Valour Inc, ett teknikföretag som överbryggar gapet mellan traditionella kapitalmarknader och decentraliserad finans, tillkännagav i veckan att SEBA VALOUR Metaverse Index (SVMETA) är tillgängligt för handel OTC.
Valour samarbetade med SEBA Bank och MVIS för att lansera ett investerarbart index för tokenbyggande för Metaverse, SVMETA. SVMETA-indexet (ISIN DE000SL0F989) är ett investeringsbart index för token-byggande för Metaverse som ger exponering för kryptotillgångar relaterade till spel, underhållning och sociala interaktioner inom den virtuella och augmented reality-världen. SVMETA beståndsdelar är proportionella mot deras börsvärden. Valet av beståndsdelar följs upp löpande. SEBA VALOUR Metaverse Index räknar för närvarande 3 komponenter. Den fullständiga listan över komponenterna med respektive vikt (senast stängning) finns nedan.
”Vi är glada över att kunna meddela den andra fasen av vårt Metaverse Index – lanseringen av OTC-handel”, säger Tommy Fransson, VD på Valour Asset Mangagment. ”Med detta ger vi investerare möjlighet att få exponering mot indexet bestående av Enjin, Decentraland och Sandbox. Vi kommer att fortsätta att driva produktutveckling och stödja kundernas efterfrågan genom att överbrygga klyftan mellan traditionella kapitalmarknader och investeringar i digitala tillgångar.”
SVMETA är ett regelbaserat index som täcker CCCAGG-prissättningen och beräknas i USD som ett prisindex. Indexet ses över månadsvis. Detaljerad information om indexet, inklusive metodinformation och indexdata, finns tillgänglig här. Med den senaste utvecklingen går Valour ytterligare framåt i sitt uppdrag att integrera den nya digitala ekonomins grundläggande tillgångar i äldre finansiella institutioner. Valour erbjuder 27 unika ETP:er baserade på 8 av de högst presterande DeFi-tokenerna. Dessa ETP:er inkluderar Bitcoin Zero och Ethereum Zero, de enda syntetiska krypto-ETP:erna med noll avgift som för närvarande handlas i Europa.
Om Valour
Valour Inc. är ett teknikföretag som överbryggar klyftan mellan traditionella kapitalmarknader och decentraliserad finansiering. Vårt uppdrag är att utöka investerarnas tillgång till branschledande decentraliserade teknologier som vi tror ligger i hjärtat av framtidens finans. På uppdrag av våra aktieägare och investerare identifierar vi möjligheter och innovationsområden, och bygger och investerar i ny teknik och satsningar för att tillhandahålla pålitlig, diversifierad exponering över det decentraliserade finansekosystemet.
Om SEBA Bank
SEBA Bank, som grundades i april 2018 och har sitt huvudkontor i Zug, är en pionjär inom finansbranschen och är den enda globala smarta banken som tillhandahåller en helt universell uppsättning reglerade banktjänster i den framväxande digitala ekonomin. I augusti 2019 fick SEBA Bank en schweizisk bank- och värdepappershandlarlicens, och i september 2021 CISA-licensen – första gången en välrenommerad tillsynsmyndighet som FINMA har beviljat sådana licenser till en leverantör av finansiella tjänster med en kärnkapacitet inom digitala tillgångar . I februari 2022 säkrade SEBA Bank tillståndet för finansiella tjänster från Abu Dhabi Global Market och öppnade ett kontor i Abu Dhabi.
Det breda, vertikalt integrerade spektrumet av tjänster i kombination med de högsta säkerhetsstandarderna gör SEBA Banks värdeerbjudande unikt – det är därför Banque de France valde SEBA Bank för att testa integrationen av Central Bank Digital Currency (CBDC). CVVC Global Report, LGT Bank inledde ett samarbete och CB Insights utnämner SEBA Bank två år i rad till topp 50 företag inom blockkedjeekosystemet. Aite Group belönade SEBA Bank med deras 2021 Digital Wealth Management Impact Innovation Award i kategorin ”Digital Startup of the Year”, 2022 vann SEBA Bank WealthBriefing Swiss EAM Award for Excellence in Digital Assets Offering or Service, och LinkedIn-listan SEBA Bank som en av de bästa startups 2021 i Schweiz.
Om MarketVector Index
MarketVector Indexes GmbH (MVIS®) utvecklar, övervakar och marknadsför MVIS®-indexen, ett fokuserat urval av rent spel- och investeringsbara index. Införandet av MVIS®-index har utökat VanEcks framgångsrika varumärke från börshandlade produkter till index, och den nuvarande portföljen av MarketVector-index återspeglar företagets djupa expertis när det gäller tillväxtmarknader, hårda tillgångar, räntebärande och speciella tillgångsklasser. För närvarande investeras cirka 33,60 miljarder USD i förvaltat kapital i finansiella produkter baserade på MVIS®-index. MarketVector Indexes är ett VanEck®-företag.
I denna text tittar vi närmare på olika börshandlade produkter som ger exponering mot AAVE. Precis som för många andra kryptovalutor och tokens finns det flera olika börshandlade produkter som spårar AAVE. Vi har identifierar fyra stycken sådana produkter.
De olika produkterna skiljer sig en del åt, en del av emittenter av ETPer arbetar med så kallad staking för vissa kryptovalutor, vilket gör att förvaltningsavgiften kan pressas ned. Det är emellertid inte så att alla dessa börshandlade produkter är identiska varför det är viktigt att läsa på.
Börshandlade produkter som ger exponering mot AAVE
Precis som för många andra kryptovalutor och tokens finns det flera olika börshandlade produkter som spårar AAVE. Det finns faktiskt en börshandlad produkt som är noterade på svenska börser vilket gör att den som vill handla med dessa slipper växlingsavgifterna, något som kan vara skönt om det gäller upprepade transaktioner i olika riktningar.
För ytterligare information om respektive ETP klicka på kortnamnet i tabellen nedan.
UBS ETF (LU) MSCI Europe Socially Responsible UCITSETF (EUR) A-acc (UIW1 ETF) med ISIN LU2206597804, strävar efter att spåra MSCI Europe SRI Low Carbon Select 5% Issuer Capped-index. MSCI Europe SRI Low Carbon Select 5% Emittent Capped-index spårar värdepapper från Europa. Endast företag med mycket höga ESG-betyg (Environmental, Social and Governance) i förhållande till sina branschkollegor ingår. Vikten för varje företag är begränsad till 5 %.
Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,18 % per år. UBS ETF (LU) MSCI Europe Socially Responsible UCITSETF (EUR) A-accär den billigaste och största ETFen som följer MSCI Europe SRI Low Carbon Select 5% Emittent Begränsat index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.
UBS ETF (LU) MSCI Europe Socially Responsible UCITSETF (EUR) A-acchar tillgångar på 142 miljoner euro under förvaltning. Denna ETF lanserades den 26 februari 2021 och har sin hemvist i Luxemburg.
Översikt
Investeringsmålet är att replikera pris- och avkastningsutvecklingen för MSCI Europe SRI Low Carbon Select 5 % Emittenttak med totalavkastning nettoindex netto efter avgifter.
Fonden investerar i allmänhet i aktier som ingår i MSCI Europe SRI Low Carbon Select 5% Issuer Capped Index. Bolagens relativa viktning motsvarar deras viktning i index.
Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet, Aktieinvest, SAVR och Avanza.
Över hälften av investerarna anser fortfarande miljömässiga, sociala och styrande faktorer som mycket viktiga när det gäller allokering av portföljtillgångar.
Svårighet att mäta effekt ses som det största hindret för att fortsätta använda hållbara investeringar.
Juryn ut de bästa sätten att driva positiv förändring, med effektinvesteringar, exkluderande screening, individuellt företagsengagemang och statlig policy och reglering bland topplistan.
Fidelity International (Fidelity) avslöjar idag nyckelresultat från sin Professional Investor DNA Survey, som samarbetar med Crisil Coalition Greenwich för att söka åsikter från över 120 institutionella investerare och mellanhandsdistributörer över hela Europa och Asien, om investerares aptit för att införliva ESG (miljö, social och styrning). ) överväganden i portföljallokering.
Enligt studien anser över hälften av investerarna fortfarande ”E”, ”S” och ”G”-faktorer som viktiga när det kommer till portföljtillgångsallokering under de kommande 18 månaderna.
Miljö är den viktigaste faktorn, med två tredjedelar (63 %) av investerarna som betraktar det som en viktig faktor, med styrning (58 %) och social (51 %) som följer efter. I spetsen är europeiska och institutionella investerare som lägger mer vikt vid ESG-kriterier i portföljtillgångsallokeringen.
När man tittar på hållbarhetsteman avslöjar studien ytterligare investerarfokus på miljöhänsyn, med utsläpp av koldioxid och energiomställningen tillsammans med bevarandet av naturkapital rankas bland de tre främsta teman i fokus, troligtvis driven av pågående investerare och politiska beslutsfattares åtaganden att nå nettonollutsläpp. utsläppsmål.
Företagstransparens rankas på andra plats totalt sett, vilket underbygger investerarnas önskan om stark bolagsstyrning.
Svårighet att mäta påverkan största hindret för att investera hållbart
Även om ESG ses som viktigt vid tillgångsallokering finns det fortfarande hinder kvar. Svårighet att mäta effekten ses som det största hindret för att fortsätta använda hållbara investeringar (68 % totalt). Samtidigt nämnde 52 % av investerarna förändringar av eller inkonsekventa regler som en viktig barriär. I Asien ansåg 66 % av investerarna att bristen på utbud av kvalitetsstrategier/produkter var ett hinder – jämfört med endast 31 % i Europa.
Jenn-Hui Tan, Chief Sustainability Officer, Fidelity International kommenterar: ”Vår studie visar att ESG ligger fast i investerarnas sinnen. Även om ESG-investeringar nu kan ses som en vanlig övervägande i tillgångsallokering, krävs ytterligare framsteg för att bryta ned implementeringshinder. Detta inkluderar svåra mätningar av påverkan, med observationer som pekar på svårigheter att anskaffa och analysera företagsdata av god kvalitet, och att navigera i regelverk, där avvikelser kvarstår mellan nationella, europeiska och globala regelverk.
”Vi fortsätter att stödja ökad datatransparens och standardisering, och harmoniseringen av globala regulatoriska regimer som möjliggör beslutsanvändbar avslöjande. Vi kämpar också för ett större fokus på policyer som driver verkliga resultat, som kompletterar rollen av förbättrade avslöjanden när det gäller att vägleda investerares val.”
”I Asien visar vår studie att produkttillgängligheten fortsätter att släpa efter Europa. Ett viktigt fokusområde i Asien är övergångsfinansiering, som stöds av övergångsplaner på nationell nivå, såväl som innovativa ramverk och produktstrukturer. Vi förväntar oss att detta kommer att utlösa större produktinnovation, som svarar mot ökande efterfrågan från kunder.”
Hur man skapar positiv påverkan
När juryn tillfrågades om det mest effektiva sättet att skapa positiva effekter var juryn ute med investerare och nämnde ett antal olika sätt från effektinvesteringar (59 %), exkluderande screening (52 %), individuellt företagsengagemang (44 %) och statlig policy och reglering (44 %), vilket lyfter fram den multifaktorstrategi som behövs när det gäller att driva på förändring.
Jenn-Hui Tan, tillägger: ”Vi tror att integrationen av hållbarhet i investeringsanalys och portföljkonstruktion är viktig eftersom det kan påverka långsiktigt värdeskapande och leda till bättre kundresultat. Som en aktiv förvaltare och förvaltare av kundkapital har vi en del att spela för att gå mot en mer hållbar ekonomi som bättre tar hänsyn till risker på systemnivå, men som studien visar finns det inget sätt att uppnå detta. Det är därför vi tror att effektivt förvaltarskap kombinerar nedifrån och upp, tematiska och systemomfattande tillvägagångssätt.
”Att mäta och tillskriva påverkan fortsätter att vara en branschutmaning, men som en del av vårt engagemang för att driva meningsfull och mätbar förändring är vi i färd med att utveckla ett förbättrat ramverk för engagemang för att bättre mäta djupet och kvaliteten på våra engagemang mot specifika mål över tid. , vilket gör att vi kan gå mot ett mer resultatbaserat engagemang.”
Fidelity fortsätter att införliva ESG i sin investeringsportfölj, utvecklar ett robust ramverk för hållbara investeringar och bidrar aktivt till viktiga regelverk både på global och lokal nivå. Fidelity fokuserar på fyra systemiska teman: naturförlust, klimatförändringar, stark och effektiv styrning och sociala skillnader, för att vägleda dess aktiva engagemang.