Kevin Carters e-commerce ETF, EMQQ, har haft ett nytt intressant år, efter att ha ökat med 80 procent förra kalenderåret såg vi en en ökning med 25 procent under de första sex veckorna i år. Därefter har denna börshandlade fond genomgått en period med så extrem volatilitet att det till stor del är oförändrad för året. EMQQ re-balansering sprider sig över tillväxtmarknaderna.
Tillgångarna i sina amerikanska och europeiska produkter uppgår till drygt 2 miljarder USD och i juni sågs det om balansera sin portfölj, vilket avsevärt ökade sitt innehav och utvidgade dess geografiska räckvidd över de framväxande marknaderna till att omfatta digitala möjligheter i Brasilien, Kina, Indien, Ryssland och Sydkorea. Den nya portföljen har 17 av de 26 nya namnen utanför Kina.
Carter hade en känsla av att en sådan framgång i utveckling förra året och första delen av året säkert skulle följas av en nedgång. ”Det finns inget riktigt enkelt svar på varför det sjönk så mycket”, säger han. ”De negativa nyheterna som hänger över EMQQ-världen kommer från Kina och nyheterna i april kring antitrust- och fintech-reglerna låg bakom en del av korrigeringen, men det har skett en rotation av tillväxt och värde som drabbade ARK också som oss, och oroar sig också över potentiell inflationstillväxt och räntehöjningar i horisonten. ”
22 nya aktier i samband med ombalanseringen
I juni ledde re-balanseringen att portföljen tog in cirka22 nya aktier, antalet ökade från 96 till 118. ”Det har varit många börsintroduktioner och det kommer mycket mer”, säger Carter och kommenterar att det senaste, det kinesiska samåkningsföretaget Didi var den största kinesiska noteringen i USA sedan Alibaba 2014 och samlade in 4,4 miljarder USD.
”Det här har varit en fascinerande historia”, säger Carter. ”När samåkningsföretag dök upp i USA kopierade människor över hela världen det.” Didi härrörde från sammanslagningen av två wannabe Uber-företag i Kina som slutligen fick stöd av Uber när det kämpade för att få marknadsandelar.
Carter konstaterar att åktur på de framväxande marknaderna är en helt annan sak än att använda en Uber för att hoppa över taxiköerna vid JFK vid ankomsten till NYC.
”I tillväxt- och utvecklingsländerna använder de samåkningsföretag för att de aldrig har ägt en bil i sitt liv och inte känner någon som har ägt en bil, så det är ett större verktyg i utvecklingsländerna eftersom människor inte har det alternativ vi har i västvärlden.”
De tre bästa företagen som tillkom under ombalanseringen var för det första Reliance Industries Ltd: det största nya tillskottet och EMQQs sjätte största innehav. Det Indien-baserade konglomeratet har expanderat aggressivt till internetrelaterade aktiviteter under dess ”Jio Platforms” -banner. Företaget samlade in över 20 miljarder USD förra året från investerare som Facebook och Google när det fortsätter att lansera en lokal superapp som erbjuder allt från e-handel och betalningar till spel- och videostreaming. Reliance har blivit affischbarnet för ökad digitalisering i världens näst största land, skriver EMQQ.
Ledande online- och mobilutvecklare
För det andra omfattar portföljen nu Nexon Co Ltd, en ledande online- och mobilutvecklare. Det har mer än 60 erbjudanden i mer än 190 länder. Medan företaget har sitt huvudkontor i Japan genererar det större delen av sin försäljning i Kina och Sydkorea. Och för det tredje JD Health International, det digitala sjukvårdsföretaget till JD.com, det ledande online-shoppingföretaget i Kina. JD Health driver en e-handelsplattform för läkemedelsprodukter och medicinska förnödenheter. Det går med i en växande lista med digitala sjukvårdsnamn i vårt universum som hjälper till att få medicinsk industri online.
Ser vi framåt är Carter upphetsad av utvecklingen i Ryssland, Polen och till och med Turkiet, med Hepsiburada, Turkiets jättehandelsplattform online, som anses vara Amazonas i sitt land, som har lanserats på Nasdaq.
”Dessa e-handels- och internetföretag utvecklas på ett sätt som de inte har gjort i USA, en kombination av videospel, e-handel och betalningar”, säger Carter.
Tillbaka till de färdiga apparna är Indonesiens Gojek baserad på motorcyklar snarare än bilar och levererar allt som behöver röra sig, vare sig mat eller människor.
”Denna ombalansering betyder hur mycket tillväxt som sker inom detta område”, säger Carter. ”När vi lanserade fanns det bara 42 företag, nu 118 och sedan den senaste re-balanseringen lade vi till 22 företag mer än hälften av det antal vi hade när vi lanserade, så det finns bevis på historiens styrka och den tillväxt som sker.”
I denna text tittar vi närmare på olika börshandlade produkter som ger exponering mot AAVE. Precis som för många andra kryptovalutor och tokens finns det flera olika börshandlade produkter som spårar AAVE. Vi har identifierar fyra stycken sådana produkter.
De olika produkterna skiljer sig en del åt, en del av emittenter av ETPer arbetar med så kallad staking för vissa kryptovalutor, vilket gör att förvaltningsavgiften kan pressas ned. Det är emellertid inte så att alla dessa börshandlade produkter är identiska varför det är viktigt att läsa på.
Börshandlade produkter som ger exponering mot AAVE
Precis som för många andra kryptovalutor och tokens finns det flera olika börshandlade produkter som spårar AAVE. Det finns faktiskt en börshandlad produkt som är noterade på svenska börser vilket gör att den som vill handla med dessa slipper växlingsavgifterna, något som kan vara skönt om det gäller upprepade transaktioner i olika riktningar.
För ytterligare information om respektive ETP klicka på kortnamnet i tabellen nedan.
UBS ETF (LU) MSCI Europe Socially Responsible UCITSETF (EUR) A-acc (UIW1 ETF) med ISIN LU2206597804, strävar efter att spåra MSCI Europe SRI Low Carbon Select 5% Issuer Capped-index. MSCI Europe SRI Low Carbon Select 5% Emittent Capped-index spårar värdepapper från Europa. Endast företag med mycket höga ESG-betyg (Environmental, Social and Governance) i förhållande till sina branschkollegor ingår. Vikten för varje företag är begränsad till 5 %.
Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,18 % per år. UBS ETF (LU) MSCI Europe Socially Responsible UCITSETF (EUR) A-accär den billigaste och största ETFen som följer MSCI Europe SRI Low Carbon Select 5% Emittent Begränsat index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.
UBS ETF (LU) MSCI Europe Socially Responsible UCITSETF (EUR) A-acchar tillgångar på 142 miljoner euro under förvaltning. Denna ETF lanserades den 26 februari 2021 och har sin hemvist i Luxemburg.
Översikt
Investeringsmålet är att replikera pris- och avkastningsutvecklingen för MSCI Europe SRI Low Carbon Select 5 % Emittenttak med totalavkastning nettoindex netto efter avgifter.
Fonden investerar i allmänhet i aktier som ingår i MSCI Europe SRI Low Carbon Select 5% Issuer Capped Index. Bolagens relativa viktning motsvarar deras viktning i index.
Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRO, Nordnet, Aktieinvest, SAVR och Avanza.
Över hälften av investerarna anser fortfarande miljömässiga, sociala och styrande faktorer som mycket viktiga när det gäller allokering av portföljtillgångar.
Svårighet att mäta effekt ses som det största hindret för att fortsätta använda hållbara investeringar.
Juryn ut de bästa sätten att driva positiv förändring, med effektinvesteringar, exkluderande screening, individuellt företagsengagemang och statlig policy och reglering bland topplistan.
Fidelity International (Fidelity) avslöjar idag nyckelresultat från sin Professional Investor DNA Survey, som samarbetar med Crisil Coalition Greenwich för att söka åsikter från över 120 institutionella investerare och mellanhandsdistributörer över hela Europa och Asien, om investerares aptit för att införliva ESG (miljö, social och styrning). ) överväganden i portföljallokering.
Enligt studien anser över hälften av investerarna fortfarande ”E”, ”S” och ”G”-faktorer som viktiga när det kommer till portföljtillgångsallokering under de kommande 18 månaderna.
Miljö är den viktigaste faktorn, med två tredjedelar (63 %) av investerarna som betraktar det som en viktig faktor, med styrning (58 %) och social (51 %) som följer efter. I spetsen är europeiska och institutionella investerare som lägger mer vikt vid ESG-kriterier i portföljtillgångsallokeringen.
När man tittar på hållbarhetsteman avslöjar studien ytterligare investerarfokus på miljöhänsyn, med utsläpp av koldioxid och energiomställningen tillsammans med bevarandet av naturkapital rankas bland de tre främsta teman i fokus, troligtvis driven av pågående investerare och politiska beslutsfattares åtaganden att nå nettonollutsläpp. utsläppsmål.
Företagstransparens rankas på andra plats totalt sett, vilket underbygger investerarnas önskan om stark bolagsstyrning.
Svårighet att mäta påverkan största hindret för att investera hållbart
Även om ESG ses som viktigt vid tillgångsallokering finns det fortfarande hinder kvar. Svårighet att mäta effekten ses som det största hindret för att fortsätta använda hållbara investeringar (68 % totalt). Samtidigt nämnde 52 % av investerarna förändringar av eller inkonsekventa regler som en viktig barriär. I Asien ansåg 66 % av investerarna att bristen på utbud av kvalitetsstrategier/produkter var ett hinder – jämfört med endast 31 % i Europa.
Jenn-Hui Tan, Chief Sustainability Officer, Fidelity International kommenterar: ”Vår studie visar att ESG ligger fast i investerarnas sinnen. Även om ESG-investeringar nu kan ses som en vanlig övervägande i tillgångsallokering, krävs ytterligare framsteg för att bryta ned implementeringshinder. Detta inkluderar svåra mätningar av påverkan, med observationer som pekar på svårigheter att anskaffa och analysera företagsdata av god kvalitet, och att navigera i regelverk, där avvikelser kvarstår mellan nationella, europeiska och globala regelverk.
”Vi fortsätter att stödja ökad datatransparens och standardisering, och harmoniseringen av globala regulatoriska regimer som möjliggör beslutsanvändbar avslöjande. Vi kämpar också för ett större fokus på policyer som driver verkliga resultat, som kompletterar rollen av förbättrade avslöjanden när det gäller att vägleda investerares val.”
”I Asien visar vår studie att produkttillgängligheten fortsätter att släpa efter Europa. Ett viktigt fokusområde i Asien är övergångsfinansiering, som stöds av övergångsplaner på nationell nivå, såväl som innovativa ramverk och produktstrukturer. Vi förväntar oss att detta kommer att utlösa större produktinnovation, som svarar mot ökande efterfrågan från kunder.”
Hur man skapar positiv påverkan
När juryn tillfrågades om det mest effektiva sättet att skapa positiva effekter var juryn ute med investerare och nämnde ett antal olika sätt från effektinvesteringar (59 %), exkluderande screening (52 %), individuellt företagsengagemang (44 %) och statlig policy och reglering (44 %), vilket lyfter fram den multifaktorstrategi som behövs när det gäller att driva på förändring.
Jenn-Hui Tan, tillägger: ”Vi tror att integrationen av hållbarhet i investeringsanalys och portföljkonstruktion är viktig eftersom det kan påverka långsiktigt värdeskapande och leda till bättre kundresultat. Som en aktiv förvaltare och förvaltare av kundkapital har vi en del att spela för att gå mot en mer hållbar ekonomi som bättre tar hänsyn till risker på systemnivå, men som studien visar finns det inget sätt att uppnå detta. Det är därför vi tror att effektivt förvaltarskap kombinerar nedifrån och upp, tematiska och systemomfattande tillvägagångssätt.
”Att mäta och tillskriva påverkan fortsätter att vara en branschutmaning, men som en del av vårt engagemang för att driva meningsfull och mätbar förändring är vi i färd med att utveckla ett förbättrat ramverk för engagemang för att bättre mäta djupet och kvaliteten på våra engagemang mot specifika mål över tid. , vilket gör att vi kan gå mot ett mer resultatbaserat engagemang.”
Fidelity fortsätter att införliva ESG i sin investeringsportfölj, utvecklar ett robust ramverk för hållbara investeringar och bidrar aktivt till viktiga regelverk både på global och lokal nivå. Fidelity fokuserar på fyra systemiska teman: naturförlust, klimatförändringar, stark och effektiv styrning och sociala skillnader, för att vägleda dess aktiva engagemang.