Följ oss
the_ad_group(12516);

Nyheter

Bitcoin: Ser vi historiens tredje momentum för take off byggas upp?

Publicerad

den

Momentum för take off För en vecka sedan skrev jag: "RSI har vänt upp från en låg nivå och divergerar positivt mot priset. Jag är positiv till Bitcoin på lite längre sikt men det är mycket som talar för att den kommande månaden kan bli utmanande."

För en vecka sedan skrev jag: ”RSI har vänt upp från en låg nivå och divergerar positivt mot priset. Jag är positiv till Bitcoin på lite längre sikt men det är mycket som talar för att den kommande månaden kan bli utmanande.”

Den gångna veckan inleddes skvalpigt och försöket i torsdags att bryta upp över 26000 och MA-20 slogs tillbaka redan under fredagen. Totalt steg Bitcoin/USD med marginella 0,2 procent den gångna veckan vilket innebär att nedgången det senaste halvåret nu skrivs till 6,4%. I veckografen utvecklades en doji med högsta och lägsta noteringarna 26460 och 25358. Den av nivåerna som punkteras eller passeras kommer troligen ställa in riktningen för de kommande veckorna.

Den långa trenden som jag använder 200-dagars medelvärde för att peka ut är svagt stigande. Trendfasindikatorn noteras i zonen där vi rekommenderas att agera med negativa trendföljande strategier.

Volymbalansen är negativ sedan mitten av augusti. SMACD lämnade i veckan som gick ett positivt ganska lågt kors. Vi ser nu små tecken på att divergensen mot signallinjen förstärks, vilket stärker oddsen för att expansionen från lågvollaläget kommer att ske norrut.

RSI divergerar positivt mot prisplatån.

Sammanfattning: I veckan som gick tog sig Bitcoin upp till fib 38% för den senaste nedgången men som vi ser i grafen tog uppstudsen slut där. Om det visar sig att augustilägsta vid 25200 ger vika talar mycket för en nedgång mot 22400-nivån som en sann 180-gradare. Om däremot priset tar ut 28185 innebär det att siktet ställs in mot i första hand 31000. Det jag inte riktigt gillar med det nuvarande utseendet är att uppstudsar snabbt elimineras vilket ökar risken för att expansionen kommer att ske söderut. Om då priset bryter ut söderut vad händer då om målkursen vid 22400 nås? Jag tror det kommer leda till en vändning uppåt för det stämmer perfekt med den historiska utvecklingen med återtest av utbrott från expanderande kilar, vilket jag återkommer till om det blir så. Som jag sagt ett antal gånger ser Bitcoin ut att redan ha formerat en inverterad huvudskuldra vilket gör att jag är positiv på längre sikt men den pågående kontraktionen behöver ha sin gång innan köparna åter vågar sig tillbaka. Senast vi såg ett utseende som påminner om detta av från andra halvan av 2019 till mitten av 2020. Det vi ser nu påbörjades i mitten av 2022 och kan naturligtvis fortsätta en bit in på 2024 men det finns inget som säger att inte expansionen kan dra igång tidigare. Ju fler som ser en formation utvecklas, desto större chans för frontrunning. Expansion från extrema lågvollalägen brukar vara kraftfulla och ske snabbt, inte sällan när tillräckligt många är negativa. Kort sagt är det mer spännande än på länge och det gäller att vara med när det väl händer.

Motstånd: 26440 / 26900 / 27560 / 28185

Stöd: 25360 / 24750 / 23325

Cykelindikatorn noteras inför dagen kring 60-.

Ethereum: Positivt lågt kors hos SMACD

För en vecka sedan skrev jag: ”Så länge trendfasindikatorn är negativ och Ethereum präglas av fallande signifikanta toppar och bottnar är det mer som talar för att den positiva kontraktionen är en paus i nedtrenden än ett begynnande positivt omslag.”

Den gångna veckan inleddes skvalpigt och fortsatt att präglas av små rörelser kring stödområdet vid $1600. Totalt steg Ethereum/USD med marginella 0,1 procent den gångna veckan vilket innebär att nedgången det senaste halvåret nu skrivs till 11 procent. I veckografen utvecklades en doji med högsta och lägsta noteringarna 1669 och 1608 som samtidigt var en inside stapel. Den av nivåerna som punkteras eller passeras kommer troligen ställa in riktningen för de kommande veckorna.

Den långa trenden som jag använder 200-dagars medelvärde för att peka ut saknar lutning. Trendfasindikatorn noteras nu i området där vi rekommenderas att agera med negativa trendföljande strategier.

Volymbalansen är negativ sedan mitten av juli.

SMACD lämnade i veckan som gick ett positivt ganska lågt kors. Vi ser nu små tecken på att divergensen mot signallinjen är på väg att bli tydligare vilket är en positiv pusselbit.

Sammanfattning: Ethereum fångas nu i en kontrakation som har en svagt positiv underton men driften på både kort- och medellång sikt nedåtriktad. Så länge trendfasindikatorn är negativ och Ethereum präglas av fallande signifikanta toppar och bottnar är det mer som talar för att den positiva kontraktionen är en paus i nedtrenden än ett begynnande positivt omslag. Om däremot den senaste kortsiktiga toppen från slutet av augusti vid 1746 tas ut och följs av en ny högre lägsta kan det vara ett positivt trendskifte på gång. Än så länge är det dock mer som pekar på nedgång och att uppstudsar är andhämtningspauser i nedtrenden.

Motstånd: 1700 / 1800 / 1875

Stöd: 1600-1580 / 1540 / 1460

Cykelindikatorn noteras inför dagen kring 49-.

Cardano: Minsta veckorangen någonsin

För en vecka sedan skrev jag: ”Den symmetriska målkursen för toppformationen i våras ligger nedåt 0,16. Om det istället visar sig att stödet kring 0,25 håller och priset tar ut 0,37 där vi hittar den senaste toppen från mitten av juli, tolkar jag det som en dubbelbotten med ett potentiellt mål upp mot 0,50-nivån.”

Den gångna veckan har präglats av små candlar kring stödnivån vid 0,25. Totalt backade Cardano/USD med 0,4 procent den gångna veckan vilket innebär en nedgång med 31 procent de senaste halvåret. Veckorangen är den minsta på två år.

Den långa trenden som jag använder 200-dagars medelvärde för att peka ut är nedåtriktad. Trendfasindikatorn noteras sedan mitten av augusti i zonen som rekommenderar oss att handla med negativa trendföljande strategier.

Volymbalansen är negativ sedan en månad tillbaka.

SMACD lämnade i veckan ett positivt kors men så länge inte divergensen mot signallinjen är tydligare ska vi vara beredda på tvära kast.

Sammanfattning: Cardano utmanar sedan mitten av augusti stödet kring 0,25 och risken är stor för att en punktering av nivån kommer att trigga ett utmanande säljtryck då det är tunt på fysiska stöd under 0,24. Expansion från extrema lågvollaläget blir ofta kraftfulla och nu blir det spännande att se om det blir uppåt eller nedåt denna gång. Den symmetriska målkursen för toppformationen i våras ligger nedåt 0,16. Om det istället visar sig att stödet kring 0,25 håller och priset tar ut 0,37 där vi hittar den senaste toppen från mitten av juli, tolkar jag det som en dubbelbotten med ett potentiellt mål upp mot 0,50-nivån. Så länge varken standard line (den rödprickiga linjen) eller senaste kortsiktiga toppen passeras talar mer för en expansion söderut.

Motstånd: 0,26 / 0,28 / 0,29

Stöd: 0,25 / 0,23 / 0,24

Cykelindikatorn noteras inför veckan kring 39-.

Polkadot: Översåld kring all time low

För en vecka sedan skrev : ”Så länge priset präglas av lägre toppar och bottnar ska vi vara försiktiga med att gå emot driften nedåt. Skulle priset vända upp från nuvarande nivå och så småningom passera 5,75 ställs siktet in mot 7,25. Så länge varken standard line (den rödprickiga linjen) eller senaste kortsiktiga toppen passeras talar mer för en expansion söderut.”

Den gångna veckan inleddes skvalpigt och har präglades av små rörelser kring stödområdet vid 4,1. Totalt backade Polkadot/USD med marginella 0,1 procent den gångna veckan vilket innebär att nedgången det senaste halvåret nu skrivs till 18 procent. I veckografen utvecklades en doji med högsta och lägsta noteringarna 4,33 och 4,17. Den av nivåerna som punkteras eller passeras kommer troligen ställa in riktningen för de kommande veckorna.

Den långa trenden som jag använder 200-dagars medelvärde för att peka ut är nedåtriktad. Trendfasindikatorn noteras i den extremt översålda zonen och vändningar upp från detta område brukar vara intressanta men det är viktigt att man inväntar att kortsiktiga toppar passeras.

Volymbalansen är negativ sedan mitten av juli.

SMACD noteras i sälj men uppvisar en liten men dock positiv divergens och eventuellt närmar sig ett positivt kors.

Sammanfattning: Den branta nedgången till stödområdet vid 4,15 är intressant just för att nedgången gick snabbt och nu följs av extremt små rörelser kring stödnivån. Jag vill helst inte se att 4,14 punkteras då det troligen får säljtrycket att tillta ytterligare. I den bästa av världar vänder Polkadot upp från nuvarande stödnivå och återtar till att börja med den senaste kortsiktiga toppen vid 4,80. Så länge priset präglas av lägre toppar och bottnar ska vi vara försiktiga med att gå emot driften nedåt. Skulle priset vända upp från nuvarande nivå och så småningom passera 5,75 ställs siktet in mot 7,25 men det är ju en del utmaningar kvar till dess. Så länge varken standard line (den rödprickiga linjen) eller senaste kortsiktiga topp passeras talar mer för en expansion söderut.

Motstånd: 4,33 / 4,74 / 5,09

Stöd: 4,20 / 3,85 / 3,42

Cykelindikatorn noteras inför dagen kring 59-.

Solana: Punkterar fib 62% och $20-nivån

För en vecka sedan skrev jag: ”Det jag inte vill se är att 19-nivån ger vika, utan att snabbt återtas, för då ökar risken påtagligt för en nedgång mot junilägsta. För att det negativa utseendet ska bli mindre negativt vill jag se standard line vid 22,20 passeras.”

Den gångna veckan har präglats av slagiga rörelser mellan 20,6 och 19,0 som till slut stängde som en doji i veckografen. Den av nivåerna som punkteras eller passeras kommer troligen ställa in riktningen för de kommande veckorna. Totalt steg Solana med marginella 0,1 procent den gångna veckan vilket innebär att årets nedgång nu skrivs till 6,7 procent.

Den långa trenden som jag använder 200-dagars medelvärde för att peka ut är svagt nedåtriktad. Trendfasindikatorn noteras nu i zonen där vi rekommenderas att agera med negativa trendföljande strategier.

Volymbalansen är negativ sedan den 21 augusti.

SMACD lämnade den 21 juli ett negativt kors och har sedan dess effektuerat en negativ trampolin som fick indikatorn att dra ner genom nollzonen vilket fortfarande är fallet. Nu närmar sig ett positivt lågt kors om inte priset drar ner från nuvarande nivå och effektuerar en negativ trampolin som vi bjöds på den 16 augusti.

Sammanfattning: Solana har nu fallit ner genom fib 62% utan att ha lyckats återta nivån. När priset faller ner genom denna fibnivå ställs siktet in mot hemmahamnen som vi detta fall hittar nedåt 14-nivån. Det jag inte vill se är att 19-nivån ger vika, utan att snabbt återtas, för då ökar risken påtagligt för en nedgång mot junilägsta som jag nämnde ovan. För att det negativa utseendet ska bli mindre negativt vill jag se standard line vid 22,20 passeras och därefter inte följas av en ny lägre lägsta. Så länge lägre toppar och bottnar präglar Solana är siktet inställt mot junilägsta.

Motstånd: 20,60 / 22,00 / 22,30

Stöd: 19,00 / 18,70 / 17,75

Cykelindikatorn noteras inför dagen kring 41-.

Uniswap: Tajt range med negtiv underton

För en vecka sedan skrev jag: ”Det jag inte vill se är att 4,20 ger vika, utan att snabbt återtas, för då ökar risken påtagligt för en nedgång mot junilägsta kring 3,60. För att det negativa utseendet ska bli mindre negativt vill jag se den senaste kortsiktiga toppen vid 4,90 passeras.”

Den gångna veckan inleddes med ett försök till uppgång men när 4,52 nåddes tog det stopp och priset föll tillbaka till 4,27 som även är begränsningarna för den doji som bildades i vekografen. Den av nivåerna som punkteras eller passeras kommer troligen ställa in riktningen för de kommande veckorna.

Den långa trenden som jag använder 200-dagars medelvärde för att peka ut är fallande. Trendfasindikatorn noteras i zonen där vi rekommenderas att agera med negativa trendföljande strategier men vändningar upp från denna låga nivå har inte sälla lett till tydliga uppgångsfaser.

Volymbalansen är negativ sedan den 22 augusti.

SMACD lämnade ett positivt lågt kors i veckan som gick och fortsätter divergensen mot signallinjen vara positiv stärks oddsen för en botten.

Sammanfattning: Jag vill först se att MA-20 passeras utan att snabbt punkteras, i annat fall är risken stor för en nedgång mot junilägsta. En passering av den kortsiktiga toppen vid 4,9 stärker oddsen påtagligt för att vi sett en signifikant botten mejslas ut. Så länge lägre toppar och bottnar präglar Uniswap är siktet fortfarande inställt mot junilägsta.

Motstånd: 4,50 / 4,90 / 5,30

Stöd: 4,32 / 4,00 / 3,60

Cykelindikatorn noteras inför dagen kring 49-.

Avalanche: Klamrar sig fast kring stödet vid $10

För en vecka sedan skrev jag: ”Det saknas fysiska stöd på nedsidan vilket innebär att en punktering av föregående veckas lägsta ställer in siktet vidare söderut. För tillfället talar mer för fortsatt ned- än uppgång.”

Den gångna veckan har präglats av små rörelser kring stödområdet vid $10. Totalt steg Avalanche/USD med 1,0 procent den gångna veckan vilket innebär att nedgången det senaste halvåret nu skrivs till 36 procent. I veckografen utvecklades en doji med högsta och lägsta noteringarna 10,14 och 9,65. Den av nivåerna som punkteras eller passeras kommer troligen ställa in riktningen för de kommande veckorna.

Den långa trenden som jag företrädesvis använder lutningen hos 200-dagars medelvärde för att peka ut är nedåtriktad. Trendfasindikatorn har nu fallit ner under -7 vilket är extremt negativt. Vändningar upp från nivåer under detta gränsvärde har inte sällan lett till rejäla uppgångar. Senast vi såg det var i slutet av december förra året. Än så länge ser jag dock inte några tecken på att köparna är på väg tillbaka.

SMACD lämnade i veckan som gick ett positivt ganska lågt kors. Så länge inte divergensen mot signallinjen blir tydligare ska vi vara beredda på tvära kast.

Volymbalansen är negativ sedan slutet av augusti.

Avalanche är fångad i en fallande kil och utbrott från dessa sker i de flesta fall norrut. Man vet dock aldrig när det sker och risken finns självklart att kilen utvecklas till en fallande trendkanal vilket indikerar att det underliggande sentimentet tom är svagare än tidigare.

Sammanfattning: Priset noteras kring den nedre begränsningen i den fallande kilen men än så länge har vi inte sett några tydliga tecken på att säljtrycket är på väg att avta. En positiv pusselbit är ändå det positiva korset i SMACD som effektuerades i veckan och var det första sedan den 22 juni. Nu blir det intressant att se vad en eventuellt tilltagande divergens mot signallinjen kommer innebära. Det saknas fysiska stöd på nedsidan vilket innebär att en punktering av föregående veckas lägsta ställer in siktet vidare söderut. RSI-14 noteras även denna vecka med en svagt positiv divergens kring 30-nivån. Det första jag vill se nu är att den senaste kortsiktiga toppen vid 11,20 och standard line tas ut och inte följs av en ny lägre lägsta. Om detta åtföljs av att trendfasindikatorn vänder upp från en extremt låg nivå, som vi såg i december, kan det leda till spännande rörelser norröver. För tillfället talar dock mer för fortsatt ned- än uppgång.

Motstånd: 10,15 / 11,20 / 11,40 / 12,20

Stöd: 9,82 / 9,65 / 9,00

Cykelindikatorn noteras inför dagen kring 63-.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

CBUV ETF satsar på Metaverse

Publicerad

den

iShares Metaverse UCITS ETF USD (Acc) (CBUV ETF) med ISIN IE000RN58M26, försöker följa STOXX Global Metaverse-index. STOXX Global Metaverse-index spårar företag från hela världen som har affärsverksamhet i metaverse-ekosystemet. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

iShares Metaverse UCITS ETF USD (Acc) (CBUV ETF) med ISIN IE000RN58M26, försöker följa STOXX Global Metaverse-index. STOXX Global Metaverse-index spårar företag från hela världen som har affärsverksamhet i metaverse-ekosystemet. Aktierna som ingår filtreras enligt ESG-kriterier (miljö, social och bolagsstyrning).

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,50 % p.a. iShares Metaverse UCITS ETF USD (Acc) är den enda ETF som följer STOXX Global Metaverse-index. ETF:n replikerar det underliggande indexets prestanda genom fullständig replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna ackumuleras och återinvesteras.

iShares Metaverse UCITS ETF USD (Acc) är en liten ETF med tillgångar på 88 miljoner euro under förvaltning. Denna ETF anserades den 7 december 2022 och har sin hemvist i Irland.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att uppnå en avkastning, genom en kombination av kapitaltillväxt och inkomst, som återspeglar avkastningen från STOXX Global Metaverse Index.

Handla CBUV ETF

iShares Metaverse UCITS ETF USD (Acc) (CBUV ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURCBUV
Borsa ItalianaEURMTAV
Euronext AmsterdamUSDMTAV
London Stock ExchangeGBPMTAV
SIX Swiss ExchangeUSDMTAV
XETRAEURCBUV

Största innehav

KortnamnNamnSektorVikt (%)ISINValuta
NVDANVIDIA CORPInformationsteknologi7.79US67066G1040USD
COINCOINBASE GLOBAL INC CLASS AFinans7.15US19260Q1076USD
LOWLOWES COMPANIES INCSällanköpsvaror7.10US5486611073USD
METAMETA PLATFORMS INC CLASS AKommunikationstjänster5.96US30303M1027USD
SHOPSHOPIFY SUBORDINATE VOTING INC CLAInformationsteknologi5.00CA82509L1076USD
ADSKAUTODESK INCInformationsteknologi4.25US0527691069USD
ADBEADOBE INCInformationsteknologi3.28US00724F1012USD
EAELECTRONIC ARTS INCKommunikationstjänster3.12US2855121099USD
RBLXROBLOX CORP CLASS AKommunikationstjänster3.10US7710491033USD
7974NINTENDO LTDKommunikationstjänster2.65JP3756600007JPY

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Europeisk försvarsutgiftsboom: Viktiga investeringsmöjligheter mitt i globala förändringar

Publicerad

den

Jane Edmondson, Head of Index Product Strategy på TMXVettaFi, träffade Steve Darling från Proactive för att diskutera det snabbt utvecklande globala försvarslandskapet och de investeringsimplikationer som en europeisk försvarsutgiftsboom medför. Med geopolitiska spänningar på uppgång och skiftande försvarsprioriteringar måste investerare navigera efter nya möjligheter och risker i sektorn.

Jane Edmondson, Head of Index Product Strategy på TMXVettaFi, träffade Steve Darling från Proactive för att diskutera det snabbt utvecklande globala försvarslandskapet och de investeringsimplikationer som en europeisk försvarsutgiftsboom medför. Med geopolitiska spänningar på uppgång och skiftande försvarsprioriteringar måste investerare navigera efter nya möjligheter och risker i sektorn.

Edmondson lyfte fram Europas oöverträffade ökning av försvarsutgifterna, ett direkt svar på USA:s beslut att minska militärt bistånd till Ukraina. Centralt i denna förändring är EUs initiativ ”Rearm Europe Readiness 2030” på 800 miljarder euro, som syftar till att stärka den militära beredskapen. Detta inkluderar betydande investeringar i nyckelförsvarstekniker och en dedikerad kreditfacilitet på 150 miljarder euro för att förbättra militär kapacitet.

”Det kommer att bli mycket utgifter framöver,” noterade Edmondson och betonade stora tillväxtområden som artificiell intelligens, cyberförsvar, drönarteknik och avancerade artillerisystem.

Hon påpekade att ledande europeiska försvarsföretag – inklusive Rheinmetall, BAE Systems, Thales, Dassault och Leonardo SPA – kommer att dra stor nytta av denna expansion. Dessutom framträder Sydkoreas Hanwha Aerospace som en nyckelspelare i globala försvarskontrakt. Däremot upplever amerikanska försvarsföretag motvind på grund av budgetnedskärningar och inställda upphandlingsavtal, vilket leder till en relativ nedgång i sektorn.

En annan kritisk förändring av global försvarsupphandling håller på att utvecklas när traditionella amerikanska allierade omprövar sina försvarsinköp. Kanada och Portugal, till exempel, omvärderar beställningar på USA-tillverkade F-35 stridsflygplan till förmån för alternativa alternativ, som flygplan från Dassault Aviation.

Edmondson betonade att dessa geopolitiska omställningar skapar stark ekonomisk medvind, särskilt för Tyskland, som kommer att investera uppskattningsvis 500 miljarder euro i försvar under de kommande åren. Hon citerade en nyligen gjord rapport från Goldman Sachs, som förutspår att hälften av dessa utgifter direkt kommer att underblåsa BNP-tillväxten – en effekt som redan återspeglas på finansmarknaderna. Medan europeiska aktier, särskilt Euro Stoxx 50-index, tar fart, har stora amerikanska aktieindex kämpat för att hålla jämna steg.

”Detta är en kraftfull påminnelse för investerare att hålla sig diversifierade, behålla exponering utanför amerikanska marknader och allokera kapital till framväxande globala försvarsteman,” rådde Edmondson.

När globala militära strategier fortsätter att utvecklas kan investerare som positionerar sig tidigt i viktiga internationella försvarssektorer dra nytta av denna historiska förändring.

HanETF planerar en ny försvarsfond med fokus på europeiska företag som kommer att börja handlas i nästa vecka. Vi har ännu inte namnet på denna, men kortnamnet på tyska Xetra är 8RMY medan det i London blir tickern ARMY.

Handla ASWC ETF

HANetf Future of Defence UCITS ETF (ASWC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel  NordnetSAVRDEGIRO och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

WNUC ETF ger exponering mot uran och kärnkraft

Publicerad

den

WisdomTree Uranium and Nuclear Energy UCITS ETF USD Unhedged Acc (WNUC ETF) med ISIN IE0003BJ2JS4, försöker spåra WisdomTree Uranium and Nuclear Energy UCITS-index. WisdomTree Uranium and Nuclear Energy UCITS-index spårar företag över hela världen som är engagerade inom uran- eller kärnenergiindustrin.

WisdomTree Uranium and Nuclear Energy UCITS ETF USD Unhedged Acc (WNUC ETF) med ISIN IE0003BJ2JS4, försöker spåra WisdomTree Uranium and Nuclear Energy UCITS-index. WisdomTree Uranium and Nuclear Energy UCITS-index spårar företag över hela världen som är engagerade inom uran- eller kärnenergiindustrin.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,45 % p.a. WisdomTree Uranium and Nuclear Energy UCITS ETF USD Unhedged Acc är den enda ETF som följer WisdomTree Uranium and Nuclear Energy UCITS-index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

Denna ETF lanserades den 5 mars 2025 och har sin hemvist i Irland.

WisdomTree Uranium and Nuclear Energy UCITS ETF (”Fonden”) strävar efter att spåra pris- och avkastningsutvecklingen, före avgifter och utgifter, för WisdomTree Uranium and Nuclear Energy UCITS Index (”Indexet”). Indexet är utformat för att följa resultatet för företag som är involverade i uran- och kärnenergiindustrin.

Varför investera?

  • Få en unik strategi med hög övertygelse för investeringar i uran- och kärnenergiföretag.
  • Kärnenergi är avgörande för den framtida hållbara energimixen, eftersom kraven på energi ökar, kommer det att bli nödvändigt att skala upp tillförlitliga källor för ren energi.
  • Denna ETF erbjuder exponering mot en diversifierad korg av företag som är involverade i uran- och kärnenergimarknaden, såsom uranbrytning, byggande av kärnkraftsinfrastruktur eller bedriver avancerad forskning om framtida kärnteknik.
  • Analysen för urval och viktning av företag i indexet utförs av WisdomTree med betydande expertis i att konstruera tematiska index, vilket säkerställer att portföljkorgen förblir fokuserad och relevant.
  • ETFen är UCITS-kompatibel.

Handla WNUC ETF

WisdomTree Uranium and Nuclear Energy UCITS ETF USD Unhedged Acc (WNUC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel  Nordnet, SAVR, DEGIRO och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Borsa ItalianaEURNCLR
London Stock ExchangeGBXNCLP
London Stock ExchangeUSDNCLR
XETRAEURWNUC

Största innehav

NamnKortnamnLandVikt %
1. Cameco CorpCCJ USCA7,63%
2. Paladin Energy LtdPDN AUAU6,81%
3. Uranium Energy CorpUEC USUS6,66%
4. Denison Mines CorpDNN USCA6,39%
5. Doosan Heavy Industries034020 KSKR6,06%
6. NEXGEN ENERGY LTD COMMON STOCKNXE5,98%
7. GE Vernova IncGEV USUS5,27%
8. Air Liquide SAAI FPFR5,10%
9. Atkinsrealis Group IncATRL CNCA4,79%
10. Energy Fuels IncUUUU USUS4,70%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

21Shares

Prenumerera på nyheter om ETFer

* indicates required

21Shares

Populära