Följ oss

Nyheter

Globala guldfonder, ett populärt sätt att få exponering mot guldmarknaden

Publicerad

den

Globala guldfonder, ett populärt sätt att få exponering mot guldmarknaden

Gulduppbackade börshandlade fonder och liknande produkter (guldfonder) har blomstrat sedan de introducerades 2003 och lockade både institutionella och privata investerare över hela världen. Nyligen har guld blivit globalt accepterat som en strategisk tillgång mitt i en miljö med både hög risk och låg ränta som stimulerar investeringsefterfrågan och expansionen av guld-ETF-marknaden.

Den ökade kvantiteten, storleken och placeringen av guldfonder har gett enklare och effektivare tillgång för investerare, vilket gör det möjligt för dem att utnyttja många allmänna fördelar med börshandlade fonder.

Även om det finns många sätt för investerare att äga guld, såsom tackor, mynt, derivat, OTC-instrument och guldaktier, har många anammat guld-ETFer för kvaliteter som kostnadseffektivitet, transparens och likviditet.

Tillväxten och utvecklingen av guldfonder har redan bidragit till att främja den bredare guldmarknaden och kommer sannolikt att fortsätta göra det, vilket ger ytterligare stöd för guldets roll i portföljer.

Guld-ETF:er är globala

Fram till september 2020 uppgick innehaven i de 83 aktiva guld-ETF:erna som World Gold Council spårade till 3 880 ton, med totala tillgångar under förvaltning (AUM) på 235,4 miljarder US-dollar (miljarder). Detta var ett rekord både i fråga om tonnage och värde.

En av anledningarna till denna tillväxt är geografisk diversifiering av guldinvesterare jämfört med för 17 år sedan, då tillgången till guld genom börshandlade begränsades till några fonder, främst i Nordamerika och Australien. Medan guld-ETFer som är noterade i Nordamerika fortsätter att expandera och bibehåller deras relevans på global skala, har fonder i andra regioner i världen också sett en anmärkningsvärd tillväxt sedan introduktionen. I synnerhet såg europeiska fonder en snabb tillväxt i sin andel av globala guld-ETF-tillgångar: 41% i september 2020 jämfört med 16% för 15 år sedan. Under tiden totalt guldinnehav i asiatiska guldfonder vuxit från 1 ton i mars 2007 – när den första asiatiska fonden introducerades – till 121 ton i september 2020 och tillförde sju nya fonder enbart under 2020.

Regionala innehav i globala guldfonder sedan 2003

Källor: Bloomberg, ETF förvaltare, World Gold Council

Regionala fonder och tillgångar

Region

Antal listade fonder

Total AUM US$bn

Tonnes

Nordamerika

16

126.8

2,089.4

Europa

32

97.3

1,604.1

Asien

28

7.3

121.0

Övriga

7

4

65.4

Totalt

83

235.4

3,880.0

*Data från aktiva fonder per den 30 september 2020. Källor: Bloomberg, ETF förvaltare, World Gold Council

Stigande efterfrågan på guldinvesteringar

Guldvärdering kan intuitivt betraktas som en jämviktsprissättning av utbud och efterfrågan, driven av strategisk och taktisk positionering.

De viktigaste drivkrafterna för guldprisets utveckling

Källa: World Gold Council

Den strategiska efterfrågan drivs av:

• guldets solida, långsiktiga avkastning, driven av ekonomisk expansion
• dess effektivitet i tider av osäkerhet som ett säkrings- och diversifieringsverktyg

Den taktiska efterfrågan drivs av:

• guldets relativa attraktionskraft eller alternativkostnad
• momentumpositionering som förstärker trender.

Många investerare har kommit att förstå guldet drivkrafter och fått förtroende för guldets strategiska roll i portföljer och därigenom stärkt den globala investeringsefterfrågan via guldfonder.

Den betydande tillväxten i guldets investeringsefterfrågan utgör en viktig pelare för guld-ETF-marknadens snabba expansion. Den globala investeringsefterfrågan på guld har ökat med mer än 270 procent sedan födelsen av guld-ETF 2003 och nådde 1270 ton år 2019.

Globala investerares allokering till guld – främst genom guld-ETF: er – ökade snabbt 2020

Inflöden till globala guldfonder har varit den viktigaste drivkraften för investeringsefterfrågan av guld 2020. Globala guld-ETF:er hade totalt 38080 ton – ett nytt rekord – från och med september 2020, vilket year to date gav globala nettoinflöde till 1 003 ton, eller miljarder dollar 55,7, betydligt högre än det största årliga inflödet före 2020, båda i tonnage (646 ton 2009) och US-dollarvärde (23 miljarder US-dollar 2016).

Inflöden i guld-ETF: er har varit den främsta drivkraften för den ökade globala investeringsefterfrågan på guld 2020

Källor: Bloomberg, Metals Focus, World Gold Council, data per 30 september 2020

Med COVID-19-utbrottet spridande över hela världen upplevde många regioner kraftiga nedgångar i sin ekonomiska tillväxt, vilket ledde till enastående expansiv penningpolitik från stora centralbanker. Medan den försvagade ekonomiska tillväxten och spärråtgärderna för att begränsa pandemin på stora marknader hämmades den globala guldförbrukningen, minskade den ökande risken och osäkerheten möjligheten att äga guld, och den hausseartade guldprismomentet har drivit guldets investeringsbehov hittills 2020 det tredje kvartalet 2020 nådde den globala investeringsefterfrågan på guld 1 630 ton och är på rätt väg för rekordnivåer på årsbasis.

Som ett resultat har den globala investeringsefterfrågan på guld övervägt guldförbrukningen hittills i år. Under de tre första kvartalen 2020 utgjorde investeringsefterfrågan 55 procent av den totala guldefterfrågan. I jämförelse svarade kombinationen av efterfrågan på smycken och guld som används i teknik för nästan 90 procent av den totala efterfrågan år 2003 globalt, när den första guld-ETFen debuterade.

De totala ägandekostnaderna spelar en nyckelroll i valet av guldinvesteringar
Investerare kan få exponering till guldets underliggande resultat på ett antal sätt. Många investerare föredrar att hålla guld i form av tackor och mynt, medan andra aktivt handlar guldfutures och guldrelevanta aktier, som guldgruvor. Överväganden som portföljstorlek, återbalanseringsfrekvens, operativa aspekter, hävstång, provisioner, bid/ask-spread, lagrings- och försäkringskostnader och innehavsperioder är bara några av de explicita och implicita kostnaderna en investerare kan använda för att formalisera den totala ägandekostnaden och i slutändan deras investeringsval.

Exponering mot guld kan åstadkommas på flera sätt

Även om guldfutures, guld i eget bankfack, gruvaktier och guldtackor och mynt förblir mycket relevanta och viktiga investeringsverktyg, har guld-ETFer lockat investerare av flera skäl. Dessa inkluderar:

Kostnadseffektivitet: Medan kostnaderna för stora globala fonder med ädelmetallstrategier sträcker sig från 98 baspunkter (bps) till 456bps, varierar globala guld-ETF-förvaltningsavgifter mellan 7 och 297 bps per år på grund av de stordriftsfördelar som deras struktur ger. Många investerare har flyttat guldexponeringen till billiga ETF-guld med olika fonder noterade i USA och Europa, varav många tar mindre än 20 bps per år. Denna trend inom guld-ETF:er är en biprodukt från den bredare ETF-marknaden.

Öppenhet: Guldfonder som The Royal Mint Physical Gold ETC Securities (RMAU) äger guld i en standardiserad form av kvalitet, mätt i troy ounces, kilogram eller gram. Till exempel har många guldfonder runt om i världen exklusivt London Good Delivery-tackor, som vardera väger cirka 400 troy ounces med en minsta finhet på 99,5%, baserat på LBMA-guldpriset. På senare tid har många fonder, särskilt i Asien, kopplat sina guld-ETF till nyare riktmärken som det inhemska guldpriset i Indien och Shanghai Gold Benchmark-kontrakt i Kina. Detta har gjort det möjligt för lokala investerare att ha direkt exponering för lokal guldprissättning inom sina respektive regioner.

Likviditet: Sammantaget var de globala guld-ETF: s handelsvolymer i genomsnitt 1,8 miljarder US dollar per dag 2019 och har nästan fördubblats till 3,5 miljarder US dollar per dag hittills under 2020, vilket konkurrerar med de flesta aktierna globalt. En sådan djup och likvid marknad gör det möjligt för privatpersoner att handla guldfonder med minimala friktionskostnader och kan också underlätta stora affärer för institutionella investerare. En djup och bred marknad har gett investerare en extra källa till likviditet i tider av nöd, som den finansiella marknadsförsäljningen bevittnade i mars 2020.

Fördelar med guldfonder

Positiva strukturförändringar och ökad tillgänglighet

Strukturella förändringar har spelat en roll i utvecklingen av det globala guld-ETF-landskapet. Inrättandet av Shanghai Gold Exchange (SGE) skapade en grundläggande möjlighet för guldinvesteringar i Kina. Sedan Kina upphävde sitt förbud mot handel med guldmetaller 2004 ökade landets årliga efterfrågan på guldinvesteringar 59 gånger mellan 2003 och 2013, vilket delvis bidrog till uppkomsten och expansionen av regionens guld-ETF-marknad.

Det ökande antalet produkter som listas utanför USA har gjort det möjligt för många icke-amerikanska investerare att få tillgång till guld-ETF:er. När den globala finanskrisen utvecklades 2007 koncentrerades till exempel över 80 procent av de globala ETF-tillgångar i Nordamerika. Det växande investerarnas intresse för guld som en strategisk tillgång bland olika ekonomiska och geopolitiska osäkerhetsfaktorer samt regleringsstöd på lokala marknader – för notering av guld-ETF: er – har varit viktiga drivkrafter för den ökande geografiska mångfalden på guld-ETF-marknaden, med fonder som för närvarande är noterade i 18 länder. Detta har lett till valutasäkrade guld-ETF: er, som gör det möjligt för en investerare att inneha guld i en valfri icke-lokal valuta.

Antalet börsnoterade globala guldfonder har ökat snabbt sedan finanskrisen

Källor: Bloomberg, ETF emittenter, World Gold Council, data per 30 september 2020

Konkurrens minskade premierna och gynnade investerare

Framväxten av guldbaserade ETF: er har påverkat den fysiska guldmarknaden positivt. Före 2003 var guldtackor och mynt detaljhandelsinvesterarnas primära val för att få tillgång till guldmarknaden. Medan lagring – antingen att betala en tredje part för tillgång till valv eller att bära kostnaden direkt – kunde vara en stor fråga för många som investerade i guldtackor eller mynt, fanns det också extra kostnader som arbetskostnader och andra guldhandelskostnader. När populariteten för guld-ETFer växte utlöste deras kostnadseffektivitet ytterligare konkurrens på detaljhandeln. Även om uppgifter om premier på tackor och mynt inte alltid är tillgängliga, tyder tillgängliga data i kombination med anekdotiska bevis på att eftersom guld-ETF-marknaden har vuxit och utvecklats, har fysiska detaljhandelsguldinvesteringsprodukter på utvecklade marknader upplevt lägre prispremier.

Fysiska premier för guldinvesteringar har fallit sedan guld-ETF:er blev allmänt tillgängliga

Källor: Bloomberg, World Gold Council, Certified Coin Exchange, China Gold Jewellery, Shanghai Gold Exchange, Wind. data per 30 september 2020
Premie mätt som skillnaden mellan priserna på dessa produkter och LBMA PM-guldpriset.
Jämförbara perioder 1991-2004 och 2005-2019 för Eagle-, Maple Leaf- och Krugerrand-mynt, 1997-2005 och 2005-2019 för Kangaroo- och Philharmonic-mynt, 2010-2012 och 2013-2019 för kinesiska guldtackor på grund av datatillgänglighet och enligt när guldfonder infördes i regionen.
** Guldtackor är den viktigaste fysiska guldinvesteringsformen i Kina.

Guldfonder, vägen framåt

Guld-ETF: er har blivit populär bland investerare över hela världen sedan sin debut. De globala guldfondernas innehav har i genomsnitt ökat med 42 procent per år sedan 2003 och deras handelsvolymer är nära rekordnivåer. Samtliga regioner har sett betydande tillväxt på sina respektive ETF-marknader under de senaste 17 åren. Eftersom investeringsefterfrågan på guld har ökat snabbt under de senaste kvartalen, har de unika egenskaperna hos guld-ETF:er, inklusive kostnadseffektivitet, marknadsdjup, effektivitet vid spårning av spotguldpriset, lagringssäkerhet och det faktum att de säkert stöds av fysiskt guld, har ökat attraktiviteten hos dessa produkter markant.

Framöver tror World Gold Council att investerarnas förtroende för guldets roll som strategisk tillgång kan fortsätta att stärkas. När pandemin fortsätter har dess djupgående inverkan på sociala och ekonomiska aktiviteter globalt styrt förväntningarna på en V-formad ekonomisk återhämtning mot långsammare vägar. Mot en sådan bakgrund är det sannolikt att den ekonomiska osäkerheten kommer att förbli hög, vilket ökar efterfrågan på investerarnas säkra tillflyktsort. Medan brist på grundläggande fundamenta för aktiemarknadens nuvarande värderingsökning kan leda till potentiella kraftiga utförsäljningar, begränsar den extremt låga räntemiljön obligationernas effektivitet när det gäller att minska riskerna och ge avkastning. och därmed förbättra möjligheten att äga guld. Eftersom guldpriserna bryter mot historiska toppar kan dessutom den hausseartade fart fortsätta att locka investerarnas uppmärksamhet i olika regioner.

Eftersom den ekonomiska och finansiella osäkerheten förblir hög, kan räntorna sväva på rekordlåga och det hausseartade prismomentet som lockar mer uppmärksamhet, kan investeringsefterfrågan på guld fortsätta att stiga under resten av 2020 och därefter, vilket potentiellt kan kompensera för svagheten i guldets konsumentefterfrågan och främja fortsatt expansion för guldbackade ETFer.

Investeringsefterfrågan på guld idag är betydligt högre än 2003

Källor: Bloomberg, Metal Focus, World Gold Council, data per 30 september 2020

Handelsvolymerna för guldfonderna har nästan fördubblats 2020

Källor: Bloomberg, World Gold Council, data per 30 september 2020

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

X0VC ETF investerar i företagsobligationer denominerade i EUR

Publicerad

den

Xtrackers II Target Maturity Sept 2031 EUR Corporate Bond UCITS ETF 1D (X0VC ETF) med ISIN LU2673523481, försöker följa Bloomberg MSCI Euro Corporate September 2031 SRI-index. Bloomberg MSCI Euro Corporate September 2031 SRI-index följer företagsobligationer denominerade i EUR. Indexet speglar inte ett konstant löptidsintervall (som är fallet med de flesta andra obligationsindex). Istället ingår endast obligationer som förfaller mellan oktober 2030 och september 2031 i indexet (ETFen kommer att stängas i efterhand). Indexet består av ESG (environmental, social and governance) screenade företagsobligationer. Betyg: Investment Grade.

Xtrackers II Target Maturity Sept 2031 EUR Corporate Bond UCITS ETF 1D (X0VC ETF) med ISIN LU2673523481, försöker följa Bloomberg MSCI Euro Corporate September 2031 SRI-index. Bloomberg MSCI Euro Corporate September 2031 SRI-index följer företagsobligationer denominerade i EUR. Indexet speglar inte ett konstant löptidsintervall (som är fallet med de flesta andra obligationsindex). Istället ingår endast obligationer som förfaller mellan oktober 2030 och september 2031 i indexet (ETFen kommer att stängas i efterhand). Indexet består av ESG (environmental, social and governance) screenade företagsobligationer. Betyg: Investment Grade.

ETFens TER (total cost ratio) uppgår till 0,12 % p.a. Xtrackers II Target Maturity Sept 2031 EUR Corporate Bond UCITS ETF 1D är den enda ETF som följer Bloomberg MSCI Euro Corporate September 2031 SRI-index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom samplingsteknik (köper ett urval av de mest relevanta indexbeståndsdelarna). Ränteintäkterna (kupongerna) i den börshandlade fonden delas ut till investerarna (Minst årligen).

ETF lanserades den 8 november 2023 och har sin hemvist i Luxemburg.

Index nyckelfunktioner

Bloomberg MSCI Euro Corporate September 2031 SRI Index syftar till att spegla resultatet på följande marknad:

  • Endast investeringsklass
  • Euro-denominerad företagsobligationsmarknad med fast ränta
  • Obligationer med förfallodatum på eller mellan 1 oktober 2030 och 30 september 2031
  • Exklusive obligationer som inte uppfyller specifika miljö-, sociala och styrningskriterier

Från och med den 1 oktober 2030 kommer referensindexet även att inkludera vissa eurodenominerade statsskuldväxlar utgivna av vissa europeiska regeringar med 1 till 3 månader kvar till löptid

Handla X0VC ETF

Xtrackers II Target Maturity EUR Corporate Bond September 2031 UCITS ETF (X0VC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURX0VC

Största innehav

ISINNamnVikt %Land
XS1960678412MEDTRONIC GLOBAL HOLDINGS 03/31 AX4989021.95%USA
XS2326546350BBG00ZTG6V28 UBS AG/LONDON 3/311.94%Norge
XS2583742239BBG01DMQZ5P1 IBM CORP 2/311.48%USA
XS2576550672BBG01C9H05N8 THAMES WATER UTIL FIN SR SECURED REGS 01/31 4.375 1/311.38%Storbritannien
XS2707169111BBG01JRJFPF8 AIB GROUP PLC 10/311.28%Irland
XS2673808726BBG01J1K3ZQ2 INTESA SANPAOLO SPA 8/311.27%Italien
XS2550881143BBG01B6CMLD6 VERIZON COMMUNICATIONS 10/301.27%USA
XS2537251170BBG019XWMDJ9 AXA SA 10/301.27%Frankrike
XS2626288257BBG01GNHHW74 FISERV INC 5/311.26%USA
XS2597114284BBG01FRBP0D9 HSBC HOLDINGS PLC 3/321.26%Storbritannien
XS2696780464BBG01JHDPKG1 ROYAL BANK OF CANADA 10/301.26%Kanada
XS2596458591BBG01FSNCLP7 BRAMBLES FINANCE PLC 3/311.26%Storbritannien
FR001400KY44BBG01JFT7PV0 BNP PARIBAS 9/321.25%Frankrike
FR001400IBM5BBG01GVF44S2 BOUYGUES 31 3.875 7/311.25%Frankrike
XS2034629134FEDEX CORP1.24%Storbritannien

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

Explore multifactor investing for the rotation toward mid and small caps

Publicerad

den

Market momentum has been shifting recently with a rotation away from large-cap stocks. As more investors look to broaden their exposures, Franklin Templeton’s Dina Ting weighs in with a few considerations for diversification through multifactor ETFs.

Market momentum has been shifting recently with a rotation away from large-cap stocks. As more investors look to broaden their exposures, Franklin Templeton’s Dina Ting weighs in with a few considerations for diversification through multifactor ETFs.

In retrospect (and barring any impact from airline outages and the like), the first weekend of August would have been an excellent time for a vacation. Hopefully, you had a few screen-free days focused on a good beach book and spared yourself the anxiety of some wild market swings.

During this time of global market turmoil, Japan’s stock indexes experienced heightened volatility. A surge in the yen—that gave pause over the prospects of Japanese exporters—followed worrisome new US economic data and exacerbated fears. Over just two trading sessions, Japan’s benchmark Nikkei 225 Index dropped 12.4% on Monday, August 5, 2024, before rebounding over 10% the next day.1

Even investors who were blissfully unaware of the selloff drama in real time were probably still experiencing some creeping concerns over portfolio concentration to US technology giants. Judging by Wall Street’s elevated “fear gauge,” the VIX index, you’re in good company if this summer has tested your faith in the Magnificent Seven3 tech darlings.

But before any more panic sets in, consider a few points we’re thinking about this month. Namely, focusing on long-term investment strategy means ignoring the “bobs up and down,” as Warren Buffet puts it. US unemployment is still rather low at 4.3%4 and given that economic activity in the services sector expanded in July,5 we believe an imminent recessionary environment appears unlikely.

Historically, during cooling economic cycles, investors typically favor blue chips, but July’s moderating inflation data boosted sentiment for mid- and small-capitalization stocks. Both the Russell 2000 Index, which rose 10.2%, and the Russell Midcap Index, up 4.7%, outperformed the S&P 500 Index’s 1.2% gain for July.6

Overlooked mid- and small-cap segments

The market rotation away from mega-cap stocks has fueled attention to the often-overlooked, mid-cap segment and led to a preference for interest-rate-sensitive, small-cap stocks following indications from the US Federal Reserve (Fed) over lower borrowing costs to come, possibly in September.

Despite the attractive risk/reward profile of mid caps, which feature more established customer bases and brands than their smaller-cap peers, investors tend to be under-allocated to the segment. To put this in perspective, investments in large-cap mutual funds and exchange-traded funds (ETFs) are about nine times greater than those in mid-cap mutual funds and ETFs.7 US mid-cap stocks (as measured by the S&P MidCap 400 Index) have outperformed their large-cap (as measured by the S&P 500 Index) and small-cap (as measured by the S&P Small Cap 600 Index) counterparts over the past three decades.8 In our analysis, many mid-sized companies hit the so-called “sweet spot” in that they feature a lower risk profile than small caps and faster growth prospects than large caps.

Exposure to mid-caps indexes also offer the added benefit of diversification. At the end of July, technology sector holdings comprised 29% of the Russell 1000 Index compared to just 13% in the Russell Midcap Index.9 And while utility companies were the best performers (+18% total returns) for the mid-cap index, they held the smallest sector weighting within large-cap benchmarks.

Beyond the market-cap criteria, we believe that multifactor strategies can target allocation and pursue stronger risk-adjusted returns for a smoother ride over the long term compared to traditional market-cap-based indexing. In our view, a forward-looking, rules-based index design that analyzes individual stock exposure against a well-vetted mix of factors—quality, value, momentum and low volatility—can serve as a middle ground between active and passive management. The process may provide exposure to high-quality companies at a reasonable price, while also potentially avoiding value traps.

As shown in the table below, quality-tilted and momentum stocks, which tend to show ongoing positive price trends, performed better than the broader market last year. The S&P MidCap 400 Quality Index and the S&P MidCap 400 Momentum Index, returned nearly 30% and 20.3%, respectively, for the year against the 16.4% gain for the overall S&P MidCap 400 Index.10 By comparison, the low volatility factor underperformed the most in 2023.

Exhibit 1: Differentiated Sources of Returns

One-Year Absolute Return by Factors
December 31, 2023

Source: Morningstar as of 12/31/2023.

The case for small caps

July’s broadened stock rally brings into view the market’s small-cap segment. That same month, the Russell 2000 Index of smaller stocks saw its largest outperformance over mega caps in decades, returning more than 10%, while the Nasdaq-100 Index lost 1.6%.11

Currently, at 15.1x forward earnings, the small-cap benchmark is trading at a discount to both its long-term average and the S&P 500’s forward price-earnings ratio of 20.4x.12 We believe that a multifactor approach to small caps, which we consider to be an attractive asset class, should be represented in diversified portfolios.

Stocks with value traits—which emphasize holdings that are inexpensive relative to their fundamentals—have underperformed in recent months and year-to-date through August 8, 2024, not only within the small-cap but also for the mid-cap segment. But zoom out further and we see that the Russell 2000 Value Index has outperformed the Russell 2000 Growth Index over the past 25 years by 1.82% on an annualized basis.13 In our opinion, anchoring quality-tilted stocks, marked by profitable companies with capital efficiency and momentum, together with value and low-volatility factors can hedge against risks.

Year-to-date through August 8, 2024, consumer staples holdings were the top performers for the small-cap index, with such specialty food companies as Vital Farms, Sprouts Farmers and Natural Grocers by Vitamin Cottage leading the way.14 Consumer staples tends to be a safe-haven sector that can outperform during times of uncertainty, such as amid periods of political uncertainty.

Being earlier in their business life cycle, small caps are generally seen to have strong growth prospects, and the segment has appealed to investors this year as a timely investment given anticipated rate cuts. Since smaller companies generally have more borrowing needs, they tend to get a boost when monetary policy eases.

Exhibit 2: Small-Cap Performance After Fed Rate Cuts

Russell 2000 Index Performance After Fed Rate Cuts
June 2001–June 2020

Sources: Bloomberg, Federal Reserve Bank of St. Louis.

We believe that factor diversification can allow for a targeted outcome with a smoother risk/return profile versus market capitalization-based indexes. In addition, holding a multifactor portfolio can also provide the advantage of not attempting to time factor cycles, nor incur costs associated with switching from one product to another. A multifactor methodology allows investors to outsource that task—so your summer beach time can be better spent.

Fortsätt läsa

Nyheter

21Shares sänker avgifterna på BOLD ETP

Publicerad

den

21Shares har meddelat att avgifterna på 21Shares ByteTree BOLD ETP (BOLD) har sänkts från 1,49 % till 0,65 % från och med måndagen den 24 september 2024. Det hade alltid varit meningen att avgifterna skulle sänkas när tillgångarna växte, och med 10,7 USD miljoner i förvaltat kapital, det är nu möjligt.

21Shares har meddelat att avgifterna på 21Shares ByteTree BOLD ETP (BOLD) har sänkts från 1,49 % till 0,65 % från och med måndagen den 24 september 2024. Det hade alltid varit meningen att avgifterna skulle sänkas när tillgångarna växte, och med 10,7 USD miljoner i förvaltat kapital, det är nu möjligt.

BOLD Index skapades för att spåra utvecklingen av Bitcoin och guld på en riskvägd basis. Indexet ombalanseras månadsvis enligt tillgångarnas 360-dagars inversa volatilitet. I slutet av augusti innebar det 25 % i Bitcoin och 75 % i guld. På grund av den låga korrelationen mellan Bitcoin och guld har ombalanseringstransaktioner gett en överavkastning på cirka 5 % per år över köp och håll sedan Bitcoin har blivit en mer mogen tillgång.

21Shares ByteTree BOLD ETP (BOLD) noterades först på SIX Exchange i Zürich onsdagen den 27 april 2022. Den handlas i CHF, USD, GBP och EUR. Det har också ytterligare listor i Frankfurt, Paris och Amsterdam.

Sedan lanseringen har 100 USD investerat i BOLD gett en avkastning på 48,7 %, vilket kan jämföras med 50,7 % för Bitcoin och 36,3 % för guld.

BOLD, Bitcoin och guld sedan starten

Källa: Bloomberg

Anmärkningsvärt, och på grund av den låga korrelationen, har BOLD ETP väsentligt lägre volatilitet än Bitcoin och liknande volatilitet till guld. Det har resulterat i attraktiva riskjusterade avkastningar som Sharpe Ratio visar.

Fortsätt läsa

21Shares

Prenumerera på nyheter om ETFer

* indicates required

21Shares

Populära