter och stigande energi erbjuda möjligheter till investerare när beteendeeffekterna av läkemedel mot fetma utvecklas”, avslutar Pamela Kaufman, analytiker på tobak och förpackade livsmedel på Morgan Stanley.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

MONTLEV, Sveriges första globala ETF med hävstång

Publicerad

den

Montrose Global Leverage 125 MSCI World UCITS ETF (MONTLEV), Sveriges första globala ETF med hävstång är utvecklad för investerare som tror på långsiktig tillväxt och vill ha en extra skjuts i sin portfölj. Perfekt för pensionsspar, barnspar eller som en långsiktig bas i din investeringsstrategi.

Montrose Global Leverage 125 MSCI World UCITS ETF (MONTLEV), Sveriges första globala ETF med hävstång är utvecklad för investerare som tror på långsiktig tillväxt och vill ha en extra skjuts i sin portfölj. Perfekt för pensionsspar, barnspar eller som en långsiktig bas i din investeringsstrategi.

Första handelsdag: 10 april 2025

Total avgift: 0,41%

Valuta: SEK

Hävstång: x1,25

Inbyggd hävstång

Hävstång för den som är långsiktig

Ingen valutaväxling

Eftersom ETFen är noterad och handlas i Sverige slipper du valutaväxling. Handlar du ETFen hos Montrose köper du den även helt courtagefritt.

ETFen är optimerad för den långsiktiga investeraren som vill maximera sin marknadsexponering på ett effektivt och stabilt sätt. För konton där traditionell belåning inte är möjlig, som tjänstepension och barnspar, erbjuder den även ett sätt att öka avkastningspotentialen.

Hävstången ger en förstärkt marknadsexponering, där en uppgång på 10% i det underliggande indexet innebär en ökning på cirka 12,5% – och vice versa vid nedgång. Finansieringskostnaden för hävstången är STIBOR 3M + 0,60 och rebalanseras i slutet av varje månad.

Innehav och exponering

Starkare global exponering med MSCI World Index

Få möjlighet att ta del av avkastningen från världens största bolag, som NVIDIA, Apple och Microsoft. Med MSCI World Index får du en bred global exponering mot över 1500 ledande företag från 23 utvecklade marknader – med 1,25x hävstång för extra potential.

Handla MONTLEV ETF

Montrose Global Leverage 125 MSCI World UCITS ETF (MONTLEV) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas i svenska kronor på svenska Nasdaq Stockholm.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel  Nordnet, SAVR, DEGIRO och Avanza.

Notera att MONTLEV ETF handlas courtagefritt hos Montrose.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Nasdaq StockholmSEKMONTLEV

Montrose Global Leverage 125 – 10 största innehav

VärdepapperVikt %
Apple4,90%
Microsoft4,03%
Nvidia4,03%
Amazon3,17%
Alphabeth Inc3,12%
Meta2,13%
Tesla1,56%
Broadcom1,37%
JPMorgan Chase1,06%
Eli Lilly0,92%

Innehav kan komma att förändras

Vilka parter är involverade i ETFen?

Investeringsförvaltaren är FundLogic SAS, medan MSIM Fund Management (Ireland) Limited, som förvaltare och global distributör, har utsett Montrose by Carnegie AB som underdistributör. Morgan Stanley agerar som hedge-leverantör och har kontrakterats för att tillhandahålla derivat.

ETFens juridiska namn är Montrose Global Leverage 125 MSCI World UCITS ETF. Montrose som underdistributör får ersättning baserat på AUM i ETFen. Ersättningen beror på volymen i ETFen och uppgår mellan 0,07% – 0,12%

Vad kostar Montrose Global Leverage 125?

ETFen har en estimerad total avgift på 0,405%. 0,38% i löpande avgift och 0,025% i transaktionsavgifter.

Vilken risknivå har ETFen?

Fonden har risknivå 5 på en sjugradig skala. Om den svenska valutan stärks mot underliggande utländska valutor kan ETFen minska i värde.

Ger ETFen ut någon utdelning?

Nej, alla utdelningar återinvesteras direkt i ETFen och återspeglas därför direkt i NAVet och utvecklingen.

Vilket underligggande index har ETFen?

Det underliggande indexet är MSCI World Developed Market Index, denominerat i SEK (NDDUWI composite SEK).

Hur ofta rebalanseras belåningen?

I slutet på varje månad sker en omviktning för att återställa belåningen till 125%. Beroende på hur marknaden har gått sedan den senaste omviktningen kan den faktiska belåningen vara både högre eller lägre. I de fall som marknaden har gått ner är belåningen högre än 125% och ifall den har gått upp är den lägre än 125%. Genom att inte rebalasera dagligen så undviker man att kortsiktigt snabba marknadsrörelser urholkar värdet på ETF.en.

Justeras finansieringskostnaden regelbundet?

Ja, finansieringskostnaden justeras dagligen baserat på änringar av 3M STIBOR. Går räntan upp blir finansieringen dyrare och vice versa om den går ner.

Vad är finansieringskostnaden per år i procent?

För den extra inbyggda 25% belåningen i ETFen är finansieringskostnaden 3M STIBOR + 60 bps. STIBOR (Stockholm Interbank Offered Rate) är den ränta som banker i Sverige tar ut av varandra för kortfristiga lån utan säkerhet på interbankmarknaden. Det är en referensränta som ofta används för att bestämma räntor på olika finansiella produkter, såsom lån, obligationer och derivat. 2025-03-13 var 3M STIBOR 2,339%. Aktuell ränta går att se här.

De pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montrose storsatsning på ETFer fortsätter – lanserar Sveriges första globala ETF med hävstång

Publicerad

den

Efter att ha lanserat Sveriges första månatligt utdelande ETF tar Montrose nu ytterligare ett steg för att utveckla den svenska ETF-marknaden. Nu introduceras Montrose Global Leverage 125 MSCI World UCITS ETF, Sveriges första globala ETF med hävstång. Den nya ETFen ger investerare en bred global exponering med en inbyggd hävstång på 1,25x.

Efter att ha lanserat Sveriges första månatligt utdelande ETF tar Montrose nu ytterligare ett steg för att utveckla den svenska ETF-marknaden. Nu introduceras Montrose Global Leverage 125 MSCI World UCITS ETF, Sveriges första globala ETF med hävstång. Den nya ETFen ger investerare en bred global exponering med en inbyggd hävstång på 1,25x.

Första handelsdag är 10 april 2025.

Den svenska ETF-marknaden har länge legat steget efter den internationella, men intresset växer snabbt. Montrose vill driva utvecklingen genom att erbjuda innovativa och lättillgängliga investeringsprodukter som tidigare saknats på den svenska börsen.

”Vi såg ett stort intresse för vår första ETF och ser att svenska investerare efterfrågar fler alternativ som är både enkla och effektiva. Med Montrose Global Leverage 125 gör vi det möjligt att förstärka sin globala exponering utan att behöva ta traditionell belåning,” säger Alexander Boman, vd på Montrose.

En ETF för långsiktiga investerare

Montrose Global Leverage 125 är särskilt anpassad för investerare som har en lång placeringshorisont och tror på global tillväxt. ETFen kan vara ett intressant alternativ för investerare som vill ha mer än 100% aktieexponering i sina investeringar inom exempelvis tjänstepension eller barnspar, där traditionell belåning ofta inte är ett alternativ.

Finansieringskostnaden för hävstången är STIBOR 3M + 0,60 och rebalanseras i slutet av varje månad.

”Trots den turbulens vi ser på börsen just nu har historien visat att långsiktighet lönar sig.

Sedan 1987 har MSCI World levererat en årlig snittavkastning på 8,45%, trots IT-krasch, finanskris, brexit, coronakrasch och krig. Med en inbyggd hävstång kan långsiktiga investerare förstärka ränta på ränta-effekten över tid, medan kortsiktiga investerare får ett flexibelt alternativ för taktisk allokering – särskilt i en marknad där index redan tappat 7 procent och dollarn försvagats med 15 procent mot kronan sen årshögsta,” säger Nicklas Andersson, sparekonom på Montrose.

Kortfakta om Montrose Global Leverage 125

  • Hävstång: 1,25x
  • Total avgift: 0,405%
  • Handlas i: SEK
  • Utdelning: Ackumulerande
  • Rebalansering: Månatlig
  • Börshandlad: Ja, handlas i realtid

Montrose driver innovation på den svenska ETF-marknaden

ETFer har länge varit populära internationellt, men i Sverige har marknaden utvecklats långsammare. Montrose har som mål att förändra detta genom att lansera innovativa ETFer som ger svenska investerare bättre verktyg för att bygga långsiktiga portföljer.

”Många svenska investerare känner fortfarande inte till fördelarna med ETFer, och utbudet har varit begränsat. Vi vill ändra på det genom att lansera produkter som möter verkliga behov – vare sig det handlar om månadsutdelning, hävstång eller andra strategiska verktyg för sparande,” säger Daniel Bargiel Almer, produktchef på Montrose.

Med Montrose Global Leverage 125 introduceras en kontrollerad hävstång på den svenska ETF-marknaden, vilket ger investerare möjlighet att öka sin exponering utan att behöva ta eget lån och därmed riskera tvångsförsäljning vid nedgångar.

Så handlar du Montrose Global Leverage 125

Montrose Global Leverage 125 är en börshandlad fond (ETF), vilket innebär att den kan köpas och säljas i realtid under börsens öppettider. Fonden finns tillgänglig hos nätmäklare och banker och har kortnamnet MONTLEV. Hos Montrose köps den courtagefritt.

Första handelsdag är 10 april 2025.

I samarbete med Morgan Stanley

Investeringsförvaltaren är FundLogic SAS, medan MSIM Fund Management (Ireland) Limited, som förvaltare och global distributör, har utsett Montrose by Carnegie AB som underdistributör. Morgan Stanley agerar som hedge-leverantör och har kontrakterats för att tillhandahålla derivat. ETFens juridiska namn är Montrose Global Leverage 125 MSCI World UCITS ETF.

Vill du veta mer?

Läs mer om Montrose Global Leverage 125

Om Montrose

Montrose är en investeringsplattform byggd för investerare, av investerare. Vi kombinerar avancerade verktyg, expertkunskap och insiktsfull marknadsanalys för att ge våra kunder full kontroll över sina investeringar. Vårt mål är att skapa den bästa upplevelsen för alla som älskar investeringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kommer snart – en europeisk försvars-ETF, från ett europeiskt företag, utan USA-exponering

Publicerad

den

En europeisk försvarsöversikt: Med ökande hot och USA:s stöd inte längre garanterat, håller europeiska NATO-medlemmar på att se över sina försvarsstrategier och kraftigt öka militärutgifterna. Efter ett decennium av misslyckande med att nå målet på 2 % av BNP har Europa kollektivt underutnyttjat med uppskattningsvis 850 miljarder euro. Nu, för att återuppbygga och modernisera sina väpnade styrkor, riktar regeringarna denna förnyade investering mot europeiska försvarsföretag – vilket ökar kontinentens strategiska självtillit.

En europeisk försvarsöversikt: Med ökande hot och USAs stöd inte längre garanterat, håller europeiska NATO-medlemmar på att se över sina försvarsstrategier och kraftigt öka militärutgifterna. Efter ett decennium av misslyckande med att nå målet på 2 % av BNP har Europa kollektivt underutnyttjat med uppskattningsvis 850 miljarder euro. Nu, för att återuppbygga och modernisera sina väpnade styrkor, riktar regeringarna denna förnyade investering mot europeiska försvarsföretag – vilket ökar kontinentens strategiska självtillit.

Ett europeiskt försvar

Europa åtar sig att göra seriösa försvarsinvesteringar

Efter årtionden av underutnyttjande, rustar Europa äntligen upp sig. EU har fastställt en försvarsplan på 800 miljarder euro, medan enskilda europeiska NATO-medlemmar – från Polen till Storbritannien – snabbt ökar sina egna militärbudgetar.

Strategisk autonomi innebär att köpa europeiskt

Europas upprustning handlar inte bara om att spendera mer – det handlar om att bygga europeiskt oberoende och självständighet inom försvaret. För att minska beroendet av amerikansk utrustning prioriterar EU europeiskt tillverkade vapen, fordon och system, vilket ger en stark medvind till den europeiska försvarssektorn.

Byggd av Europas ledande ETF-experter för försvar

Denna ETF bygger på HANetfs bevisade framgång inom globala försvarsinvesteringar. Uppbackad av teamet bakom den snabbväxande NATO ETF erbjuder den diversifierad tillgång till Europas försvarssektor – från traditionella försvarsnamn till cybersäkerhet, vilket speglar den moderna krigföringens natur. HANetf är ett europeiskt företag.

Indexmetodik

Med ökande hot och USAs stöd inte längre garanterat, håller europeiska NATO-medlemmar på att se över sina försvarsstrategier och kraftigt öka militärutgifterna. Efter ett decennium av misslyckande med att nå målet på 2 procent av BNP har Europa kollektivt underutnyttjat med uppskattningsvis 850 miljarder euro. Nu, för att återuppbygga och modernisera sina väpnade styrkor, riktar regeringarna denna förnyade investering mot europeiska försvarsföretag – vilket ökar kontinentens strategiska självtillit.

Landsviktningar

Största innehav

Data as of March 31, 2025. Source: VettaFi

Rheinmetall

Rheinmetall, en tyskbaserad försvarsentreprenör, har legat i framkant när det gäller att modernisera NATOs militärer och åtgärda kritiska luckor i europeisk försvarskapacitet. Rheinmetall är känt för sin expertis inom pansarfordon, artillerisystem och ammunition, och har sett en ökning i efterfrågan på grund av ökade Natos försvarsutgifter efter Rysslands invasion av Ukraina.

Att ta itu med geopolitiska spänningar

Rheinmetall har utnyttjat de europeiska NATO-medlemmarnas strävan att nå eller överträffa målet för försvarsutgifterna på 2 procent av BNP. Med många Nato-länder som försöker modernisera sina landstyrkor, har Rheinmetalls erbjudanden, inklusive Leopard 2-stridsvagnsuppgraderingarna och Lynx pansarfordon, varit i hög efterfrågan.

Stark orderbok

Shell produktionskapacitet

BAE Systems

BAE Systems, med huvudkontor i Storbritannien, är en av de största försvarsentreprenörerna globalt och en kritisk leverantör för Natos försvarsinfrastruktur. Med en portfölj som spänner över luft-, hav-, land- och cyberdomäner har BAE Systems varit avgörande för att göra det möjligt för NATO-medlemmar att förbättra sin försvarsförmåga.

Betydande bidrag till luftförsvaret

BAE Systems tillverkar nyckelkomponenter till Eurofighter Typhoon och F-35 LightningII, båda väsentliga för Natos överlägsenhet i luften. Företaget tillhandahåller även avancerade radar- och elektroniska krigföringssystem för att stödja NATO-operationer.

AUKUS ubåtsprogram

Cyber och elektronisk krigföring

Handla ASWC ETF

HANetf Future of Defence UCITS ETF (ASWC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel  NordnetSAVRDEGIRO och Avanza.

Fortsätt läsa

21Shares

Prenumerera på nyheter om ETFer

* indicates required

21Shares

Populära