Följ oss

Nyheter

Så här går börsen i dag 20171201

Publicerad

den

Så här går börsen i dag 20171201 är en analys som kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 1/12-2017. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Så här går börsen i dag 20171201 är en analys som kommer från Axiers analysarkiv och skrevs den 1/12-2017. Analyserna i arkivet är tillgängliga för Axiers betalande prenumeranter.

Så här går börsen i dag 20171201 Våra OMX-analyser kan fungera som ett av flera beslutsstöd för den som handlar med börshandlade fonder, ETFer, som följer Stockholmsbörsens index, till exempel XACT OMX eller SpotR, nedan finner Ni Så här går börsen i dag 20171201. Vill Du också läsa dem varje dag? Anmäl Dig för en provprenumeration på Axiers hemsida.

Anmäl Dig här för att prova Axier dagliga tekniska analyser

OMXS30 återvänder till 1607

OMX S30 index 

(C 1 610,11 H 1 624,47 L 1 609,09)

OMX S30 har nu fått i det närmaste reagerat klart. som det ser ut. Vi har haft den 27:e november och 29:e november som reaktionsdagar. Den 27:e gav lågpunkten 1 607 och sedan var frågan var landar index efter reaktionen nedåt efter första uppgången. Nu vet vi att 1 608 blev lägst under onsdagen och 1 609 som lägst under den inledande handeln på torsdagen och sedan också en ny nedgång till 1 609 innan stängningen på torsdagen.

Den korta rytmen från lågpunkten måndagen den 31 juli ville också delta med sin rytm på 4 månader, som går från lågpunkt till lågpunkt.

Det har handlat om 53 dagar från toppen den 5 oktober och 40 dagar från toppen den 20 oktober. Den första tiden gav 27 november och den andra 29 november. Båda dagarna var satta på reaktion. Den 30:e kom med index rytm på fyra månader som oftast går från lågpunkt till lågpunkt.

Vi fokuserar på nästa tidpunkt

Nu när vi passerat alla dagarna får vi fokusera på nästa tidpunkt. Jag tar inte med alla under december i detta läge men tiden kring lucia ser ut att bli av betydelse, vilket betyder reaktion med den 12 december som fokus. För den som agerar kortsiktigt finns det fler innan lucia men de utelämnar vi just nu så at vi får se hur det hela löper vidare under fredagen och måndagen. Till lucia är det ju en bra bit dit så vi tar mer om detta i ett senare skede.

Nu har vi en nedgång på 75 punkter att jobba med (1682-1 607=75) och då får vi möjliga motstånd vid 1 625, 1 637 och 1 645. 1 639 var ju högsta notering den 21 november, vilket innebär att vi lägger en del fokus på den nivå och kombinerar ett intervall till 1 637- 639. 1625 testades under torsdagen innan reaktionen nedåt tog vid under dagen.

Den allra viktigaste punkten kommer sedan in på 1 653. Nivån är så viktig att jag vill lägga ett filter på 1 647- 1655, där vi måste vara på tå. Denna nivå måste brytas om vi ska kunna inrikta oss på en fortsatt uppgång. Intervallet kan hålla tillfälligt men ska sedan efter några dagar brytas om index ska ta oss upp till nya toppar för i år.

Tiden är på plats

Tiden är på plats via ett otal cykler, som går samma under innevarande kvartal och första två veckorna i januari. Så här långt är vi inte främmande för en topp under denna tid i det att mycket håller på att avslutas i uppgångarna. De aktier som fallit mycket har kortsiktigt nöjlighet att leverera motreaktioner uppåt. Men då vi inte fått in priset för index ännu i fållan så får vi söka detta under de kommande veckorna. Om det sedan blir 1 653 eller 1 710 eller något annat kan man hålla på att räkna på under otaliga timmar utan att komma så mycket närmare i dagsläget. 1 653 är det vi fokuserar på just nu. Genombrott och stängning över 1 655 ger oss anledning att ta fram räknesnurran och se vilket högre alternativ som är aktuella då. Skulle 1 653-nivån hålla är det ju åt andra hållet vi ska fokusera och se var stöden ligger.

Vi har ett antal aktier som ligger i olika grupperingar och dessa körs av marknaden i olika perioder. Den gruppen som ska ge sina reaktioner i mitten av kommande vecka ska vi lägga ned en del tid på i våra beräkningar under helgen. Ni som har ett GW kan med fördel snurra upp H&M, där lägsta notering så här långt är 187,60-187,70 kronor från den 23-24 november.

Vi ser nu hur rekylerna drabbar hårt i de tidigare ”rallyaktierna” det har under en längre tid handlat om att allt fler aktier går in i toppformationer för att sedan tappa kraftigt. Senast är det LUPE och LUMI som drar på nedåt. Boliden påverkas negativt också men där har säljtrycket ännu inte dragit igång.

New York börsen drar

Till detta ska vi sedan lägga att New Yorkbörsen drar på uppåt. Nu i förhoppningen att D Trump ska få igenom en stor del av sitt skatteförslag. Skatteförslaget är inte enbart positivt för börsen utan kommer också att få fart på nya investeringar över tiden, när kapitalströmmarna vänder mot USA via de amerikanska företag som drar nytta av en skattesänkning.

I skuggan av detta ska vi sedan se hur börserna i Europa påverkas av de fortsatta indexuppgångarna i New York. Konjunkturen i Europa ska nu börja mattas av en tid efter en tillväxtperiod.

Stochastic

Lång sikt: Månadsstochastic 83,5 och 85,6 fallande

Medellång sikt: Veckostochastic 61,0 och 70,7 fallande

Kort sikt: Dagsstochastic 13,8 och 15,0 fallande

Rörelsefaktorn

Aktuell rörelsefaktor för tid och pris = 40 Motstånd 1 627 och 1669 Stöd 1 587 och 1548

Analytiker: Ingemar Carlsson

Kursdata: Stockletter.se

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Nya ETFer från Amundi på Xetra: företag från industriländer som använder faktorstrategier, klimatskydd och hållbarhet samt småbolag

Publicerad

den

Sedan i torsdags har fyra nya ETFer från Amundi Asset Management kunnat handlas via Xetra och Börse Frankfurt. Dessa strategi-ETFer investerar i företag från utvecklade marknader med hjälp av en optimeringsmetod för att maximera exponeringen för varje faktor (minsta volatilitet, momentum eller företagsvärde), minska CO2-utsläpp och andra växthusgaser med 30 procent och förbättra det vägda ESG-poängen jämfört med huvudindex.

Sedan i torsdags har fyra nya ETFer från Amundi Asset Management kunnat handlas via Xetra och Börse Frankfurt. Dessa strategi-ETFer investerar i företag från utvecklade marknader med hjälp av en optimeringsmetod för att maximera exponeringen för varje faktor (minsta volatilitet, momentum eller företagsvärde), minska CO2-utsläpp och andra växthusgaser med 30 procent och förbättra det vägda ESG-poängen jämfört med huvudindex.

Amundi MSCI World Minimum Volatility Screened Factor UCITS ETF fokuserar på företag med låg volatilitet. Tillvägagångssättet syftar till att minimera risken för förlust.

Amundi MSCI World Momentum Screened Factor UCITS ETF investerar i aktier med hög kursmomentum. Urvalet tar hänsyn till aktier som har haft en kursutveckling över genomsnittet under de senaste sex till tolv månaderna.

Amundi MSCI World IMI Value Screened Factor UCITS ETF fokuserar på företag som anses vara undervärderade i förhållande till andra baserat på deras grundläggande mått. Värdekarakteristika som pris-till-bokförhållandet (P/B), pris-till-intjäningskvoten (P/E), vinstprognoser eller operativt kassaflöde används.

Dessutom har investerare möjlighet att investera i Amundi MSCI World Small Cap CTB UCITS ETF, som representerar en portfölj av företag från utvecklade marknader som är mindre till börsvärde. Utöver ESG-kriterier beaktas även klimatförändringsmöjligheter och risker för att uppfylla minimikraven i EU:s Climate Transition Benchmark (EU CTB) förordning.

Alla fyra ETFerna är tillgängliga i de två valutorna euro och brittiska pund. De löpande kostnaderna är 0,25 procent i varje fall.

NamnKortnamnISINValutaReferens-
index
Amundi MSCI World Minimum Volatility Screened Factor UCITS ETF AccWMMVIE0001DKJVC2EURMSCI World Minimum Volatility Select ESG Low Carbon Target Index
Amundi MSCI World Minimum Volatility Screened Factor UCITS ETF AccWMMXIE0001DKJVC2GBPMSCI World Minimum Volatility Select ESG Low Carbon Target Index
Amundi MSCI World Momentum Screened Factor UCITS ETF AccWMSEIE0001FQFU60EURMSCI World Momentum Select ESG Low Carbon Index
Amundi MSCI World Momentum Screened Factor UCITS ETF AccWMSFIE0001FQFU60GBPMSCI World Momentum Select ESG Low Carbon Index
Amundi MSCI World IMI Value Screened Factor UCITS ETF AccWMMSIE000AZV0AS3EURMSCI World IMI Value Select ESG Low Carbon Target Index
Amundi MSCI World IMI Value Screened Factor UCITS ETF AccWMMTIE000AZV0AS3GBPMSCI World IMI Value Select ESG Low Carbon Target Index
Amundi MSCI World Small Cap CTB UCITS ETF AccWMFSIE000UZZ5D45EURMSCI World Small Cap ESG Broad CTB Select
Amundi MSCI World Small Cap CTB UCITS ETF AccWMFTIE000UZZ5D45GBPMSCI World Small Cap ESG Broad CTB Select

Produktutbudet i Deutsche Börses XTF-segment omfattar för närvarande totalt 2 298 ETFer. Med detta urval och en genomsnittlig månatlig handelsvolym på cirka 16 miljarder euro är Xetra den ledande handelsplatsen för ETFer i Europa.

Fortsätt läsa

Nyheter

Hashdex kryptokorg nominerad till Digital Assets ETP Of The Year

Publicerad

den

Hashdex Nasdaq Crypto Index ETP, den största kryptoindexprodukten i Europa med över 500 miljoner USD i AUM, har nominerats till ETF Stream Awards 2024, i kategorin "Digital Assets ETP Of The Year"!

Hashdex Nasdaq Crypto Index ETP, den största kryptoindexprodukten i Europa med över 500 miljoner USD i AUM, har nominerats till ETF Stream Awards 2024, i kategorin ”Digital Assets ETP Of The Year”!

Hashdex är glada över att se sitt engagemang för att tillhandahålla innovativ, reglerad tillgång till kryptotillgångsklassen erkänd. Detta erkännande belyser deras ledarskap när det gäller att utveckla kryptoinvesteringslösningar.

Hashdex Nasdaq Crypto Index ETP, den största kryptoindexprodukten i Europa med över 500 miljoner USD i AUM, har nominerats till ETF Stream Awards 2024, i kategorin ”Digital Assets ETP Of The Year”!

Detta erkännande belyser Hashdex engagemang för att tillhandahålla innovativa, robusta produkter som förenklar tillgången till kryptotillgångarnas värld. HDX1 erbjuder diversifierad exponering och tydlighet på en komplex marknad, vilket förkroppsligar Hashdex uppdrag att föra kryptons framtid in i nutiden av investeringar.

Prisutdelningen äger rum den 28 november i London, där Hashdex kommer att ansluta sig till branschens främsta ETF-spelare.

Fortsätt läsa

Nyheter

China’s ETF outflows captured elsewhere in Asia

Publicerad

den

For years, India has been ramping up to contend with China as the region’s top technology leader. Pandemic-era supply chain issues hastened its successes in luring foreign tech firms. Now, equity investment flows are following suit. Dina Ting, Head of Global Index Portfolio Management at Franklin Templeton, highlights a few factors behind how the subcontinent is benefiting from rotational flows.

For years, India has been ramping up to contend with China as the region’s top technology leader. Pandemic-era supply chain issues hastened its successes in luring foreign tech firms. Now, equity investment flows are following suit. Dina Ting, Head of Global Index Portfolio Management at Franklin Templeton, highlights a few factors behind how the subcontinent is benefiting from rotational flows.

As China braces for renewed friction over President-elect Donald Trump’s tariff threats, investor flows may be following similar currents as those of regional supply chain shifts—that is to say, diversifying from China and toward opportunities in markets such as India and Japan.

After the People’s Bank of China revealed the most aggressive stimulus package it’s rolled out since the COVID-19 pandemic, China stock markets saw a short-lived rally at the end of September. A lack of detailed measures targeting consumption seems to have disappointed investors and led the bullish sentiment to deflate.

Adding to the country’s economic woes are societal changes like falling birthrates and a rapidly ageing population. Estimates by China’s National Health Commission suggest the country’s elderly population will grow to over 400 million by about 2035. To better cope with this crisis, China’s statutory retirement age will be extended, starting in January 2025, for the first time since the 1950s.

India investors, meanwhile, are finding the subcontinent—which has already overtaken China as the world’s most populous nation—appealing for its relative immunity to global risks, given its domestic-driven economy. Its younger labor force has also attracted a market pivot to this prime alternative to China manufacturing. For the 12-month period prior to China’s September 2024 stimulus announcement, US-listed India equity exchange traded funds (ETFs) garnered US$7.5 billion in flows—a sharp contrast to the US$6 billion in outflows experienced by China ETFs over the same period.1

Judging by India’s impressive initial public offering (IPO) environment, businesses there are feeling the optimism. The country’s 258 IPOs accounted for 30% of the global total by number by the end of September and 12% by the amount of money raised, in an economy that makes up just over 3% of global GDP.2

And investors in India are taking note. Aided by the improving digitalization of finance and increased internet access, India’s middle class is also an expanding retail investor class. By one measure, nationwide stock trading accounts nearly tripled from 2019 to 2023 to roughly 140 million.3

In dollar terms, total returns for Indian stocks have risen by 93% over the past five years, compared with about a 24% rise overall for emerging markets and drop of 5% for China stocks over the same period.

Many investors seeking to better diversify emerging market exposure or layer in targeted broad country allocation can tap single-country exchange-traded strategies.

Emerging markets in the Asia region are not the only beneficiaries of a potential US-China trade war. Earlier this year, investors were already driving up flows into Japan ETFs. Market watchers consider Japanese stocks to be indirect beneficiaries of Trump’s reflationary economic policy—which may keep interest rates high, thereby boosting the dollar and weakening the yen to the advantage of Japanese exporters.

The MSCI Japan Index is up nearly 21% in US dollar terms in the one-year period ending October 31, 2024. Consumer discretionary, financials and industrials holdings led gains during this time.

An element of uncertainty around the policies of a second Trump term, however, are still causing jitters around Asia, especially given the president-elect’s transactional approach to international relations.

Fortunately, Japan is seeing a renaissance in its semiconductor industry for which Tokyo is investing heavily (more than US$25 billion through 2025) and has established strong multilateral trade partnerships.

Japan has already elevated its role in global supply chain reorganization in recent years, and seeks to take advantage of its clout in joint free trade initiatives, such as the US’s Indo-Pacific Economic Framework for Prosperity to strengthen its regional supply-chain leadership.

Fortsätt läsa

21Shares

Prenumerera på nyheter om ETFer

* indicates required

21Shares

Populära