Följ oss

Nyheter

Bitcoin: Ser vi historiens tredje momentum för take off byggas upp?

Publicerad

den

Momentum för take off För en vecka sedan skrev jag: "RSI har vänt upp från en låg nivå och divergerar positivt mot priset. Jag är positiv till Bitcoin på lite längre sikt men det är mycket som talar för att den kommande månaden kan bli utmanande."

För en vecka sedan skrev jag: ”RSI har vänt upp från en låg nivå och divergerar positivt mot priset. Jag är positiv till Bitcoin på lite längre sikt men det är mycket som talar för att den kommande månaden kan bli utmanande.”

Den gångna veckan inleddes skvalpigt och försöket i torsdags att bryta upp över 26000 och MA-20 slogs tillbaka redan under fredagen. Totalt steg Bitcoin/USD med marginella 0,2 procent den gångna veckan vilket innebär att nedgången det senaste halvåret nu skrivs till 6,4%. I veckografen utvecklades en doji med högsta och lägsta noteringarna 26460 och 25358. Den av nivåerna som punkteras eller passeras kommer troligen ställa in riktningen för de kommande veckorna.

Den långa trenden som jag använder 200-dagars medelvärde för att peka ut är svagt stigande. Trendfasindikatorn noteras i zonen där vi rekommenderas att agera med negativa trendföljande strategier.

Volymbalansen är negativ sedan mitten av augusti. SMACD lämnade i veckan som gick ett positivt ganska lågt kors. Vi ser nu små tecken på att divergensen mot signallinjen förstärks, vilket stärker oddsen för att expansionen från lågvollaläget kommer att ske norrut.

RSI divergerar positivt mot prisplatån.

Sammanfattning: I veckan som gick tog sig Bitcoin upp till fib 38% för den senaste nedgången men som vi ser i grafen tog uppstudsen slut där. Om det visar sig att augustilägsta vid 25200 ger vika talar mycket för en nedgång mot 22400-nivån som en sann 180-gradare. Om däremot priset tar ut 28185 innebär det att siktet ställs in mot i första hand 31000. Det jag inte riktigt gillar med det nuvarande utseendet är att uppstudsar snabbt elimineras vilket ökar risken för att expansionen kommer att ske söderut. Om då priset bryter ut söderut vad händer då om målkursen vid 22400 nås? Jag tror det kommer leda till en vändning uppåt för det stämmer perfekt med den historiska utvecklingen med återtest av utbrott från expanderande kilar, vilket jag återkommer till om det blir så. Som jag sagt ett antal gånger ser Bitcoin ut att redan ha formerat en inverterad huvudskuldra vilket gör att jag är positiv på längre sikt men den pågående kontraktionen behöver ha sin gång innan köparna åter vågar sig tillbaka. Senast vi såg ett utseende som påminner om detta av från andra halvan av 2019 till mitten av 2020. Det vi ser nu påbörjades i mitten av 2022 och kan naturligtvis fortsätta en bit in på 2024 men det finns inget som säger att inte expansionen kan dra igång tidigare. Ju fler som ser en formation utvecklas, desto större chans för frontrunning. Expansion från extrema lågvollalägen brukar vara kraftfulla och ske snabbt, inte sällan när tillräckligt många är negativa. Kort sagt är det mer spännande än på länge och det gäller att vara med när det väl händer.

Motstånd: 26440 / 26900 / 27560 / 28185

Stöd: 25360 / 24750 / 23325

Cykelindikatorn noteras inför dagen kring 60-.

Ethereum: Positivt lågt kors hos SMACD

För en vecka sedan skrev jag: ”Så länge trendfasindikatorn är negativ och Ethereum präglas av fallande signifikanta toppar och bottnar är det mer som talar för att den positiva kontraktionen är en paus i nedtrenden än ett begynnande positivt omslag.”

Den gångna veckan inleddes skvalpigt och fortsatt att präglas av små rörelser kring stödområdet vid $1600. Totalt steg Ethereum/USD med marginella 0,1 procent den gångna veckan vilket innebär att nedgången det senaste halvåret nu skrivs till 11 procent. I veckografen utvecklades en doji med högsta och lägsta noteringarna 1669 och 1608 som samtidigt var en inside stapel. Den av nivåerna som punkteras eller passeras kommer troligen ställa in riktningen för de kommande veckorna.

Den långa trenden som jag använder 200-dagars medelvärde för att peka ut saknar lutning. Trendfasindikatorn noteras nu i området där vi rekommenderas att agera med negativa trendföljande strategier.

Volymbalansen är negativ sedan mitten av juli.

SMACD lämnade i veckan som gick ett positivt ganska lågt kors. Vi ser nu små tecken på att divergensen mot signallinjen är på väg att bli tydligare vilket är en positiv pusselbit.

Sammanfattning: Ethereum fångas nu i en kontrakation som har en svagt positiv underton men driften på både kort- och medellång sikt nedåtriktad. Så länge trendfasindikatorn är negativ och Ethereum präglas av fallande signifikanta toppar och bottnar är det mer som talar för att den positiva kontraktionen är en paus i nedtrenden än ett begynnande positivt omslag. Om däremot den senaste kortsiktiga toppen från slutet av augusti vid 1746 tas ut och följs av en ny högre lägsta kan det vara ett positivt trendskifte på gång. Än så länge är det dock mer som pekar på nedgång och att uppstudsar är andhämtningspauser i nedtrenden.

Motstånd: 1700 / 1800 / 1875

Stöd: 1600-1580 / 1540 / 1460

Cykelindikatorn noteras inför dagen kring 49-.

Cardano: Minsta veckorangen någonsin

För en vecka sedan skrev jag: ”Den symmetriska målkursen för toppformationen i våras ligger nedåt 0,16. Om det istället visar sig att stödet kring 0,25 håller och priset tar ut 0,37 där vi hittar den senaste toppen från mitten av juli, tolkar jag det som en dubbelbotten med ett potentiellt mål upp mot 0,50-nivån.”

Den gångna veckan har präglats av små candlar kring stödnivån vid 0,25. Totalt backade Cardano/USD med 0,4 procent den gångna veckan vilket innebär en nedgång med 31 procent de senaste halvåret. Veckorangen är den minsta på två år.

Den långa trenden som jag använder 200-dagars medelvärde för att peka ut är nedåtriktad. Trendfasindikatorn noteras sedan mitten av augusti i zonen som rekommenderar oss att handla med negativa trendföljande strategier.

Volymbalansen är negativ sedan en månad tillbaka.

SMACD lämnade i veckan ett positivt kors men så länge inte divergensen mot signallinjen är tydligare ska vi vara beredda på tvära kast.

Sammanfattning: Cardano utmanar sedan mitten av augusti stödet kring 0,25 och risken är stor för att en punktering av nivån kommer att trigga ett utmanande säljtryck då det är tunt på fysiska stöd under 0,24. Expansion från extrema lågvollaläget blir ofta kraftfulla och nu blir det spännande att se om det blir uppåt eller nedåt denna gång. Den symmetriska målkursen för toppformationen i våras ligger nedåt 0,16. Om det istället visar sig att stödet kring 0,25 håller och priset tar ut 0,37 där vi hittar den senaste toppen från mitten av juli, tolkar jag det som en dubbelbotten med ett potentiellt mål upp mot 0,50-nivån. Så länge varken standard line (den rödprickiga linjen) eller senaste kortsiktiga toppen passeras talar mer för en expansion söderut.

Motstånd: 0,26 / 0,28 / 0,29

Stöd: 0,25 / 0,23 / 0,24

Cykelindikatorn noteras inför veckan kring 39-.

Polkadot: Översåld kring all time low

För en vecka sedan skrev : ”Så länge priset präglas av lägre toppar och bottnar ska vi vara försiktiga med att gå emot driften nedåt. Skulle priset vända upp från nuvarande nivå och så småningom passera 5,75 ställs siktet in mot 7,25. Så länge varken standard line (den rödprickiga linjen) eller senaste kortsiktiga toppen passeras talar mer för en expansion söderut.”

Den gångna veckan inleddes skvalpigt och har präglades av små rörelser kring stödområdet vid 4,1. Totalt backade Polkadot/USD med marginella 0,1 procent den gångna veckan vilket innebär att nedgången det senaste halvåret nu skrivs till 18 procent. I veckografen utvecklades en doji med högsta och lägsta noteringarna 4,33 och 4,17. Den av nivåerna som punkteras eller passeras kommer troligen ställa in riktningen för de kommande veckorna.

Den långa trenden som jag använder 200-dagars medelvärde för att peka ut är nedåtriktad. Trendfasindikatorn noteras i den extremt översålda zonen och vändningar upp från detta område brukar vara intressanta men det är viktigt att man inväntar att kortsiktiga toppar passeras.

Volymbalansen är negativ sedan mitten av juli.

SMACD noteras i sälj men uppvisar en liten men dock positiv divergens och eventuellt närmar sig ett positivt kors.

Sammanfattning: Den branta nedgången till stödområdet vid 4,15 är intressant just för att nedgången gick snabbt och nu följs av extremt små rörelser kring stödnivån. Jag vill helst inte se att 4,14 punkteras då det troligen får säljtrycket att tillta ytterligare. I den bästa av världar vänder Polkadot upp från nuvarande stödnivå och återtar till att börja med den senaste kortsiktiga toppen vid 4,80. Så länge priset präglas av lägre toppar och bottnar ska vi vara försiktiga med att gå emot driften nedåt. Skulle priset vända upp från nuvarande nivå och så småningom passera 5,75 ställs siktet in mot 7,25 men det är ju en del utmaningar kvar till dess. Så länge varken standard line (den rödprickiga linjen) eller senaste kortsiktiga topp passeras talar mer för en expansion söderut.

Motstånd: 4,33 / 4,74 / 5,09

Stöd: 4,20 / 3,85 / 3,42

Cykelindikatorn noteras inför dagen kring 59-.

Solana: Punkterar fib 62% och $20-nivån

För en vecka sedan skrev jag: ”Det jag inte vill se är att 19-nivån ger vika, utan att snabbt återtas, för då ökar risken påtagligt för en nedgång mot junilägsta. För att det negativa utseendet ska bli mindre negativt vill jag se standard line vid 22,20 passeras.”

Den gångna veckan har präglats av slagiga rörelser mellan 20,6 och 19,0 som till slut stängde som en doji i veckografen. Den av nivåerna som punkteras eller passeras kommer troligen ställa in riktningen för de kommande veckorna. Totalt steg Solana med marginella 0,1 procent den gångna veckan vilket innebär att årets nedgång nu skrivs till 6,7 procent.

Den långa trenden som jag använder 200-dagars medelvärde för att peka ut är svagt nedåtriktad. Trendfasindikatorn noteras nu i zonen där vi rekommenderas att agera med negativa trendföljande strategier.

Volymbalansen är negativ sedan den 21 augusti.

SMACD lämnade den 21 juli ett negativt kors och har sedan dess effektuerat en negativ trampolin som fick indikatorn att dra ner genom nollzonen vilket fortfarande är fallet. Nu närmar sig ett positivt lågt kors om inte priset drar ner från nuvarande nivå och effektuerar en negativ trampolin som vi bjöds på den 16 augusti.

Sammanfattning: Solana har nu fallit ner genom fib 62% utan att ha lyckats återta nivån. När priset faller ner genom denna fibnivå ställs siktet in mot hemmahamnen som vi detta fall hittar nedåt 14-nivån. Det jag inte vill se är att 19-nivån ger vika, utan att snabbt återtas, för då ökar risken påtagligt för en nedgång mot junilägsta som jag nämnde ovan. För att det negativa utseendet ska bli mindre negativt vill jag se standard line vid 22,20 passeras och därefter inte följas av en ny lägre lägsta. Så länge lägre toppar och bottnar präglar Solana är siktet inställt mot junilägsta.

Motstånd: 20,60 / 22,00 / 22,30

Stöd: 19,00 / 18,70 / 17,75

Cykelindikatorn noteras inför dagen kring 41-.

Uniswap: Tajt range med negtiv underton

För en vecka sedan skrev jag: ”Det jag inte vill se är att 4,20 ger vika, utan att snabbt återtas, för då ökar risken påtagligt för en nedgång mot junilägsta kring 3,60. För att det negativa utseendet ska bli mindre negativt vill jag se den senaste kortsiktiga toppen vid 4,90 passeras.”

Den gångna veckan inleddes med ett försök till uppgång men när 4,52 nåddes tog det stopp och priset föll tillbaka till 4,27 som även är begränsningarna för den doji som bildades i vekografen. Den av nivåerna som punkteras eller passeras kommer troligen ställa in riktningen för de kommande veckorna.

Den långa trenden som jag använder 200-dagars medelvärde för att peka ut är fallande. Trendfasindikatorn noteras i zonen där vi rekommenderas att agera med negativa trendföljande strategier men vändningar upp från denna låga nivå har inte sälla lett till tydliga uppgångsfaser.

Volymbalansen är negativ sedan den 22 augusti.

SMACD lämnade ett positivt lågt kors i veckan som gick och fortsätter divergensen mot signallinjen vara positiv stärks oddsen för en botten.

Sammanfattning: Jag vill först se att MA-20 passeras utan att snabbt punkteras, i annat fall är risken stor för en nedgång mot junilägsta. En passering av den kortsiktiga toppen vid 4,9 stärker oddsen påtagligt för att vi sett en signifikant botten mejslas ut. Så länge lägre toppar och bottnar präglar Uniswap är siktet fortfarande inställt mot junilägsta.

Motstånd: 4,50 / 4,90 / 5,30

Stöd: 4,32 / 4,00 / 3,60

Cykelindikatorn noteras inför dagen kring 49-.

Avalanche: Klamrar sig fast kring stödet vid $10

För en vecka sedan skrev jag: ”Det saknas fysiska stöd på nedsidan vilket innebär att en punktering av föregående veckas lägsta ställer in siktet vidare söderut. För tillfället talar mer för fortsatt ned- än uppgång.”

Den gångna veckan har präglats av små rörelser kring stödområdet vid $10. Totalt steg Avalanche/USD med 1,0 procent den gångna veckan vilket innebär att nedgången det senaste halvåret nu skrivs till 36 procent. I veckografen utvecklades en doji med högsta och lägsta noteringarna 10,14 och 9,65. Den av nivåerna som punkteras eller passeras kommer troligen ställa in riktningen för de kommande veckorna.

Den långa trenden som jag företrädesvis använder lutningen hos 200-dagars medelvärde för att peka ut är nedåtriktad. Trendfasindikatorn har nu fallit ner under -7 vilket är extremt negativt. Vändningar upp från nivåer under detta gränsvärde har inte sällan lett till rejäla uppgångar. Senast vi såg det var i slutet av december förra året. Än så länge ser jag dock inte några tecken på att köparna är på väg tillbaka.

SMACD lämnade i veckan som gick ett positivt ganska lågt kors. Så länge inte divergensen mot signallinjen blir tydligare ska vi vara beredda på tvära kast.

Volymbalansen är negativ sedan slutet av augusti.

Avalanche är fångad i en fallande kil och utbrott från dessa sker i de flesta fall norrut. Man vet dock aldrig när det sker och risken finns självklart att kilen utvecklas till en fallande trendkanal vilket indikerar att det underliggande sentimentet tom är svagare än tidigare.

Sammanfattning: Priset noteras kring den nedre begränsningen i den fallande kilen men än så länge har vi inte sett några tydliga tecken på att säljtrycket är på väg att avta. En positiv pusselbit är ändå det positiva korset i SMACD som effektuerades i veckan och var det första sedan den 22 juni. Nu blir det intressant att se vad en eventuellt tilltagande divergens mot signallinjen kommer innebära. Det saknas fysiska stöd på nedsidan vilket innebär att en punktering av föregående veckas lägsta ställer in siktet vidare söderut. RSI-14 noteras även denna vecka med en svagt positiv divergens kring 30-nivån. Det första jag vill se nu är att den senaste kortsiktiga toppen vid 11,20 och standard line tas ut och inte följs av en ny lägre lägsta. Om detta åtföljs av att trendfasindikatorn vänder upp från en extremt låg nivå, som vi såg i december, kan det leda till spännande rörelser norröver. För tillfället talar dock mer för fortsatt ned- än uppgång.

Motstånd: 10,15 / 11,20 / 11,40 / 12,20

Stöd: 9,82 / 9,65 / 9,00

Cykelindikatorn noteras inför dagen kring 63-.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

Trump’s inauguration day, BTC all-time high and the US election bullish effect

Publicerad

den

On January 20, 2025, bitcoin (BTC) reached a new all-time high, surpassing $109,000, and this milestone coincided with Donald Trump’s inauguration for his second term as U.S. President.

On January 20, 2025, bitcoin (BTC) reached a new all-time high, surpassing $109,000, and this milestone coincided with Donald Trump’s inauguration for his second term as U.S. President.

Historical trends show that BTC has performed exceptionally well in the 12 months following the past three U.S. elections. If history repeats, this could signal another bullish phase. With Trump’s pro-BTC stance and a U.S. Congress aligned on favorable digital regulation, the outlook for the coming months appears highly promising.

Source: Hashdex Research with data from Messari (from November 6, 2012 to January 19, 2025).

MARKET HIGHLIGHTS | Jan 13 2025 – Jan 19 2025

Bitcoin-backed loans enabled on Coinbase’s L2

• Now customers can borrow USDC in the new base’s lending protocol by using bitcoin as collateral.

• This underscores the importance of onchain innovations as the pillar for future adoption of blockchain technology, in this case enhancing personal finance to be more decentralized and intuitive in a permissionless etho..

ETF filings reiterate bullish regulatory tailwinds

• As Donald Trump’s inauguration approaches, several asset managers have filed applications for new crypto ETF products, including those focused on assets like LTC and XRP.

• This reflects optimism for 2025’s crypto regulations and their potential to transform the regulated products landscape.

Trump to make crypto top priority in US agenda

• U.S. President-elect Donald Trump allegedly plans to issue an executive order making crypto a national policy priority and establishing an advisory council.

• The announcement signals that crypto has gained political importance. Even if not all promises are met, crypto has already crossed the chasm.

MARKET METRICS

The Nasdaq Crypto Index™

This week saw a significant rise in digital assets as the market awaits Trump’s inauguration, with the NCI™ (+15.3%) outperforming all traditional asset classes. The NCI™ (+13.2%) also outperformed BTC (+12.1%), highlighting the value of diversification in a volatile market. The performance was positively impacted by SOL’s strong 46.3% gain, while ETH’s underwhelming 3.0% growth had a dampening effect.

Source: Hashdex Research with data from CF Benchmarks and Bloomberg (from December 31, 2024 to January 19, 2025).

It was a strong week for the NCI™ , with SOL leading the pack (among others, like XRP and LINK), surging 46.3%, while BTC (12.1%) and ETH (3.0%) lagged behind. This price action seems driven by excitement around Trump’s inauguration and the crypto-friendly environment his promises suggest.

Source: Hashdex Research with data from Messari (from January 12, 2025 to January 19, 2025).

Indices tracked by Hashdex

Source: Hashdex Research with data from CF Benchmarks and Vinter (from January 19, 2024 to January 19, 2025).


Fortsätt läsa

Nyheter

AXA IM antar SDR-märkningar för tre aktiefonder i Storbritannien

Publicerad

den

AXA Investment Managers (AXA IM) kommer att anta en "Sustainability Impact"-märkning för AXA People & Planet Equity-fonden, och två "Sustainabiltity Imrover"-etiketter för AXA UK Sustainable Equity och AXA Global Sustainable Managed-fonderna, under FCA:s UK Sustainability Disclosure Requirements (SDR) system.

AXA Investment Managers (AXA IM) kommer att anta en ”Sustainability Impact”-märkning för AXA People & Planet Equity-fonden, och två ”Sustainabiltity Imrover”-etiketter för AXA UK Sustainable Equity och AXA Global Sustainable Managed-fonderna, under FCA:s UK Sustainability Disclosure Requirements (SDR) system.

AXA IM ansluter sig till ett antal företag för att anta en ”Sustainability Impact”-märkning och är en av de första investeringsförvaltarna att meddela att de har antagit ”Sustainability Imrover”-märkningen för två av sina fonder.

Fonderna AXA UK Sustainable Equity och AXA Global Sustainable Managed kommer att fortsätta att sträva efter både finansiella och hållbarhetsmål, med syfte att stödja övergången till en koldioxidfri ekonomi till 2025.

AXA People & Planet-fonden kommer att anta märkningen ”Sustainability Impact” och kommer att fortsätta att försöka skapa positiva miljömässiga och samhälleliga effekter inom tre teman, (i) övergången till en ekonomi med låga koldioxidutsläpp, (ii) skydda biologisk mångfald och (iii) stödja sociala framsteg för alla.

Jane Wadia, Head of Sustainability, Core Products & Clients på AXA IM sa: ”Vi är glada över att vara en tidig användare av FCA:s SDR-märkningssystem genom att implementera etiketter för dessa tre fonder. Detta understryker styrkan i vår hållbara investeringsstrategi och AXA IM:s engagemang för att stödja övergången till en ekonomi med lägre koldioxidutsläpp.

”Impactinvesteringar är en växande kategori inom det ansvarsfulla investeringslandskapet, och vi betraktar börsnoterade aktier som en tillgångsklass som ger ett överflöd av potentiella investeringsmöjligheter för investerare som vill generera ekonomisk avkastning och positiva verkliga resultat på global skala. Märket kommer att tjäna till att särskilja våra hållbara produkter inom vårt brittiska fondsortiment och därigenom förenkla uppdraget för kunder som söker hållbara investeringsmöjligheter.”

AXA IM har som mål att följa övergången till en mer hållbar framtid genom att behålla sin avancerade position inom ansvarsfulla investeringar och fortsätta att utveckla ett distinkt branschledande kapitalförvaltningserbjudande.

Fortsätt läsa

Nyheter

HSDD ETF köper aktier i hållbara företag från den utvecklade världen

Publicerad

den

HSBC Developed World Sustainable Equity UCITS ETF USD (Dist) (HSDD ETF) med ISIN IE000ZGT8JM8, försöker följa FTSE Developed ESG Low Carbon Select-index. FTSE Developed ESG Low Carbon Select-index spårar stora och medelstora värdepapper från utvecklade marknader över hela världen. Indexet syftar till att minska koldioxidutsläppen och fossilbränsleförbrukningen med 50 procent vardera och att förbättra ESG-betyget (environmental, social and governance) med 20 procent, jämfört med dess moderindex (FTSE Developed index). Undantagna sektorer och företag: vapen, termiskt kol, tobak, kärnkraft, bristande efterlevnad av FNs Global Compact.

HSBC Developed World Sustainable Equity UCITS ETF USD (Dist) (HSDD ETF) med ISIN IE000ZGT8JM8, försöker följa FTSE Developed ESG Low Carbon Select-index. FTSE Developed ESG Low Carbon Select-index spårar stora och medelstora värdepapper från utvecklade marknader över hela världen. Indexet syftar till att minska koldioxidutsläppen och fossilbränsleförbrukningen med 50 procent vardera och att förbättra ESG-betyget (environmental, social and governance) med 20 procent, jämfört med dess moderindex (FTSE Developed index). Undantagna sektorer och företag: vapen, termiskt kol, tobak, kärnkraft, bristande efterlevnad av FNs Global Compact.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,18 % p.a. HSBC Developed World Sustainable Equity UCITS ETF USD (Dist) är den billigaste ETF som följer FTSE Developed ESG Low Carbon Select-index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom full replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i ETFen delas ut till investerarna (Minst årligen).

HSBC Developed World Sustainable Equity UCITS ETF USD (Dist) är en liten ETF med tillgångar på 39 miljoner euro under förvaltning. Denna ETF lanserades den 26 juli 2022 och har sin hemvist i Irland.

Investeringsmål

Fonden strävar efter att så nära som möjligt följa avkastningen för FTSE Developed ESG Low Carbon Select Index (indexet). Fonden kommer att investera i eller få exponering mot aktier i företag som utgör indexet. Fonden är kvalificerad enligt artikel 8 i SFDR.

Investeringspolicy

Indexet strävar efter att uppnå en minskning av koldioxidutsläppen och exponeringen av fossila bränslereserver samt en förbättring av FTSE Russells ESG-betyg. Indexet strävar efter att uppnå en minskning av koldioxidutsläppen och exponeringen av fossila bränslereserver; och en förbättring av FTSE Russells ESG-betyg jämfört med moderindex. Det utesluter aktier i företag med exponering för: tobak, termisk kolutvinning, elproduktion, hasardspel, vuxenunderhållning och kontroversiella vapen.

Indexet tillämpar även bland annat United Nations Global Compacts uteslutningskriterier. Fonden kommer att förvaltas passivt och kommer att sträva efter att investera i bolagens aktier i generellt sett samma proportion som i indexet. Fonden kan investera upp till 35 % i värdepapper från en enda emittent under exceptionella marknadsförhållanden. Fonden kan investera upp till 10 % i fonder och upp till 10 % i totalavkastningsswappar och contracts for difference.

Handla HSDD ETF

HSBC Developed World Sustainable Equity UCITS ETF USD (Dist) (HSDD ETF) är en börshandlad fond (ETF) som handlas på London Stock Exchange.

London Stock Exchange är en marknad som få svenska banker och nätmäklare erbjuder access till, men DEGIRO gör det.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
London Stock ExchangeGBPHSDS
London Stock ExchangeUSDHSDD

Största innehav

VärdepapperVikt (%)
Microsoft Corp10,59
Visa Inc5,63
Apple Inc5,46
Johnson & Johnson5,38
NVIDIA Corp2,59
Cisco Systems Inc2,48
Amazon.com Inc1,47
Royal Bank of Canada1,21
Salesforce Inc1,01
Toyota Motor Corp0,96

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

21Shares

Prenumerera på nyheter om ETFer

* indicates required

21Shares

Populära