Hur investerar jag i europeiska utdelningsaktier? En investering i aktier med hög utdelning ger en solid investering. Utdelningar betalas vanligtvis av de företag som är lönsamma och ekonomiskt starka. För investerare som söker regelbunden inkomst i en lågräntemiljö erbjuder utdelningsaktier en attraktiv investering.
Det finns flera index tillgängliga för investeringar för börshandlade fonder i europeiska utdelningsaktier med hög utdelning. Denna investeringsguide för europeiska utdelningsaktier hjälper dig att navigera mellan de särdrag som finns i index som varierar väsentligt i deras metoder och ETF som spårar dem. Det gör att du kan hitta de lämpligaste ETFerna för dig genom att rangordna dem enligt dina önskemål.
Avkastning på de bästa börshandlade fonderna för europeiska utdelningsaktier
Avkastning på de bästa fonderna för europeiska utdelningsaktier, mätt i dollar.
Avkastning på de bästa fonderna för europeiska utdelningsaktier
En aktieutdelning (finlandssvenska dividend) är en utbetalning av tillgångar från ett aktiebolag till dess aktieägare. Aktieutdelningar kan vara enskilda eller periodiska. Utdelning är ett sätt för aktiebolag att ersätta dem som satsat i företaget.
För aktiebolag som inte är avstämningsbolag gäller att en aktieägare måste vara införd i aktieboken den dag som bolagsstämman beslutat att utdelning skall ske. För avstämningsbolag gäller att ägare som är införd i aktieboken senast avstämningsdagen har rätt till utdelning.
Man brukar ofta prata om ett bolags utdelning i förhållande till dess kurs i termer av dess direktavkastning. Utdelningsandel kallas den andel av vinsten som delas ut. Normalt behålls en del av vinsten och adderas till aktiekapitalet som fritt eget kapital. Fritt eget kapital kan delas ut som aktieutdelning ett annat år, ofta i form av en extra aktieutdelning, så utdelningsandelen kan överstiga 100% enstaka år.
Det bundna egna kapitalet (i första hand aktiekapitalet) får aldrig delas ut till aktieägare utan kan endast tas i anspråk genom nedsättning av aktiekapitalet eller upplösning av bolaget genom likvidation.