Följ oss

Nyheter

En introduktion till Global X Education ETF (EDUT)

Publicerad

den

En introduktion till Global X Education ETF (EDUT)

Den 14 juli 2020 noterades Global X Education ETF (EDUT) på Nasdaq. EDUT strävar efter att investera i företag som tillhandahåller produkter och tjänster som underlättar utbildning, inklusive men inte begränsat till företag som är inblandade i online-lärande och utbildningsinnehåll/publicering, tidig barndomsutbildning, högre utbildning, yrkesutbildning, samt företags video- och chattkommunikationsplattformar.

Ökar konkurrenskraften på arbetsmarknaden

Att maximera sin utbildning är det bästa sättet att hålla sig konkurrenskraftig på dagens globala arbetsmarknad. För arbetare i lågutbildade positioner utgör robotar och artificiell intelligens ett stigande hot när grundläggande uppgifter blir automatiserade. För de inom servicebranschen ökar den nyfunna förmågan att arbeta var som helst, inte bara på företagskontor, arbetsmarknadens konkurrenskraft eftersom arbetsgivare kan rekrytera och anställa från bredare talangpooler. Och högutbildade arbetstagare står inför potentiell föråldrad föråldring eftersom snabba tekniska framsteg kräver kontinuerlig utbildning. De kunskapsuppsättningar som arbetsgivare efterfrågar utvecklas snabbt och kommer sannolikt att fortsätta.

Institute for the Future uppskattar att 85 procent av de jobb som dagens studenter kommer att ha 2030 inte finns ännu. Det stigande värdet av utbildning i arbetskraften driver en stark tillväxt över hela den globala industrin, med intäkter som förväntas öka från $ 6T 2020 till $ 10T 2030.

Men när efterfrågan på utbildning ökar runt om i världen misslyckas gamla och djupt förankrade institutioner till stor del med att möta utmaningen. Många regeringsdrivna skolor uppfyller inte grundläggande utbildningskrav, medan privata institutioner kräver överdriven undervisning som främst begränsar tillgången till rika familjer. Utöver kvalitet och kostnad missar traditionella skolor ofta fortfarande märket genom att inte förse eleverna med färdigheter som är tillämpliga på deras framtida karriär. Dessa brister skapar möjligheter för vinstdrivande företag att erbjuda förbättrade och / eller kompletterande utbildningstjänster genom att tillgodose ouppfylld efterfrågan, införa unika affärsmodeller och utnyttja teknik för att sänka kostnaderna och bredda tillgången. I det följande avsnittet undersöker vi det nuvarande läget i den globala utbildningsindustrin, undersöker områden som vi tror är mogna för transformation och lyfter fram hur investerare kan få tillgång till detta störande tema.

Högre utbildningsresultat minskar risken för arbetslöshet, ökar intäkterna

En gymnasieexamen fungerar inte längre som en primär kvalifikation för anställning. Av dem i åldern 25-64 år vars utbildningsnivå slutar på gymnasiet är 24 % inte anställda. Som diskuterats tidigare skapar bland annat tekniska framsteg och global konkurrens enorm konkurrens om arbetet, vilket gynnar dem med mer definierade färdigheter.

Många personer vänder sig till högre utbildning som kandidat- och magisterprogram för att uppnå dessa färdigheter. Den globala andelen unga vuxna som är inskrivna på kandidatexamen nådde en rekordhög nivå på 24% år 2018, medan magister- och doktorsexamen förblir något konstant. Individer som slutför dessa examiner studerar främst företagsekonomi, konst och humaniora (19%), teknik (16%), hälsa och utbildning (13%). Att uppnå högre utbildningsnivåer kan översättas till verklig framgång: från och med 2018 var 85% av dem med högre utbildning anställda jämfört med 76 % av dem med gymnasium. Vidare tjänade högskoleutbildade individer 57% mer än gymnasieutbildade.

Skillnader mellan resurser, antagningsprocesser och examensnivåer

Skillnader mellan resurser, antagningsprocesser och examensnivåer från land till land innebär att många måste utforska vägar utanför traditionella lärosäten. Några av dessa inkluderar icke-traditionell högre utbildning och eftergymnasial utbildning. Yrkesutbildning och yrkesutbildning kan falla under båda dessa kategorier, inklusive formell utbildning, kompetensuppbyggnad på arbetsplatsen och utbildning som genomförs i andra miljöer.

I genomsnitt deltog cirka 18% av individerna i åldrarna 15-24 år i Organisationen för ekonomiskt samarbete och utveckling (OECD) i medlemsländerna i yrkesutbildning 2017. Och många av dem som anmäler sig till sådan utbildning ser framgång: OECD noterar att ” länder med väletablerade [yrkes-] program har varit mer effektiva när det gäller att hålla gränsen för ungdomsarbetslöshet. ” Vi förväntar oss en tillväxt inom detta segment eftersom yngre demografi strävar efter att finslipa sina förmågor för att komma in på arbetsmarknaden och äldre försöker modernisera och bibehålla sina färdigheter.

Slutligen understryker dagens föräldrar, lärare och regeringar barndomsutbildning så att dagens ungdomar är beredda för morgondagens jobb. Det är berättande att yngre elever har högre förväntningar än tidigare: 1998 var det bara 29% av lärarna som tyckte att de som gick in i dagis borde kunna alfabetet jämfört med 62% 2010. Denna utveckling kan observeras i akademiska miljöer genom ny betoning på teknisk läskunnighet och ”djup” lärande där eleverna lär sig att tillämpa begrepp snarare än att bara memorera dem.

Utanför de formella inställningarna vänder sig föräldrar alltmer till handledare för att ge sina barn en konkurrensfördel. Den globala privata handledarmarknaden förväntas nå cirka 178 miljarder dollar fram till 2026, en ökning från 96 miljarder dollar 2017. Enligt vår uppfattning är företag som arbetar med högre utbildning, yrkesutbildning och tidig utbildning, barnomsorg och handledningstjänster. kommer att dra nytta av ovan nämnda dynamik.

Tekniken gör utbildning mer tillgänglig

Moderna utbildningsaktiverande gör utbildning mer tillgänglig och framgångsrik. Utbildningsteknik, eller ”EdTech”, kan ta bort logistiska hinder för utbildning, som geografi, genom att ansluta elever med institutioner, lärare och varandra på sätt som tidigare bara var möjliga i klassrummet.

Vi kan titta på COVID-inducerade skolstängningar för det mest omedelbara användningsfallet. Molnbaserad videokonferensprogramvara blev virtuella klassrum. Online lärande applikationer blev läroplaner och läroböcker. Digitala inlärningsplattformar blev lärarassistenter som hjälpte lärare att organisera och leverera kurser samtidigt som de gav eleverna en plats att interagera med sina lärare. Enligt en EY-Parthenon-undersökning som gjordes på höjden av pandemin rapporterade 70% av studenterna att de använde tredjeparts teknologilösningar för att fortsätta sin utbildning hemma. Även om vi tror att social distansering kommer att förbli ett konsekvent tema även efter att pandemin har upphört är dessa teknologier tilltalande av skäl som går utöver idiosynkratiska händelser.

Formella institutioner som erbjuder onlinekurser

EdTech ger geografiskt otillgängliga studenter tillgång till utbildningsresurser som de annars inte har tillgång till. Detta kan komma från formella institutioner som erbjuder onlinekurser och examina. UNICAF nådde till exempel 18 000 studenter över hela Afrika 2019 och erbjuder kurser från högskolor över hela världen. Men det behöver inte vara lika formellt. Bredbaserade online-inlärningsplattformar, eller sådana som fokuserar på vissa områden som språk, tillåter individer att vara modulära med vad och när de väljer att lära sig.

Detsamma gäller för dem som begränsas mer av sitt schema än närhet till traditionella institutioner. Online-lärande kan ge föräldrar och arbetande individer möjlighet att delta i lektioner samtidigt som deras scheman är flexibla. I USA, där geografiska begränsningar för utbildning är minimala, deltog 34,7% av dem som var inskrivna vid högskolor i någon form av distansutbildning 2019, upp från 26,4% 2013.

Kostnader ett hinder för utbildning

Runt om i världen är ekonomiska kostnader ett betydande hinder för utbildning. I USA fortsätter utbildningskostnaderna att öka snabbt. Från 2010 till 2019 steg den genomsnittliga grundutbildningen med 17% och uppgick till $ 35 800, medan medianlönen i veckan bara ökade med 5% under den tiden. Att tillhandahålla utbildningsresurser kan förbättra tillgången genom att sänka utbildningens kostnadsbarriärer. För det första tar virtuella klassrum och mycket av den teknik som vi redan har beskrivit bort de dyra fysiska aspekterna av vissa utbildningsmedier. Som vi kan se i diagrammet nedan skulle virtuell inlärning utesluta högkostnadsbudgetposter som kost, logi och transport.

Nya teknikbaserade affärsmodeller kan hjälpa till att mildra andra kostnader som vanligtvis är relaterade till utbildning. Enligt College Board spenderar den genomsnittliga amerikanska högskolestudenten cirka 1 200 dollar på böcker och förnödenheter per läsår.

Online-lärobokuthyrningstjänsten, Chegg, påstår sig hjälpa till att sänka dessa kostnader, vilket sparar studenter som hyr genom dem upp till 90% .Digital bokförlag kan också hjälpa till att sänka kostnaderna för studenter. De gör detta genom att 1) sänka sina marginaler via elektroniska utgåvor och 2) skära ut mellanhandbokhandlare som höjer priserna på läroböcker. Pearson, världens största utgivare av läroböcker, anammade nyligen en ”digital först” -strategi och meddelade att alla framtida utgåvor av deras 1 500 aktiva amerikanska titlar först skulle se en elektronisk utgåva.

Education-as-a-Service (EaaS) försöker erbjuda prisvärda, modulära klasser för dem som kanske inte vill anmäla sig till ett helt program. Massiva öppna onlinekurser (MOOC) faller under EaaS och tusentals individer kan anmäla sig till dem samtidigt, oberoende av vilken akademisk institution som helst. Under 2019 nådde MOOC 110 miljoner studenter globalt, samarbetade med över 900 universitet och förmedlade över 13 000 kurser.

Studenter stärker sina svagaste områden

Utbildningstillgänglighet innebär mer än bara logistik- och budgetflexibilitet. det handlar också om att göra positiva utbildningsresultat mer sannolika. Alltmer allt blir teknik också en viktig del av det senare. Artificiell intelligens (AI) kan till exempel utnyttja maskininlärning för att förstå elevernas individuella behov och sedan utforma och anpassa läroplaner för att möta dem. Genomförande av AI kan öka lärandet genom att se till att studenter stärker sina svagaste områden. Det optimerar också undervisningen genom att minska lärarnas tidigare arbetsbelastningar och spara dem tid som de kan avsätta någon annanstans. Vi kan redan se massimplementering av sådan teknik i Kina och börjar se mindre sofistikerade utbyggnader av den i USA. År 2025 beräknas de globala utgifterna för AI-EdTech nå $ 6 miljarder dollar.

Teknik som förstärkt och virtuell verklighet (AR/VR) och pedagogiska videospel har liknande transformerande potential. AR/VR kan ta eleverna ”utanför” sina klassrum eller fjärranlärningsmiljöer för att uppleva händelser som om de händer framför dem. Denna typ av fördjupande inlärning kontextualiserar lektioner i linje med dagens ”djupinlärande” utbildningsstil och kan hjälpa till att engagera studenter – enligt undersökningar skulle 97% av eleverna gå en kurs som använder VR. Utbildningsvideospel kan på liknande sätt engagera studenter genom gamification, vilket innebär användning av spel och övervakning av prestanda för att stimulera lärande.

Implementeringen av den teknik som vi beskriver i utbildningen är fortfarande i sin linda, även om lärare och studenter båda indikerar att de skulle ge nytta (se diagram). Enligt vår uppfattning borde dessa teknologier se större antagande eftersom de sekulära trender som förde dem till existens fortsätter att göra dem skalbara och prisvärda. Vi förväntar oss att dessa teknologiers investerbarhet kommer att öka under de kommande åren när offentliga EdTech-företag fortsätter att bygga ut sina erbjudanden och göra förvärv och som privata företag börsintroduktion.

Slutsats

Den globala arbetsmarknaden blir mer konkurrenskraftig eftersom automatiseringsteknik som robotik och artificiell intelligens och större pooler av kandidater kan anställas för att forma den som kompetenscentrerad. Samtidigt strävar regeringar och individer efter att upprätthålla hög sysselsättning och förbättra livskvaliteten. Investeringar i humankapital genom utbildning kan visa sig vara avgörande för att balansera denna dynamik. Investerare kan spela en roll i detta.

Enligt vår uppfattning tror vi att vinstdrivande företag inom utbildningsbranschen är väl positionerade för att dra nytta av det globala temat om ökad efterfrågan på avancerad utbildning. Sådana företag inkluderar de som är involverade i online-lärande och utbildningsinnehåll / publicering, tidig barndomsutbildning, högre utbildning och yrkesutbildning samt företags video- och chattkommunikationsplattformar. Slutligen tror vi att utbildningstemaet kommer att dra nytta av konvergens med andra tangentiella teman (se nedan), eftersom sektor-agnostiska störningar och paradigmförskjutningar skapar synergistiska momentum över relaterade områden som stigande millennials och framsteg inom molnteknologier.

Global X Education ETF (EDUT)

EDUT: Global X Education ETF (EDUT) strävar efter att investera i företag som tillhandahåller produkter och tjänster som underlättar utbildning, inklusive online-lärande och publicering av utbildningsinnehåll, samt de som är involverade i tidig barndomsutbildning, högre utbildning och yrkesutbildning.

EDUT är en amerikansk ETF, men sedan december 2020 finns det flera av Global Xs börshandlade fonder listade i Europa. Förhoppningsvis kommer även denna att kunna handlas i Europa.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

5 crypto trends to watch in 2025

Publicerad

den

2024 was a landmark year for bitcoin, solidifying its role as a fully institutionalised asset class. 5 crypto trends to watch in 2025

2024 was a landmark year for bitcoin, solidifying its role as a fully institutionalised asset class.

Institutional inflows into physical bitcoin exchange-traded products (ETPs) reached nearly $35 billion globally, signalling a major shift in how traditional investors view crypto. As bitcoin continued to enhance portfolios’ risk-return profiles, more institutional investors followed suit, reshaping the financial landscape.

Looking ahead, 2025 promises to bring exciting developments across the crypto ecosystem. Here are the top five crypto trends to watch.

Fear of being left behind

    The era of bitcoin as a niche investment is over. Institutional adoption is creating a ripple effect, forcing hesitant players to reconsider. Portfolios with bitcoin allocations are consistently outperforming those without, highlighting its growing importance.

    Figure 1: Bitcoin in a multi-asset portfolio

    60/40
    Global Portfolio
    1%
    Bitcoin Portfolio
    3%
    Bitcoin Portfolio
    5%
    Bitcoin Portfolio
    10%
    Bitcoin Portfolio
    MSCI AC WorldBloomberg MultiverseBitcoin
    Annualised Return5.77%6.46%7.83%9.20%12.57%9.07%0.56%56.24%
    Volatility8.79%8.86%9.14%9.62%11.42%13.94%5.05%67.28%
    Sharpe Ratio0.480.550.680.790.960.54-0.200.81
    Information Ratio1.011.011.011.00
    Beta70%71%73%75%81%100%24%181%

    Source: Bloomberg, WisdomTree. From 31 December 2013 to 30 November 2024. In USD. Based on daily returns. The 60/40 Global Portfolio is composed of 60% MSCI All Country World and 40% Bloomberg Multiverse. You cannot invest directly in an index. Historical performance is not an indication of future performance and any investment may go down in value.

    With bitcoin’s ability to noticeably improve portfolios’ risk-return profiles, asset managers face a clear choice: integrate bitcoin into multi-asset portfolios or risk falling behind in a rapidly evolving financial landscape. In 2025, expect the competition to heat up as clients demand exposure to this powerhouse cryptocurrency.

    Expanding crypto investment options

      In 2024, regulatory breakthroughs opened the doors for physical bitcoin and ether ETPs in key developed markets. This marked a critical step towards making cryptocurrencies mainstream, providing seamless access to institutional and retail investors alike.

      Figure 2: Global physical crypto ETP assets under management (AUM) and 2024 net flows

      Source: Bloomberg, WisdomTree. 02 January 2025. Historical performance is not an indication of future performance and any investment may go down in value.

      In 2025, this momentum is expected to accelerate as the crypto regulatory environment becomes more friendly in the United States and as key developed markets follow Europe’s lead and approve ETPs for altcoins such as Solana and XRP. With their clear utility and growing adoption, these altcoins are strong candidates for institutional investment vehicles.

      This next wave of altcoin ETPs will expand the diversity of crypto investment opportunities and further integrate cryptocurrencies into the global financial system.

      The maturing of Ethereum’s layer-2 ecosystem

        Ethereum’s role as the backbone of decentralised finance (DeFi), non-fungible tokens (NFTs), and Web3 is unmatched, but its scalability challenges remain a hurdle. Layer-2 solutions—technologies such as Arbitrum and Optimism—are transforming Ethereum’s scalability and usability by enabling faster, cheaper transactions.

        In 2025, Ethereum’s recent upgrades, such as Proto-Danksharding (introduced in the ‘Dencun’ upgrade), will drive layer-2 adoption even further. Innovations like Visa’s layer-2 payment platform leveraging Ethereum for instant cross-border transactions will underscore the platform’s evolution.

        Expect Ethereum’s layer-2 ecosystem to power real-world use cases ranging from tokenized assets to decentralised gaming, positioning it as the infrastructure of a truly scalable digital economy.

        Stablecoins: bridging finance and blockchain

          Stablecoins are becoming indispensable to the global financial system, offering the stability of traditional assets with the efficiency of blockchain. Platforms such as Ethereum dominate the stablecoin landscape, hosting stablecoin giants Tether (USDT) and USD Coin (USDC), which facilitate billions in daily transactions.

          Figure 3: Key stablecoin chains

          Source: Artemis Terminal, WisdomTree. 05 January 2025. Historical performance is not an indication of future performance and any investment may go down in value.

          As we move into 2025, stablecoins will increasingly interact with blockchain ecosystems such as Solana and XRP. Solana’s high-speed, low-cost infrastructure makes it ideal for stablecoin payments and remittances, while XRP Ledger’s focus on cross-border efficiency positions it as a leader in global settlements. With institutional adoption rising and DeFi applications booming, stablecoins will serve as the backbone of a seamless, interconnected financial ecosystem.

          Tokenization: redefining ownership and revolutionising finance

            Tokenization is set to redefine how we think about ownership and value. By converting tangible assets like real estate, commodities, stocks, and art into digital tokens, tokenization breaks down barriers to entry and creates unprecedented liquidity.

            In 2025, tokenization will expand dramatically, empowering investors to own fractions of high-value assets. Platforms such as Paxos Gold and AspenCoin are already showcasing how tokenization can revolutionize markets for gold and luxury real estate. The integration of tokenized assets into DeFi will unlock new financial opportunities, such as using tokenized real estate as collateral for loans. As tokenization matures, it will transform industries ranging from private equity to venture capital, creating a more inclusive and efficient financial system.

            For the avoidance of any doubt, tokenization complements crypto by expanding the use cases of blockchain to include real-world applications.

            Looking ahead

            2025 is set to be a defining year for crypto, as innovation, regulation, and adoption converge. Whether it is bitcoin cementing its position as a portfolio staple, Ethereum scaling for mainstream use, or tokenization unlocking liquidity in untapped markets, the crypto ecosystem is poised for explosive growth. For investors and institutions alike, the opportunities have never been clearer or more compelling.

            This material is prepared by WisdomTree and its affiliates and is not intended to be relied upon as a forecast, research or investment advice, and is not a recommendation, offer or solicitation to buy or sell any securities or to adopt any investment strategy. The opinions expressed are as of the date of production and may change as subsequent conditions vary. The information and opinions contained in this material are derived from proprietary and non-proprietary sources. As such, no warranty of accuracy or reliability is given and no responsibility arising in any other way for errors and omissions (including responsibility to any person by reason of negligence) is accepted by WisdomTree, nor any affiliate, nor any of their officers, employees or agents. Reliance upon information in this material is at the sole discretion of the reader. Past performance is not a reliable indicator of future performance.

            Fortsätt läsa

            Nyheter

            FGLR ETF gör hållbara investeringar i hela världen

            Publicerad

            den

            Fidelity Sustainable Research Enhanced Global Equity UCITS ETF Acc (FGLR ETF) med ISIN IE00BKSBGV72, är en aktivt förvaltad ETF.

            Fidelity Sustainable Research Enhanced Global Equity UCITS ETF Acc (FGLR ETF) med ISIN IE00BKSBGV72, är en aktivt förvaltad ETF.

            Denna ETF investerar i aktier från utvecklade marknader över hela världen. Värdepapper väljs ut enligt hållbarhet och grundläggande kriterier.

            Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,25 % p.a. Fidelity Sustainable Research Enhanced Global Equity UCITS ETF Acc är den enda ETF som följer Fidelity Sustainable Research Enhanced Global Equity-index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom fullständig replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

            Fidelity Sustainable Research Enhanced Global Equity UCITS ETF Acc är en liten ETF med tillgångar på 45 miljoner euro under förvaltning. Denna ETF lanserades den 27 maj 2020 och har sin hemvist i Irland.

            Investeringsmål

            Fonden strävar efter att uppnå långsiktig kapitaltillväxt från en portfölj som huvudsakligen består av aktier i företag med säte globalt.

            Handla FGLR ETF

            Fidelity Sustainable Research Enhanced Global Equity UCITS ETF Acc (FGLR ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

            Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest, SAVR och Avanza.

            Börsnoteringar

            BörsValutaKortnamn
            gettexEURFGLR
            Borsa ItalianaEURFGLR
            London Stock ExchangeUSDFGLR
            London Stock ExchangeGBPFGLS
            SIX Swiss ExchangeUSDFGLR
            SIX Swiss ExchangeCHFFGLR
            XETRAEURFGLR

            Största innehav

            VärdepapperVikt %
            Microsoft Corp5.0%
            Apple Inc4.7%
            NVIDIA Corp4.5%
            Amazon.com Inc2.6%
            Meta Platforms Inc Class A2.4%
            Alphabet Inc Class A2.0%
            JPMorgan Chase & Co1.9%
            Visa Inc Class A1.6%
            Alphabet Inc Class C1.4%
            Berkshire Hathaway Inc Class B1.2%

            Innehav kan komma att förändras

            Fortsätt läsa

            Nyheter

            Trump’s inauguration day, BTC all-time high and the US election bullish effect

            Publicerad

            den

            On January 20, 2025, bitcoin (BTC) reached a new all-time high, surpassing $109,000, and this milestone coincided with Donald Trump’s inauguration for his second term as U.S. President.

            On January 20, 2025, bitcoin (BTC) reached a new all-time high, surpassing $109,000, and this milestone coincided with Donald Trump’s inauguration for his second term as U.S. President.

            Historical trends show that BTC has performed exceptionally well in the 12 months following the past three U.S. elections. If history repeats, this could signal another bullish phase. With Trump’s pro-BTC stance and a U.S. Congress aligned on favorable digital regulation, the outlook for the coming months appears highly promising.

            Source: Hashdex Research with data from Messari (from November 6, 2012 to January 19, 2025).

            MARKET HIGHLIGHTS | Jan 13 2025 – Jan 19 2025

            Bitcoin-backed loans enabled on Coinbase’s L2

            • Now customers can borrow USDC in the new base’s lending protocol by using bitcoin as collateral.

            • This underscores the importance of onchain innovations as the pillar for future adoption of blockchain technology, in this case enhancing personal finance to be more decentralized and intuitive in a permissionless etho..

            ETF filings reiterate bullish regulatory tailwinds

            • As Donald Trump’s inauguration approaches, several asset managers have filed applications for new crypto ETF products, including those focused on assets like LTC and XRP.

            • This reflects optimism for 2025’s crypto regulations and their potential to transform the regulated products landscape.

            Trump to make crypto top priority in US agenda

            • U.S. President-elect Donald Trump allegedly plans to issue an executive order making crypto a national policy priority and establishing an advisory council.

            • The announcement signals that crypto has gained political importance. Even if not all promises are met, crypto has already crossed the chasm.

            MARKET METRICS

            The Nasdaq Crypto Index™

            This week saw a significant rise in digital assets as the market awaits Trump’s inauguration, with the NCI™ (+15.3%) outperforming all traditional asset classes. The NCI™ (+13.2%) also outperformed BTC (+12.1%), highlighting the value of diversification in a volatile market. The performance was positively impacted by SOL’s strong 46.3% gain, while ETH’s underwhelming 3.0% growth had a dampening effect.

            Source: Hashdex Research with data from CF Benchmarks and Bloomberg (from December 31, 2024 to January 19, 2025).

            It was a strong week for the NCI™ , with SOL leading the pack (among others, like XRP and LINK), surging 46.3%, while BTC (12.1%) and ETH (3.0%) lagged behind. This price action seems driven by excitement around Trump’s inauguration and the crypto-friendly environment his promises suggest.

            Source: Hashdex Research with data from Messari (from January 12, 2025 to January 19, 2025).

            Indices tracked by Hashdex

            Source: Hashdex Research with data from CF Benchmarks and Vinter (from January 19, 2024 to January 19, 2025).


            Fortsätt läsa

            21Shares

            Prenumerera på nyheter om ETFer

            * indicates required

            21Shares

            Populära