Följ oss

Nyheter

TIN World Tech investerar i teknikdriven tillväxt globalt

Publicerad

den

TIN World Tech är en aktivt förvaltad aktiefond som investerar globalt i teknik, hälsa och hållbarhet. Fokus är på mellanstora bolag med lönsam tillväxt och starka kassaflöden. En målsättning i fonden är att minst 50 procent av portföljen ska vara produkter eller tjänster som gör världen bättre.

TIN World Tech är en aktivt förvaltad aktiefond som investerar globalt i teknik, hälsa och hållbarhet. Fokus är på mellanstora bolag med lönsam tillväxt och starka kassaflöden. En målsättning i fonden är att minst 50 procent av portföljen ska vara produkter eller tjänster som gör världen bättre.

Fonden lämpar sig väl för de som tror att mjukvara, hälsa och hållbarhet blir viktigare i framtiden. TIN World Tech försöker hitta bolag som genom teknisk innovation kan uppvisa både hög tillväxt och hög lönsamhet.

Inom hållbara investeringar premieras bolag med lågt koldioxidavtryck och fokus på dematerialiserad tillväxt. Fokusområden inom bolag som gör världen bättre inkluderar förnyelsebar energi, miljöteknik, datasäkerhet, elektrifiering och digitalisering.

TIN World Tech erbjuder

  • Global teknikdriven tillväxt
  • Innovativa bolag har bättre förutsättningar att växa sina vinster
  • Teknik är en nyckel till en mer hållbar värld

Teamet som förvaltar denna fond tror i ökande grad att teknisk utveckling är nyckeln till en mer hållbar framtid. Med teknikutveckling kan ekonomier fortsätta växa vidare utan att tära mer på vår planet. TIN World Tech vill gärna investera i bolag som driver utvecklingen i denna riktning. Förvaltarna vill genom fondens investeringar bidra till finansiering till bolag som i sin tur verkar för att göra världen bättre.

Vanliga frågor

  1. Vad kostar TIN World Tech?

Fondens förvaltningsavgift är 1,50% och aktuell årlig avgift finner ni i fondens faktablad.

  1. Vad är skillnaden mellan TIN World Tech och Avanza World Tech by TIN?

Avanza World Tech by TIN är en matarfond som investerar i TIN World Tech. I praktiken placera Avanzas fond 100% av sina medel i TIN World Tech.

  1. Vad investerar fonden i?

Fonden investerar i innovativa bolag inom teknik och hälsa över hela världen, med ett fokus på bolag som kan visa hög tillväxt kombinerat med hög lönsamhet.

  1. Varför en global fond?

Förvaltarna har sett ett stort intresse för en global fond som har den unika kombinationen med teknik och hälsa. Teknikutveckling sker globalt och vi ser många möjligheter till intressanta investeringar även utanför Norden.

  1. Hur arbetar fonden med hållbarhet?

Minst 50 procent av fondens innehav ska vara bolag vars produkter eller tjänster gör världen bättre. I tillägg premieras bolag som strävar efter FNs hållbarhetsmål.

Mål och placeringsinriktning

Fonden är en aktiefond med inriktning mot globala teknikbolag vars produkter och/eller tjänster karaktäriseras av högt teknikinnehåll och bolag vars verksamhet kännetecknas av en hög grad av forskning och utveckling för egen eller annans räkning. Fonden har en aktiv investeringsstrategi.

Det innebär att förvaltarna fokuserar på fundamental bolagsanalys, framtidsutsikter och värdering av enskilda aktier i bolag vars affärsmodeller förvaltarna förstår. Förvaltarna är oberoende i sin förvaltning och fattar självständiga beslut.

De, enligt förvaltarna, mest attraktiva aktierna i förhållande till finansiell risk är de största innehaven i fonden, oberoende av vilka innehav som finns i fondens jämförelseindex. Fonden har som målsättning att genom ovan nämnda inriktning, över minst fem år, överträffa sitt jämförelseindex.

Insättningar i och uttag ur fonden kan normalt ske alla bankdagar. Skillnaden i avkastning mellan fonden och jämförelseindex kan från tid till annan vara betydande. Denna fond kan vara olämplig för investerare som planerar att ta ut sina pengar inom 5 år.

Fonden får placera sina medel i överlåtbara värdepapper, penningmarknadsinstrument, derivatinstrument, fondandelar och på konto i kreditinstitut. Minst 90 procent av fondens värde placeras i aktier och aktierelaterade överlåtbara värdepapper utgivna av teknikbolag eller bolag med tydlig hållbarhetsinriktning.

Fondens medel får placeras på reglerad marknad eller motsvarande marknad utanför EES samt annan marknad, exempelvis multilaterala handelsplattformar (så kallade MTF:er), inom eller utom EES, som är reglerad och öppen för allmänheten och som omfattas av Fondens placeringsinriktning.

Fonden får placera högst 10 procent av fondens tillgångar i fondandelar.

Fonden investerar inte i alkohol, oil & gas, Bekämpningsmedel, handeldvapen, palmolja, casinon, termiskt kol, tobak, kärnkraft, militärindustri eller utvinning av oljesand.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är SAVR-1024x536.png

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Virtune passerar 3 miljarder SEK i förvaltat kapital (AUM)

Publicerad

den

Virtune, en ledande svensk reglerad kapitalförvaltare av kryptotillgångar och emittent av börshandlade produkter (ETP), meddelar att Virtune har passerat 3 miljarder SEK i förvaltat kapital (AUM) i början av 2025. Bolaget rapporterar även sitt första lönsamma kvartal under det fjärde kvartalet 2024.

Virtune, en ledande svensk reglerad kapitalförvaltare av kryptotillgångar och emittent av börshandlade produkter (ETP), meddelar att Virtune har passerat 3 miljarder SEK i förvaltat kapital (AUM) i början av 2025. Bolaget rapporterar även sitt första lönsamma kvartal under det fjärde kvartalet 2024.

Detta markerar en viktig milstolpe i Virtunes resa mot att bli den ledande kapitalförvaltaren inom krypto i Norden. Med en produktportfölj som omfattar 100% fysiskt uppbackade krypto ETPer, möjliggör Virtune för både institutionella och privata investerare att investera och integrera kryptoinvesteringar i sina portföljer på ett enkelt och säkert sätt. Virtune samarbetar med branschledande aktörer där Coinbase är förvaringsinstitut och Flow Traders agerar som market maker för Virtunes ETPer.

Sedan starten har Virtune fokuserat på att utbilda marknaden om börshandlade produkter, kryptotillgångar och hur dessa kan integreras i traditionella investeringsportföljer samt driva acceptansen av kryptotillgångar framåt.

Virtunes produkter är noterade på Nasdaq Stockholm, Euronext Amsterdam, Euronext Paris och Börse Stuttgart. Den aktuella produktportföljen består av 13 ETPer som är indelade i tre kategorier:

Single asset ETPer

• Virtune Bitcoin ETP: Ger exponering mot Bitcoin.

• Virtune XRP ETP: Ger exponering mot XRP.

• Virtune Avalanche ETP: Ger exponering mot Avalanche.

• Virtune Chainlink ETP: Ger exponering mot Chainlink.

• Virtune Arbitrum ETP: Ger exponering mot Arbitrum.

Virtune Polygon ETP: Ger exponering mot Polygon.

Staked ETPer

• Virtune Staked Ethereum ETP: Ger exponering mot Ethereum med förbättrad årlig avkastning tack vare stakingbelöningar.

• Virtune Staked Solana ETP: Ger exponering mot Solana med 3% extra årlig avkastning tack vare stakingbelöningar.

• Virtune Staked Polkadot ETP: Ger exponering mot Polkadot med 4% extra årlig avkastning tack vare stakingbelöningar.

• Virtune Staked Cardano ETP: Ger exponering mot Cardano med 2% extra årlig avkastning tack vare stakingbelöningar.

Index ETPer

• Virtune Crypto Top 10 Index ETP SEK / EUR: Exponering mot en korg av upp till 10 ledande kryptotillgångar med marknadsviktad allokering samt en maxvikt på 40% per kryptotillgång. Produkten rebalanseras månadsvis för att reflektera kryptomarknadens utveckling, och befintliga kryptotillgångar kan exkluderas medan nya kryptotillgångar kan inkluderas.

• Virtune Crypto Altcoin Index ETP: Exponering mot en likaviktad korg av upp till 10 ledande alternativa kryptotillgångar (altcoins), exklusive Bitcoin och Ethereum. Produkten rebalanseras månadsvis, där innehaven återställs till likaviktat, och befintliga kryptotillgångar kan exkluderas medan nya kryptotillgångar kan inkluderas.

Vad är staking och hur fungerar det i Virtunes ETPer?

Staking är en central del av många kryptotillgångar som använder sig av en konsensusmekanism kallad Proof of Stake. Denna metod säkerställer att transaktioner verifieras och nätverket skyddas utan mellanhänder som banker. Deltagare som stakar sina kryptotillgångar bidrar till nätverkets säkerhet och stabilitet. Ju fler som deltar, desto säkrare blir nätverket. Som belöning får de som stakar ytterligare kryptotillgångar, vilket kan liknas vid ränta på ett sparkonto.

Virtune har integrerat staking i sina ETPer med “Staked” i namnet. De underliggande kryptotillgångarna i Virtunes staked ETPer stakas direkt från cold-storage hos Virtunes förvaringsinstitut Coinbase. Stakingbelöningarna adderas löpande och reflekteras i produkternas pris dagligen vilket bidrar till en förbättrad avkastning.

Christopher Kock, VD på Virtune:

“Med vårt breda marknadsfokus mot privatpersoner, finansiella rådgivare och institutionella investerare har vi nu passerat tre miljarder SEK i förvaltat kapital och uppnått vårt första lönsamma kvartal. Detta bekräftar det växande intresset för kryptotillgångar i Norden samt investerares förtroende för Virtune och våra produkter. Vår tillväxt drivs primärt av nettoinflöden vilket speglar vårt fokus på utbildning, transparens och investerarskydd. Vi ser fram emot att fortsätta utbilda den nordiska marknaden och accelerera acceptansen för kryptotillgångar samt dela flera spännande nyheter och milstolpar under året.”

Fortsätt läsa

Nyheter

IG förvärvar Freetrade för 160 MGBP för att utöka den brittiska marknadens räckvidd

Publicerad

den

IG Group Holdings plc (LON:IGG), en global ledare inom elektronisk handel, har meddelat att de förvärvar Freetrade, en brittiska neomäklare, för 160 miljoner pund (195 miljoner USD). Detta strategiska drag stärker IGs handels- och investeringserbjudanden samtidigt som den utökar sin kundbas på den snabbväxande investeringsmarknaden direkt till konsument.

IG Group Holdings plc (LON:IGG), en global ledare inom elektronisk handel, har meddelat att de förvärvar Freetrade, en brittiska neomäklare, för 160 miljoner pund (195 miljoner USD). Detta strategiska drag stärker IGs handels- och investeringserbjudanden samtidigt som den utökar sin kundbas på den snabbväxande investeringsmarknaden direkt till konsument.

Varför detta är viktigt för ETFer och investerare

Freetrade, en av Storbritanniens främsta neomäklare, har 720 000 kunder och Assets Under Administration (AUA) på 2,5 miljarder pund från 2024. Dess skalbara teknologi och starka tillväxt har gjort det till en värdefull aktör, särskilt inom ETFer och detaljhandelsinvesteringar.

Med nettoflöden 2024 motsvarande 22 % av startande AUA, ligger Freetrades fokus på ETFer i linje med IGs ambition att ta en större andel av detta snabbt växande segment.

Finansiella höjdpunkter

Freetrade rapporterade 27,5 miljoner pund i intäkter 2024, upp från 21,6 miljoner pund 2023, med intäkter för fjärde kvartalet 2024 som nådde 8,3 miljoner pund.

Freetrade uppnådde en justerad EBITDA på 2,1 miljoner pund 2024, jämfört med en förlust på 8,6 miljoner pund 2023.

IG förvärvar Freetrade för cirka 5x bolagets årliga intäkter, vilket återspeglar plattformens robusta tillväxtpotential.

Breon Corcoran, VD för IG: ”Freetrades varumärke och skalbara teknik gör det till en naturlig passform för IG. Detta förvärv breddar vår adresserbara marknad och förbättrar vårt erbjudande i Storbritannien.”

Viktor Nebehaj, VD för Freetrade: ”Detta partnerskap accelererar vår tillväxt och produktutveckling, vilket ger enorma fördelar när vi skalar ut vår prisbelönta plattform.”

Strategisk vision efter förvärvet

IG planerar att driva Freetrade som en fristående verksamhet, med behålla sitt varumärke, ledarskap och operativa plattform.

Förvärvet förväntas avslutas i mitten av 2025, med förbehåll för myndighetsgodkännande.

Med denna affär siktar IG Group på att stärka sitt fotfäste i Storbritanniens investeringslandskap, genom att utnyttja den växande efterfrågan på ETFer och självstyrd handel.

Freetrade gjorde tidigare ett försök att etablera sig på den svenska marknaden, och öppnade ett kontor i Stockholm. Den tidigare VDn försvann sedan helt plötsligt och ersattes med en rekryterad VD som emellertid inte blev långvarig. Freetrade meddelade att företaget skulle lägga ned verksamheten i Sverige och att kunderna behövde sälja sina aktier då det inte gick att föra över dem.

Om detta innebär att Freetrade kommer att återkomma till Sverige är för tidigt att spekulera om.

Fortsätt läsa

Nyheter

Två ETFer från WisdomTree med tillgång till metaller för energiomställningen

Publicerad

den

Sedan i tisdags har två nya börshandlade fonder utgivna av WisdomTree kunnat handlas på Xetra och Börse Frankfurt. Dessa två ETFer från WisdomTree ger tillgång till metaller för energiomställningen.

Sedan i tisdags har två nya börshandlade fonder utgivna av WisdomTree kunnat handlas på Xetra och Börse Frankfurt. Dessa två ETFer från WisdomTree ger tillgång till metaller för energiomställningen.

WisdomTree Strategic Metals UCITS ETF erbjuder investerare tillgång till en korg med råvaror som består av börshandlade metaller relaterade till energiomställningen. Denna korg av råvaror består för närvarande av terminskontrakt på aluminium, plåt, kobolt, koppar, litium, nickel, platina, silver, zink och tenn. Dessa varor är relaterade till energiomställningen, särskilt i samband med elfordon, kraftöverföring, laddning, energilagring, sol- och vindenergi samt väteproduktion.

Valet och viktningen av varje metall baseras på en intensitetsklassificering som mäter mätvärden för engagemang och tillväxt för varje vara relaterad till energiomställningsteknologier. Den maximala vikten för en vara är 20 procent.

Investerare kan också köpa ETFen i den valutasäkrade andelsklassen.

NamnKortnamnISINAvgiftReferens-
index
WisdomTree Strategic Metals UCITS ETF – USD AccWENUIE0007UE04X90,55 %WisdomTree Energy Transition Metals Commodity UCITS Index 
WisdomTree Strategic Metals UCITS ETF – EUR Hedged AccWENHIE000611IJM30,55 %WisdomTree Energy Transition Metals Commodity UCITS Index 

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 332 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 18 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Fortsätt läsa

21Shares

Prenumerera på nyheter om ETFer

* indicates required

21Shares

Populära