Så här går börsen i dag 20180209 är en analys som kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 9/2-2018. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.
Så här går börsen i dag 20180209 Våra OMX-analyser kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20180209.Vill Du också läsa dem varje dag? Anmäl Dig för en provprenumeration på Axiers hemsida.
Anmäl Dig här för att prova Axier dagliga tekniska analyser
12 feb Edgeware (ändrat datum från 16/2) (kl 7.30), Troax (kl 12.30)
OMX S30 är i en fallande trend efter den lägre toppen
OMX S30 är i en fallande trend efter den lägre toppen 1 648 den 23 januari i år. Den nedgång som inleddes då är normalt den kraftigaste i alla nedgångar. Första steget blev 108 punkter (1682-1574), vilket ger oss en hint om att den aktuella fasen blir minst 175 punkter. Troligen handlar det om 185 punkter. Hur lång en nedgång spelar i sig ingen roll i förväg, då vi alltid får besked av marknaden när det hela är över. 175 minus 1 648 ger oss 1 473 och drar vi i stället av 185 punkter blir det 1 463. Ingen större skillnad. Men det är det ”normala” i denna delfas. Sedan har vi alternativet ned mot 1 365 och så vidare. Priset är en del av det hela men då det är tiden som regerar är det den som ger oss den kommande landningen i den fas som inleddes den 6-7 november 2017. Vi fick inte för inte en reaktion den 6 februari när det gått 3 månader från novembertoppen.
Tiden gav oss 77 dagar fram till den 23 januari. Detta är den klassiska tidsrymd vi sett tidigare som den ”set up” inför större rörelser. Vi nöjde oss med att konster att en lägre topp i slutet av januari är början på en nedgång in mot våren. Detta när alla långa och extremt långa rytmerna ändå visade att slutet var nära för en lång uppgångsfas, då de avslutades under senhösten. Det var i början av juni 2015, som vi senast hade en så stark negativ signal som den marknaden levererade i slutet av januari.
Vi söker de olika reaktionspunkterna under de kommande 10-12 veckorna. Alla är redan klara, där vi börjar jobba med de tre första den 14 februari följt av den 20 februari och sedan 6-7 mars. De andra tar vi när en del av tiden har förbrukats. Den första har vi i nästa vecka och den ska bli intressant att se och läsa av nivån på där reaktionen kommer.
De olika vågorna i nedgången
Ser vi på de olika vågorna i nedgången från den 23 januari är det en 1:a våg ned till 1 601 den 25 januari. 2:a vågen fick sin topp vid 1 620 den 29 januari. Det borde vara en avslutad 3:e våg den 6 februari vid 1 488. Om 3:e vågen fortfarande är pågående får vi inrikta oss på en avslutning av den ned mot 1 420. Det är 6,6 procent ned dit från nu.
Men stannar vi vid en 3:e vågs slut den 6 februari handlade uppgången under onsdagen om en 4:e våg till 1 555. Uppgången var 50 procent av 3:a i så fall. Med den senare beräkningen skulle det i så fall kunna bli en landning vid 1 423 framöver. Oavsett utfallet på sikt ser det närmast ut som vi ska få ett avgörande kring 1 473 och då jobbar vi med 1 470-1 475 nu närmast.
Vi får då inte glömma att det vi nu räknat på sedan den 23 januari är en större våg och den i sin helhet är troligen en 3:e våg, vilket betyder att vi kan förvänta oss mer i ett senare skede.
Det är de veckobaserad tekniska indikatorerna nedan vi ska hålla under bevakning när båda värdena etablerat sig under värdet 20. De månadsbaserad tekniska indikatorerna visar oss att vi kan vänta oss mer efter en tillfällig motreaktion uppåt under ett flertal veckor efter att index gått in för landning
Stochastic
Lång sikt: Månadsstochastic 41,6 och 65,0 fallande
Medellång sikt: Veckostochastic 21,0 och 30,5 fallande
Denna ETCs TER (total cost ratio) uppgår till 0,90 % p.a. BNPP ICEBrent ÖL ETC är den enda ETC som följer ICE 1mth Brent Oil Futures-index. Denna ETC replikerar det underliggande indexets prestanda syntetiskt med en swap.
BNPP ICEBrent ÖL ETC är en mycket liten ETC med tillgångar på 17 miljoner euro under förvaltning. Denna ETC lanserades den 11 april 2017 och har sin hemvist i Nederländerna.
Det betyder att det går att handla andelar i denna ETC genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet, Aktieinvest och Avanza.
Valour Aave (AAVE) SEK (Valour Aave SEK) med ISIN CH1108679338, är en börshandlad produkt (ETP) som spårar AAVE, Aave-protokollets infödda token. Aave är en decentraliserad finansplattform (DeFi) som gör det möjligt för användare att låna ut, låna och tjäna ränta på digitala tillgångar genom ett säkert ekosystem utan förvaring. Drivs av smarta kontrakt på Ethereum och andra blockkedjor, erbjuder Aave innovativa funktioner som snabblån och rörliga räntor.
AAVE-tokenen används för styrning, insats och säkrande av protokollet, vilket gör att innehavare kan påverka viktiga beslut och tjäna belöningar. Genom att främja transparens och tillgänglighet främjar Aave ett robust och inkluderande finansiellt ekosystem i den decentraliserade ekonomin.
Produktöversikt
Valour’s Certificate-produktlinje erbjuder börshandlade produkter som uppfyller kraven, var och en helt säkrad av sina respektive digitala tillgångar. För att säkerställa säker kylförvaring samarbetar Valour med nivå 1-licensierade förvaringsinstitut som Copper. Handlade på reglerade börser och MTFer ger dessa certifikat transparent prissättning och likviditet, vilket stärker investerarnas förtroende för säkra digitala tillgångsinvesteringar. Valours grundprospekt är godkända av Finansinspektionen och uppfyller EU:s krav på fullständighet, tydlighet och konsekvens.
Det betyder att det går att handla andelar i denna ETP genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet, Aktieinvest, Levler och Avanza.
Scalable MSCI AC World Xtrackers UCITSETF 1C (SCWX ETF) med ISIN LU2903252349, försöker spåra MSCI All Country World (ACWI)-index. MSCI All Country World Index (ACWI) spårar stora och medelstora aktier från 23 utvecklade och 24 tillväxtmarknader världen över.
Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,00 % p.a. det första året och 0,17 % p.a. efteråt. Scalable MSCI AC World Xtrackers UCITSETF 1C är den billigaste ETF som följer MSCI All Country World (ACWI)-index. Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.
Scalable MSCI AC World Xtrackers UCITSETF 1C är en mycket liten ETF med 9 miljoner euro tillgångar under förvaltning. Denna ETF lanserades den 11 december 2024 och har sin hemvist i Luxemburg.
Referensindex nyckelfunktioner
Syftet med MSCI ACWI-indexet är att återspegla följande marknadsresultat:
· Stora företag och medelstora börsnoterade företag från globala utvecklade marknader
· Täcker cirka 85 % av marknadsvärdet för fritt rörligt kapital
· Viktat med justerat börsvärde för fritt rörligt kapital
Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet, Aktieinvest och Avanza.