Följ oss

Nyheter

Vad är ett Master Limited Partnership (MLP)?

Publicerad

den

Vad är ett Master Limited Partnership (MLP)?

Master limited partnerships (MLP) är ett affärsföretag som finns i form av ett börsnoterat aktiebolag. De kombinerar skattefördelarna med ett privat partnerskap – vinster beskattas endast när investerare får utdelningar – med likviditeten i ett börsnoterat företag (PTP).

Ett Master limited partnerships handlas på nationella börser, främst i USA. MLP är konstruerade att dra nytta av kassaflödet, eftersom de måste distribuera alla tillgängliga kontanter till investerare. De kan också bidra till att minska kapitalkostnaderna i kapitalintensiva företag, till exempel energisektorn.

Den första MLPn organiserades 1981. Men 1987 begränsade den amerikanska kongressen användningen av denna företagstyp till sektorerna för fastigheter och naturresurser. Dessa begränsningar infördes på grund av en oro över stora förlorade företagsskatteintäkter eftersom MLPs inte betalar federala inkomstskatter.

Förstå ett Master Limited Partnership (MLP)

MLP är en unik hybrid juridisk struktur som kombinerar delar av ett partnerskap med delar av ett företag. Först och främst betraktas det som ett samlat partnerskap snarare än som en separat juridisk enhet – vilket är fallet med ett företag. För det andra har den tekniskt sett inga anställda. De allmänna partnerna ansvarar för att tillhandahålla alla nödvändiga operativa tjänster. Allmänna partners äger vanligtvis en andel på 2 procent i satsningen och har möjlighet att öka sitt ägande.

Som ett partnerskap utfärdar en MLP enheter istället för aktier. Dessa enheter handlas emellertid ofta på nationella börser. Tillgången på börser erbjuder betydande likviditet som traditionella partnerskap inte erbjuder. Eftersom dessa börsnoterade enheter inte är aktier, kallas de som investerar i MLP vanligen andelsägare snarare än aktieägare. De som köper in en MLP kallas också begränsade partners (limited partners). Dessa andelsägare tilldelas en andel av MLP: s inkomster, avdrag, förluster och krediter.

MLP har två klasser av partners:

  1. Limited partners är investerare som köper aktier i MLP och tillhandahåller kapital för företagets verksamhet. De får periodiska utdelningar från MLP, vanligtvis varje kvartal. Limited partners är också kända som silent partners.
  2. General partners är ägarna som är ansvariga för att hantera MLP: s dagliga verksamhet. De får ersättning baserat på partnerskapets affärsresultat.

Grovt förenklat kan en Master Limited Partnership (MLP) liknas vid ett svenskt kommanditbolag.

Nyckelfrågor

Ett master limited partnership (MLP) är ett företag organiserat som ett börsnoterat partnerskap.

MLP: er kombinerar ett privat partnerskaps skattefördelar med aktiens likviditet.

MLP har två typer av partners, General partners och Limited partners.

Investerare får skattebeskyddade utdelningar från MLP.

MLP betraktas som långsiktiga investeringar med låg risk, vilket ger en långsam men stadig inkomstström.

MLP: er är begränsade till sektorerna för naturresurser och fastigheter.

Skattebehandling av Master Limited Partnerships

En MLP behandlas som ett begränsat partnerskap för skatteändamål. Ett kommanditbolag har en genomgående skattestruktur. Denna beskattningsmetod innebär att alla vinster och förluster överförs till deras delägare. Med andra ord är MLP i sig inte ansvarig för bolagsskatt på sina intäkter, som de flesta inkorporerade företag är. Istället är ägarna – eller andelsägare – bara personligen ansvariga för inkomstskatt på sina delar av MLP: s intäkter. Detta har gjort det svårt för svenska placerare att köpa denna typ av företag, men det finns numera lösningar även på detta.

Detta skattesystem erbjuder MLP en betydande skattefördel. Vinster är inte föremål för dubbelbeskattning från företags- och andelsägare. Normalt sett betalar företag bolagsskatt, och sedan måste aktieägarna också betala personlig skatt på inkomsten från sina innehav. Vidare övergår avdrag som avskrivningar till delägarna. Limited partners kan använda dessa avdrag för att minska sin skattepliktiga inkomst.

För att upprätthålla sin godkännandestatus måste minst 90 procent av MLP: s inkomst vara kvalificerad inkomst. Kvalificerade intäkter inkluderar intäkter från prospektering, produktion eller transport av naturresurser eller fastigheter. Med andra ord, för att kvalificera sig som ett kommanditbolag måste ett företag ha alla utom procent av sina intäkter från råvaror, naturresurser eller fastighetsaktiviteter. Denna definition av kvalificerad inkomst minskar de sektorer där MLP kan bedrivas.

Kvartalsvisa utdelningar från MLP är inte olik utdelningen från aktier. Men de behandlas som avkastning på kapital (ROC), i motsats till utdelningsintäkter. Så, andelsägaren betalar inte inkomstskatt på avkastningen. Merparten av intäkterna skjuts upp tills andelsägaren säljer sin del. Därefter får intäkterna den lägre skattesatsen för kapitalvinst snarare än den högre personliga inkomstnivån. Denna kategorisering erbjuder betydande ytterligare skattefördelar. Det är normalt sett inte att betrakta som en utdelning utan som en återföring av kapital.

Fördelar och nackdelar med MLP

Som alla investeringar har MLP: s sina fördelar och nackdelar. MLP: er kanske inte fungerar för alla investerare. Dessutom måste en investerare kompensera nackdelarna mot eventuella fördelar med att inneha MLP-enheter innan de investerar.

Uppsidan av MLP:er

MLP är kända för att erbjuda långsamma investeringsmöjligheter. Den långsamma avkastningen beror på det faktum att MLP ofta finns i långsamt växande industrier, som rörledningskonstruktion. Denna långsamma och stadiga tillväxt innebär att MLP: er har låg risk. De tjänar en stabil inkomst ofta baserat på långsiktiga serviceavtal. MLP erbjuder stabila kassaflöden och konsekventa kassafördelningar.

Kontantutdelningarna från ett master limited partnership växer vanligtvis något snabbare än inflationen. För limited partners är 80 -90 procen av utdelningarna ofta skatteuppskjutna. Sammantaget låter MLP erbjuda attraktiva inkomstavkastningar – ofta betydligt högre än den genomsnittliga utdelningsavkastningen för aktier. Med en genomströmningsenhetsstatus och genom att undvika dubbelbeskattning leder det till att mer kapital är tillgängligt för framtida projekt. Tillgången på kapital håller MLP-företaget konkurrenskraftigt i sin bransch.

För en limited partnern överstiger kumulativa kontantutdelningar vanligtvis de kapitalvinstskatter som uppskattats när alla enheter sålts.

Det finns också fördelar med att använda MLP för fastighetsplanering. När andelsägare presenterar eller överför MLP-enheterna till förmånstagarna kommer båda att undvika att betala skatt under överföringstiden. Kostnadsbasen kommer att justeras baserat på marknadspriset under överföringstiden. Om andelsägaren dör och investeringen övergår till arvtagare bestäms deras verkliga marknadsvärde som värdet från och med dödsdagen. Tidigare distributioner beskattas inte heller.

Fördelar

Stadig inkomst

Låg risk

Skattegynnad behandling

Likvid tillgång då den är noterad på en börs

Nackdelar

Komplex skatteregistrering

Begränsad uppsida

Begränsat till två branscher

Nackdelar med MLP

Kanske det största problemet med att vara en MLP-begränsad partner är att du måste skicka det ökända Internal Revenue Service (IRS) Schema K-1-formuläret. K-1 är en komplicerad form och kan kräva en revisors tjänster – även om du inte sålde några enheter. K-1-formulär är också ökända för att anlända sent, efter att många trott att de hade slutfört sina skatter. Som ett extra problem fungerar också vissa MLP i flera tillstånd. Inkomster som erhålls kan kräva statliga skattedeklarationer som lämnas in i flera stater, vilket kommer att öka investerarens kostnader. Dessa problem uppstår inte för den som investerar i en MLP genom en börshandlad fond, en ETF.

En annan skatterelaterad nackdel är att du inte kan använda en nettoförlust – mer förluster än vinster – för att kompensera för andra inkomster. Nettoförluster kan dock överföras till nästa år. När du så småningom säljer alla dina enheter kan en nettoförlust användas som avdrag mot andra inkomster.

En sista negativ är begränsad uppåtriktad potential – historiskt sett – men detta kan förväntas av en investering som kommer att producera en gradvis men ändå tillförlitlig inkomstflöde över flera år.

De flesta MLP är för närvarande verksamma inom energibranschen. Ett EMLP (Energy Master Limited Partnership) kommer normalt att tillhandahålla och hantera resurser för andra befintliga energibaserade företag. Exempel kan vara företag som tillhandahåller rörledningstransport, raffinaderitjänster och leverans- och logistiksupporttjänster för oljebolag.

Använder MLP istället för aktier

Många olje- och gasföretag kommer att utfärda MLP istället för aktier. Med den här strukturen kan de båda skaffa kapital från investerare samtidigt som de behåller sin andel i verksamheten. Vissa företag kan äga ett stort intresse i sina MLP. Separata aktieemitterande företag inrättas också, med deras enda intresse att äga enheter i företagets MLP. Denna struktur möjliggör omfördelning av passiv inkomst genom företaget som en vanlig utdelning.

Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (MMLP) är en UCITS-kompatibel börshandlad fond med säte i Irland. Fonden strävar efter att ge diversifierad exponering till energibolag som är involverade i bearbetning, transport och lagring av olja, naturgas och naturgasvätskor på de amerikanska och kanadensiska marknaderna och inkluderar MLP och C-corps.

MMLP är den första UCITS ETF som ger exponering för energiinfrastruktursektorn via ett index som har tagits fram av Alerian. Genom att använda en syntetisk strategi möjliggör MMLP effektiv replikering av indexet. Förvaltningsavgiften ligger på 0,40 procent per år. Fonden arbetar med fysisk replikering och är utdelande vilket betyder att den vidaredistribuerar de utdelningar som den erhåller. MMLP går att handla i både USD och GBP.

Alerian Midstream Energy Dividend Index, MMLP: s jämförelseindex har en femårig genomsnittlig avkastning på 7,3% och har en aktuell avkastning på 10,4% per den 30 juni.

Fonden gör det möjligt för europeiska investerare att komma åt MLP-marknaden som vanligtvis inte ingår i de amerikanska aktiemarknadsindexen.

Denna ETF handlas på Deutsche Boerse (Xetra). Det betyder att det går att handla andelar i Alerian Midstream Energy Dividend UCITS ETF (MMLP) genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel Nordnetoch Avanza.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Börshandlade produkter som ger exponering mot AAVE

Publicerad

den

I denna text tittar vi närmare på olika börshandlade produkter som ger exponering mot AAVE. Precis som för många andra kryptovalutor och tokens finns det flera olika börshandlade produkter som spårar AAVE. Vi har identifierar fyra stycken sådana produkter.

I denna text tittar vi närmare på olika börshandlade produkter som ger exponering mot AAVE. Precis som för många andra kryptovalutor och tokens finns det flera olika börshandlade produkter som spårar AAVE. Vi har identifierar fyra stycken sådana produkter.

De olika produkterna skiljer sig en del åt, en del av emittenter av ETPer arbetar med så kallad staking för vissa kryptovalutor, vilket gör att förvaltningsavgiften kan pressas ned. Det är emellertid inte så att alla dessa börshandlade produkter är identiska varför det är viktigt att läsa på.

Börshandlade produkter som ger exponering mot AAVE

Precis som för många andra kryptovalutor och tokens finns det flera olika börshandlade produkter som spårar AAVE. Det finns faktiskt en börshandlad produkt som är noterade på svenska börser vilket gör att den som vill handla med dessa slipper växlingsavgifterna, något som kan vara skönt om det gäller upprepade transaktioner i olika riktningar.

För ytterligare information om respektive ETP klicka på kortnamnet i tabellen nedan.

NamnTickerValutaUtlåningStakingISINAvgift
21Shares Aave ETPAAVEUSDNejNejCH1135202120 2,50%
21Shares Aave ETPAAVEEURNejNejCH1135202120 2,50%
Valour Aave (AAVE) SEK Valour Aave SEKSEKNejNejCH11086793381,9%
Global X Aave ETPAVMXEURNejNejGB00BM9JYH620,99%

Fortsätt läsa

Nyheter

UIW1 ETF ger exponering mot socialt ansvariga företag i Europa

Publicerad

den

UBS ETF (LU) MSCI Europe Socially Responsible UCITS ETF (EUR) A-acc (UIW1 ETF) med ISIN LU2206597804, strävar efter att spåra MSCI Europe SRI Low Carbon Select 5% Issuer Capped-index. MSCI Europe SRI Low Carbon Select 5% Emittent Capped-index spårar värdepapper från Europa. Endast företag med mycket höga ESG-betyg (Environmental, Social and Governance) i förhållande till sina branschkollegor ingår. Vikten för varje företag är begränsad till 5 %.

UBS ETF (LU) MSCI Europe Socially Responsible UCITS ETF (EUR) A-acc (UIW1 ETF) med ISIN LU2206597804, strävar efter att spåra MSCI Europe SRI Low Carbon Select 5% Issuer Capped-index. MSCI Europe SRI Low Carbon Select 5% Emittent Capped-index spårar värdepapper från Europa. Endast företag med mycket höga ESG-betyg (Environmental, Social and Governance) i förhållande till sina branschkollegor ingår. Vikten för varje företag är begränsad till 5 %.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,18 % per år. UBS ETF (LU) MSCI Europe Socially Responsible UCITS ETF (EUR) A-acc är den billigaste och största ETFen som följer MSCI Europe SRI Low Carbon Select 5% Emittent Begränsat index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

UBS ETF (LU) MSCI Europe Socially Responsible UCITS ETF (EUR) A-acc har tillgångar på 142 miljoner euro under förvaltning. Denna ETF lanserades den 26 februari 2021 och har sin hemvist i Luxemburg.

Översikt

Investeringsmålet är att replikera pris- och avkastningsutvecklingen för MSCI Europe SRI Low Carbon Select 5 % Emittenttak med totalavkastning nettoindex netto efter avgifter.

Fonden investerar i allmänhet i aktier som ingår i MSCI Europe SRI Low Carbon Select 5% Issuer Capped Index. Bolagens relativa viktning motsvarar deras viktning i index.

Fonden förvaltas passivt.

Handla UIW1 ETF

UBS ETF (LU) MSCI Europe Socially Responsible UCITS ETF (EUR) A-acc (UIW1 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och SIX Swiss Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest, SAVR och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
gettexEURUIW1
Borsa ItalianaEUREURSRI
SIX Swiss ExchangeEUREURSRI
XETRAEURUIW1

Största innehav

VärdepapperISINValutaVikt %
ASML HOLDING NVNL0010273215EUR5.51
ROCHE HOLDING AG-GENUSSCHEINCH0012032048CHF5.09
NOVO NORDISK A/S-BDK0062498333DKK5.03
SCHNEIDER ELECTRIC SEFR0000121972EUR4.92
ABB LTD-REGCH0012221716CHF3.34
RELX PLCGB00B2B0DG97GBP3.13
ZURICH INSURANCE GROUP AGCH0011075394CHF2.89
HERMES INTERNATIONALFR0000052292EUR2.83
MUENCHENER RUECKVER AG-REGDE0008430026EUR2.51
ESSILORLUXOTTICAFR0000121667EUR2.48

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Fidelity International-studie avslöjar att investerare förblir engagerade i ”E”, ”S” och ”G” men hinder kvarstår

Publicerad

den

Över hälften av investerarna anser fortfarande miljömässiga, sociala och styrande faktorer som mycket viktiga när det gäller allokering av portföljtillgångar.

Över hälften av investerarna anser fortfarande miljömässiga, sociala och styrande faktorer som mycket viktiga när det gäller allokering av portföljtillgångar.

Svårighet att mäta effekt ses som det största hindret för att fortsätta använda hållbara investeringar.

Juryn ut de bästa sätten att driva positiv förändring, med effektinvesteringar, exkluderande screening, individuellt företagsengagemang och statlig policy och reglering bland topplistan.

Fidelity International (Fidelity) avslöjar idag nyckelresultat från sin Professional Investor DNA Survey, som samarbetar med Crisil Coalition Greenwich för att söka åsikter från över 120 institutionella investerare och mellanhandsdistributörer över hela Europa och Asien, om investerares aptit för att införliva ESG (miljö, social och styrning). ) överväganden i portföljallokering.

Enligt studien anser över hälften av investerarna fortfarande ”E”, ”S” och ”G”-faktorer som viktiga när det kommer till portföljtillgångsallokering under de kommande 18 månaderna.

Miljö är den viktigaste faktorn, med två tredjedelar (63 %) av investerarna som betraktar det som en viktig faktor, med styrning (58 %) och social (51 %) som följer efter. I spetsen är europeiska och institutionella investerare som lägger mer vikt vid ESG-kriterier i portföljtillgångsallokeringen.

När man tittar på hållbarhetsteman avslöjar studien ytterligare investerarfokus på miljöhänsyn, med utsläpp av koldioxid och energiomställningen tillsammans med bevarandet av naturkapital rankas bland de tre främsta teman i fokus, troligtvis driven av pågående investerare och politiska beslutsfattares åtaganden att nå nettonollutsläpp. utsläppsmål.

Företagstransparens rankas på andra plats totalt sett, vilket underbygger investerarnas önskan om stark bolagsstyrning.

Svårighet att mäta påverkan största hindret för att investera hållbart

Även om ESG ses som viktigt vid tillgångsallokering finns det fortfarande hinder kvar. Svårighet att mäta effekten ses som det största hindret för att fortsätta använda hållbara investeringar (68 % totalt). Samtidigt nämnde 52 % av investerarna förändringar av eller inkonsekventa regler som en viktig barriär. I Asien ansåg 66 % av investerarna att bristen på utbud av kvalitetsstrategier/produkter var ett hinder – jämfört med endast 31 % i Europa.

Jenn-Hui Tan, Chief Sustainability Officer, Fidelity International kommenterar: ”Vår studie visar att ESG ligger fast i investerarnas sinnen. Även om ESG-investeringar nu kan ses som en vanlig övervägande i tillgångsallokering, krävs ytterligare framsteg för att bryta ned implementeringshinder. Detta inkluderar svåra mätningar av påverkan, med observationer som pekar på svårigheter att anskaffa och analysera företagsdata av god kvalitet, och att navigera i regelverk, där avvikelser kvarstår mellan nationella, europeiska och globala regelverk.

”Vi fortsätter att stödja ökad datatransparens och standardisering, och harmoniseringen av globala regulatoriska regimer som möjliggör beslutsanvändbar avslöjande. Vi kämpar också för ett större fokus på policyer som driver verkliga resultat, som kompletterar rollen av förbättrade avslöjanden när det gäller att vägleda investerares val.”

”I Asien visar vår studie att produkttillgängligheten fortsätter att släpa efter Europa. Ett viktigt fokusområde i Asien är övergångsfinansiering, som stöds av övergångsplaner på nationell nivå, såväl som innovativa ramverk och produktstrukturer. Vi förväntar oss att detta kommer att utlösa större produktinnovation, som svarar mot ökande efterfrågan från kunder.”

Hur man skapar positiv påverkan

När juryn tillfrågades om det mest effektiva sättet att skapa positiva effekter var juryn ute med investerare och nämnde ett antal olika sätt från effektinvesteringar (59 %), exkluderande screening (52 %), individuellt företagsengagemang (44 %) och statlig policy och reglering (44 %), vilket lyfter fram den multifaktorstrategi som behövs när det gäller att driva på förändring.

Jenn-Hui Tan, tillägger: ”Vi tror att integrationen av hållbarhet i investeringsanalys och portföljkonstruktion är viktig eftersom det kan påverka långsiktigt värdeskapande och leda till bättre kundresultat. Som en aktiv förvaltare och förvaltare av kundkapital har vi en del att spela för att gå mot en mer hållbar ekonomi som bättre tar hänsyn till risker på systemnivå, men som studien visar finns det inget sätt att uppnå detta. Det är därför vi tror att effektivt förvaltarskap kombinerar nedifrån och upp, tematiska och systemomfattande tillvägagångssätt.

”Att mäta och tillskriva påverkan fortsätter att vara en branschutmaning, men som en del av vårt engagemang för att driva meningsfull och mätbar förändring är vi i färd med att utveckla ett förbättrat ramverk för engagemang för att bättre mäta djupet och kvaliteten på våra engagemang mot specifika mål över tid. , vilket gör att vi kan gå mot ett mer resultatbaserat engagemang.”

Fidelity fortsätter att införliva ESG i sin investeringsportfölj, utvecklar ett robust ramverk för hållbara investeringar och bidrar aktivt till viktiga regelverk både på global och lokal nivå. Fidelity fokuserar på fyra systemiska teman: naturförlust, klimatförändringar, stark och effektiv styrning och sociala skillnader, för att vägleda dess aktiva engagemang.

Fortsätt läsa

21Shares

Prenumerera på nyheter om ETFer

* indicates required

21Shares

Populära