Branschbevakare skulle förkunna att TV är död. Vägen framåt är ”streaming” – där innehåll görs tillgängligt på begäran för tittaren att konsumera vid en tidpunkt de väljer. En gång ansedd omöjligt på grund av den begränsade telekommunikationsbandbredden hos en kopparkabel, har tekniken gjort det inte bara möjligt utan föredraget eftersom det inte längre är beroende av en skrymmande (och dyr) tv -apparat.
De bästa sändningsföretagen har tagit sig an utmaningen från nystartade teknikföretag som specialiserat sig på streaming. Denna artikel från Leverage Shares kommer att gräva i mätvärdena som definierar prestanda i detta utrymme och presenterar en syn på tre framstående spelare som ligger bakom några av Leverage Shares ETP:er (Disney: ticker: DIS), Netflix (ticker: NFLX)och Roku (ticker: ROKU).
Landskap och värdeförslag
Marknaden för videoströmning har vuxit i takt med tillgången till höghastighetsinternet. Med detta som tillväxtfaktor var det Nordamerika som förutsägbart har fördelen i det totala antalet konsumenter. Asien-Stillahavsområdet är dock den region som väntas växa snabbast under de närmaste åren.
En faktor som säkerställer framgång är den mängd innehåll som görs tillgängligt. Så en kort översikt över de tre företagen och deras respektive värdeförslag skulle vara på sin plats.
Netflix började som en ödmjuk uthyrningstjänst för DVD-post, som tävlade mot det nu nedlagda Blockbuster-videouthyrningsbutiksnätverket. Det gick in i strömningsutrymmet med en lansering i Kanada 2010, innan det förgrenade sig till USA nästa år. Under årens lopp blev strömmingssegmentet dess högsta inkomsttagare medan DVD -hyresegmentet sjönk bort till virtuell obetydlighet.
I februari 2021 hade Netflix minst 15 000 titlar (dvs. filmer och tv -program) på alla sina internationella bibliotek. Detta antal har minskat eftersom företaget har byggt ut sitt ursprungliga innehållsbibliotek för att dela intäkter med titelleverantören. Nordamerika är fortfarande sin huvudsakliga inkomstkälla med Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) som god tvåa.
Roku började 2008 som ett Netflix -projekt för att utveckla en spelare och fortsatte att bli ett företag till sin rätt med sin ”Roku -låda”: en liten fyrkantig enhet för TV: n som ansluter till internet och låter användaren titta gratis och betalt videoinnehåll via appar (även kallade ”kanaler”). Företaget driver två huvudsakliga affärssegment:
”Plattform” -segmentet, som genererar intäkter från digital annonsering och relaterade tjänster, innehållsdistribution, premiumabonnemang för kunder som vill ha annonsfritt innehåll och licensavtal med tv-märken;
Segmentet ”Player”, som genererar intäkter från försäljning av strömmande spelare, ljudprodukter och tillhörande tillbehör.
När det gäller intäkter har segmentet “Plattform” blivit allt viktigare och lönsammare för Roku. Till exempel kom 98% av företagets bruttoresultat under fjärde kvartalet 2020 från detta segment.
Disney är överlägset den äldsta av de tre. Med nästan 90 år i nöjesindustrin är ”The Mouse” en tjusning som driver allt från nöjesparker och kryssningsrederier till hela TV -kanaler. Den äger också hela Marvels katalog, Star Wars Universe, streamingtjänsten Hulu och nyligen lanserade Disney+-som gör hela sin hemodlade katalog med praktiskt taget tiotusentals filmer och tv-program tillgängliga. Från och med Q1 FY 2021 omorganiserade Disney sina rapporterbara affärssegment. Företaget verkar nu genom två huvudsakliga affärssegment: Disney Media and Entertainment Distribution (DMED) och Disney Parks, Experiences and Products (DPEP).
Medan DPEP består av nöjesparker och orter i Florida, Kalifornien, Hawaii, Paris, Hongkong och Shanghai och även inkluderar en kryssnings- och semesterklubb, är DMED ytterligare uppdelat på:
”DMED: Linear Networks”, som driver kabelnät som Disney, ESPN och National Geographic; tv -nätverket ABC och åtta inhemska tv -stationer; samt företagets 50% aktieinvestering i A+E Television Networks.
”DMED: Direct-to-Consumer”, som består av dess olika streamingtjänster, inklusive: Disney+; Disney+Hotstar; ESPN+; Hulu; och Star+.
”DMED: Content Sales/Licensing and Other”, som säljer film- och tv-innehåll till tredjeparts-TV och prenumerationstjänster för video-on-demand.
DMED:s tredje segment är en ökande oro för sådana som Netflix och Roku. Allt fler innehållsutvecklare (som Disney, CBS och NBC) har ”gått sin egen väg”, det vill säga byggt ut sina egna streamingtjänster. Detta förklarar Netflix ökande drivkraft för att utveckla sitt eget innehåll. Även Roku tillkännagav lanseringen av sin egen ursprungliga programmering i maj, som till en början kommer att bli tillgänglig för tittare i USA, Storbritannien och Kanada via sitt gratis streaming -nav, The Roku Channel. Den första uppsättningen med 30 titlar förvärvades från den nu avvecklade streamingtjänsten Quibi, med mer originalinnehåll som skulle lanseras under nästa år.
Betydelsevärden
Det är en väsentlig skillnad i att jämföra hela Disney mot de andra två: den förstnämnda icke-streaming-egenskaper är mycket större än dess strömmande segment. Dessutom tog den förstnämnda en massiv hit under de pandemiinducerade restriktionerna.
Att göra en jämförelse av rörelseresultatet sida vid sida ger mycket snedställda resultat.
När det gäller Disney avslöjar en närmare titt på bokslutet för de första sex månaderna av 2020 mot 2021 ytterligare en egenskap hos företagets streamingdivision.
Medan intäkterna från streamingtjänsterna var högre, har driftsintäkterna faktiskt varit negativa (om än mindre än föregående år)-vilket gör streaming-divisionen till en förlustbringare. Den sanna vinstledaren har varit dess traditionella tv -nät, trots det marginella intäktsfallet.
Streamingverksamheten är ungefär som e-handelsproblemet som diskuterades tidigare: det krävs mycket kapital för att få ett lönsamt företag igång. Netflix hade löst sina tandproblem tidigare; Disneys streamingavdelning håller fortfarande på att lösa problem.
Ett mått som används av branschbevakare är ”Genomsnittlig intäkt per användare” (ARPU). Detta mått som inte är GAAP, gör det möjligt för såväl förvaltning som investerare att förfina sin analys av ett företags intäktsgenererande förmåga och tillväxt på kundnivå.
Under det senaste året har Disney+:s ARPU sjunkit med 28%.
Netflix, å andra sidan, har visat en stadig ökning i alla regioner med en motsvarande ökning av världsomspännande ARPU.
Roku har dock skjutit i höjden i detta mått. Rokus ARPU för första kvartalet 2021 var 32,14 dollar, en ökning med 32% jämfört med föregående år. Under första kvartalet 2019 var ARPU 19,06 dollar, en 27% jämfört med föregående år. För första kvartalet 2020 var det $ 24,35, vilket var en ökning med 28%. Och nu med det ursprungliga innehållet som ska släppas, förväntas detta mått bara öka – antingen genom att dra in nya prenumeranter eller genom att öka den tid som prenumeranter kommer att hålla koll.
Sammanfattningsvis
Med tanke på vad vi har lärt oss om företagen och den mest meningsfulla metriken i streamingbranschen, bör jämförelsen mellan dessa tre företag jämfört med hittills (YTD) jämfört med riktmärket S&P 500 (SPX) inte överraska.
Investerare måste dock komma ihåg att det är lite orättvist att jämföra Disney mot streamingföretag. Även om företagets streamingavdelning kommer att växa i framsteg, är det varken med full potential för närvarande eller är det en viktig del av behemoten som är ”musen”. På liknande sätt är en annan utmanare ofta uttalad som allvarlig konkurrens på den prenumerationsbaserade streamingmarknaden Amazon Prime. För närvarande, vid köp av Prime -medlemskap, får köparen tillgång till exklusiva shoppingrabatter och andra relaterade värdesparare; tillgång till innehåll är en extra fördel. Således blir det ganska svårt att bestämma värdet av Amazons streamingverksamhet som fristående.
Netflix flaggande aktieprestanda ligger i dess bristande beroende av en tv-apparat samt kvaliteten på dess innehåll gentemot kostnaden för att producera densamma. Företaget erbjuder nu onlinespel utan extra kostnad för sina abonnenter, vilket sannolikt kommer att göra en enorm skillnad i framtiden (vi har faktiskt täckt spelmarknaden i en tidigare artikel). Samtidigt ligger Rokus prestanda i dess förmåga att få ögonklockor till innehåll som är värd för sin tjänst och den inneboende reklampotentialen däri. Innehållet det producerar på egen hand kan mycket väl vara körsbäret på toppen. Men vid denna tidpunkt är din gissning lika bra som vår.
En klok investerare kan bygga ett antal strategier för streamingtrender. Leverage Shares erbjuder 3X ETP på Roku (3ROK), Disney (3DIS) och Netflix (3NFL), 2X ETP på Netflix (2NFL), tillsammans med Shorts (-1X) på Roku (SROK), Disney (SDIS) och Netflix (SNFL) ). Företaget erbjuder också 1X Trackers för Netflix (NFLX).
Handla Leverage Shares produkter
Leverage Shares produkter kan handlas genom till exempel IG, men även på Londonbörsen för den som har ett konto hos en mäklare som erbjuder handel på denna marknad, till exempel DEGIRO. Vidare handlas Leverage Shares Single Stock ETPs på Euronext Amsterdam och Euronext Paris.
21Shares Aave ETP (AAVE) med ISIN CH1135202120 är 100 % fysiskt uppbackad, 21Shares Aave ETP (AAVE) spårar prestandan för Aave-tokens. 21Shares Aave ETP tillhandahåller ett reglerat och transparent sätt för investerare att utnyttja tillväxten av Aaves ledande DeFi-låneprotokoll, en av de snabbast växande kategorierna inom DeFi.
Fördelar
Defi utlåning
Aave – ett av de ledande decentraliserade utlåningsprotokollen – tillåter användare att låna ut och låna kryptotillgångar. Sedan 2021 har DeFi-utlåningen vunnit betydande dragkraft och samlat på sig betydande TVL, vilket återspeglar dess växande användning.
Enkelt och bekant
Att lägga till krypto till din portfölj behöver inte vara komplicerat. Investera med din befintliga rådgivare eller mäklarplattform och håll dina tillgångar på ett ställe.
100% fysiskt uppbackad
AAVE är 100 % fysiskt uppbackad av de underliggande Aave-tokens och hålls i kylförvaring av ett institutionellt förvaringsinstitut, vilket erbjuder ett bättre skydd än förvaringsalternativ som är tillgängliga för enskilda investerare.
Koldioxidneutral
21Shares har deltagit i koldioxidkompensationsprogram sedan 2018. Deras åtagande innebär att kompensera sitt koldioxidavtryck genom gröna initiativ, som renare kraftgenerering, återplantering av skog och skydd av korallrev, allt inriktat på att skydda planeten för framtida generationer.
21Shares Aave ETP (AAVE) är en europeisk börshandlad kryptovaluta.
Denna produkt handlas på Euronext Amsterdam, en marknadsplats som är relativt svår att handla på som svensk. Euronext Amsterdam är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.
Denna produkt handlas även på BX Swiss, en marknadsplats som är relativt svår att handla på som svensk. Det finns emellertid en svensk fondkommissionär som tillhandla håller handel på denna marknadsplats, Mangold Fondkommision AB.
Bra segment med Kevin T. Carter och CNBCs Bob Pisani som diskuterade varför Indien är den ”perfekta tillväxtmarknaden.”
Särskilda shoutouts till några av de snabbast växande företagen i Indiens internet- och e-handelslandskap: Zomato, Swiggy och Zepto.
Jeffrey Gundlach kanske sa det bäst tidigare i år: ”Om jag var tvungen att äga en marknad i världen och låta den vara ifred i 30 år, skulle det vara Indien.”
Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet, Aktieinvest och Avanza.
Staking är en strategi som används över krypto och web3 som ger användare möjlighet att delta i att hålla ett blockchain-nätverk ärligt och säkert.
Att låsa upp tokens är vanligt på webb3 och är ofta vad som händer när du ser en referens till att ”utsätta” tokens. Användare får vanligtvis någon form av åtkomst, privilegium eller belöning över tid i utbyte mot deras låsning, och kan dra tillbaka sina tokens när och när de vill.
Det finns redan gott om belöningsprogram i världen; tänk om du kunde låsa dina flygbolagsmil och tjäna extra, eller istället för ett hålkort på ditt lokala kaffeställe, låser du belöningspolletter för att få påsar med kaffe eller en fin mugg.
Men den här formen av att sätta in tokens för belöningar på en DeFi-plattform är faktiskt inte staking. Staking sker på nätverksnivå och handlar om att säkra nätverket.
Gå in i Ethereums Proof of Stake-system. Vem som helst kan välja att bli en validator och låsa sin ETH genom att deponera den i ett smart kontrakt – ett program som körs på Ethereums blockchain.
Med över 1 000 000 validatorer som satsar standarden 32 ETH vardera – mer än 100 miljarder dollar i dagens kurs – är Ethereums Proof of Stake (PoS)-mekanism det största exemplet på insats i web3.
Så varför finns staking?
Den trettioandra versionen: när Ethereum lanserades var det ett världsomspännande nätverk av människor som körde programvara på sina datorer (kända som noder) som synkroniserade data från en delad databas – en distribuerad reskontra. Dessa noder skulle nå och upprätthålla konsensus om det aktuella tillståndet för den databasen. Huvudutmaningen var säkerheten: hur förhindrar man att en dålig aktör får kontroll över databasen och ändrar den så att den passar sig själv?
Ethereum löste ursprungligen detta problem genom att använda Proof of Work (PoW). PoW – ett system som fortfarande används av Bitcoin och andra blockkedjenätverk – kräver att man löser extremt komplexa matematiska problem innan någon information kan läggas till blockkedjan. Du kanske känner till det som krypto ”mining”.
PoW gör en potentiell attack på nätverket så matematiskt komplicerad att ens ett försök skulle vara ekonomiskt otänkbart, eftersom det skulle krävas så många avancerade datorer. Med tiden blev PoWs matematiska problem svårare och krävde allt kraftfullare datorer för att lösa dem. Kraftfulla datorer kräver, ja… kraft; i takt med att komplexiteten ökade, ökade även gruvarbetarnas koldioxidavtryck.
Datorutrustningens kapprustning och miljöutmaningen i PoW har nu förkastats av Proof of Stake (PoS). Under PoS är nätverket säkrat genom att många parter sätter in 32 ETH i ett smart kontrakt. Ju fler tokens som satsas, desto dyrare blir det för en dålig skådespelare att attackera nätverket. Denna insättning eller insats ger dig rätten att delta i att bygga nya block för blockkedjan och att bli belönad i gengäld. Om du inte spelar den här rollen på rätt sätt kommer en del eller hela din insats att tas från dig – ett straff som kallas ”slashing”.
Genom att byta till PoS kunde Ethereum upprätthålla säkerheten i sitt nätverk och minska koldioxidutsläppen med över 99,95 %, jämfört med PoW.
Var satsar jag?
De som kan och är redo att satsa en full nod (32 ETH) kan satsa ensam genom att köra en validator själva hemma, eller använda självvårdande satsningslösningar som Consensys Staking.
Ett mer lättillgängligt alternativ, speciellt om du inte har 32 ETH liggande (och de flesta av oss inte har det), är vätskeinsats: möjligheten att sätta in mindre än 32 ETH i en pool som sedan används för att initiera och underhålla utsättningsnoder.
Flytande insats ger den extra fördelen att få, i utbyte mot din insättning, en flytande insatspolett. Denna token representerar mängden ETH du har satsat plus belöningarna som genereras av din ETH; som gör det enkelt att hålla reda på din insättning när du vill ta ut din insats, eller så kan du till och med använda denna token som säkerhet någon annanstans i DeFi.
Det finns många insättningsalternativ där ute från dedikerade validatorer, insatspooler och flytande insättningsprotokoll, och det är viktigt att göra din forskning innan du lägger din surt förvärvade ETH i en.
Så nu förstår du att staking är en allmännytta som hjälper till att säkra ett blockchain-nätverk, och det finns olika sätt att engagera sig.