Följ oss

Nyheter

Bitcoin: Ser vi historiens tredje momentum för take off byggas upp?

Publicerad

den

Momentum för take off För en vecka sedan skrev jag: "RSI har vänt upp från en låg nivå och divergerar positivt mot priset. Jag är positiv till Bitcoin på lite längre sikt men det är mycket som talar för att den kommande månaden kan bli utmanande."

För en vecka sedan skrev jag: ”RSI har vänt upp från en låg nivå och divergerar positivt mot priset. Jag är positiv till Bitcoin på lite längre sikt men det är mycket som talar för att den kommande månaden kan bli utmanande.”

Den gångna veckan inleddes skvalpigt och försöket i torsdags att bryta upp över 26000 och MA-20 slogs tillbaka redan under fredagen. Totalt steg Bitcoin/USD med marginella 0,2 procent den gångna veckan vilket innebär att nedgången det senaste halvåret nu skrivs till 6,4%. I veckografen utvecklades en doji med högsta och lägsta noteringarna 26460 och 25358. Den av nivåerna som punkteras eller passeras kommer troligen ställa in riktningen för de kommande veckorna.

Den långa trenden som jag använder 200-dagars medelvärde för att peka ut är svagt stigande. Trendfasindikatorn noteras i zonen där vi rekommenderas att agera med negativa trendföljande strategier.

Volymbalansen är negativ sedan mitten av augusti. SMACD lämnade i veckan som gick ett positivt ganska lågt kors. Vi ser nu små tecken på att divergensen mot signallinjen förstärks, vilket stärker oddsen för att expansionen från lågvollaläget kommer att ske norrut.

RSI divergerar positivt mot prisplatån.

Sammanfattning: I veckan som gick tog sig Bitcoin upp till fib 38% för den senaste nedgången men som vi ser i grafen tog uppstudsen slut där. Om det visar sig att augustilägsta vid 25200 ger vika talar mycket för en nedgång mot 22400-nivån som en sann 180-gradare. Om däremot priset tar ut 28185 innebär det att siktet ställs in mot i första hand 31000. Det jag inte riktigt gillar med det nuvarande utseendet är att uppstudsar snabbt elimineras vilket ökar risken för att expansionen kommer att ske söderut. Om då priset bryter ut söderut vad händer då om målkursen vid 22400 nås? Jag tror det kommer leda till en vändning uppåt för det stämmer perfekt med den historiska utvecklingen med återtest av utbrott från expanderande kilar, vilket jag återkommer till om det blir så. Som jag sagt ett antal gånger ser Bitcoin ut att redan ha formerat en inverterad huvudskuldra vilket gör att jag är positiv på längre sikt men den pågående kontraktionen behöver ha sin gång innan köparna åter vågar sig tillbaka. Senast vi såg ett utseende som påminner om detta av från andra halvan av 2019 till mitten av 2020. Det vi ser nu påbörjades i mitten av 2022 och kan naturligtvis fortsätta en bit in på 2024 men det finns inget som säger att inte expansionen kan dra igång tidigare. Ju fler som ser en formation utvecklas, desto större chans för frontrunning. Expansion från extrema lågvollalägen brukar vara kraftfulla och ske snabbt, inte sällan när tillräckligt många är negativa. Kort sagt är det mer spännande än på länge och det gäller att vara med när det väl händer.

Motstånd: 26440 / 26900 / 27560 / 28185

Stöd: 25360 / 24750 / 23325

Cykelindikatorn noteras inför dagen kring 60-.

Ethereum: Positivt lågt kors hos SMACD

För en vecka sedan skrev jag: ”Så länge trendfasindikatorn är negativ och Ethereum präglas av fallande signifikanta toppar och bottnar är det mer som talar för att den positiva kontraktionen är en paus i nedtrenden än ett begynnande positivt omslag.”

Den gångna veckan inleddes skvalpigt och fortsatt att präglas av små rörelser kring stödområdet vid $1600. Totalt steg Ethereum/USD med marginella 0,1 procent den gångna veckan vilket innebär att nedgången det senaste halvåret nu skrivs till 11 procent. I veckografen utvecklades en doji med högsta och lägsta noteringarna 1669 och 1608 som samtidigt var en inside stapel. Den av nivåerna som punkteras eller passeras kommer troligen ställa in riktningen för de kommande veckorna.

Den långa trenden som jag använder 200-dagars medelvärde för att peka ut saknar lutning. Trendfasindikatorn noteras nu i området där vi rekommenderas att agera med negativa trendföljande strategier.

Volymbalansen är negativ sedan mitten av juli.

SMACD lämnade i veckan som gick ett positivt ganska lågt kors. Vi ser nu små tecken på att divergensen mot signallinjen är på väg att bli tydligare vilket är en positiv pusselbit.

Sammanfattning: Ethereum fångas nu i en kontrakation som har en svagt positiv underton men driften på både kort- och medellång sikt nedåtriktad. Så länge trendfasindikatorn är negativ och Ethereum präglas av fallande signifikanta toppar och bottnar är det mer som talar för att den positiva kontraktionen är en paus i nedtrenden än ett begynnande positivt omslag. Om däremot den senaste kortsiktiga toppen från slutet av augusti vid 1746 tas ut och följs av en ny högre lägsta kan det vara ett positivt trendskifte på gång. Än så länge är det dock mer som pekar på nedgång och att uppstudsar är andhämtningspauser i nedtrenden.

Motstånd: 1700 / 1800 / 1875

Stöd: 1600-1580 / 1540 / 1460

Cykelindikatorn noteras inför dagen kring 49-.

Cardano: Minsta veckorangen någonsin

För en vecka sedan skrev jag: ”Den symmetriska målkursen för toppformationen i våras ligger nedåt 0,16. Om det istället visar sig att stödet kring 0,25 håller och priset tar ut 0,37 där vi hittar den senaste toppen från mitten av juli, tolkar jag det som en dubbelbotten med ett potentiellt mål upp mot 0,50-nivån.”

Den gångna veckan har präglats av små candlar kring stödnivån vid 0,25. Totalt backade Cardano/USD med 0,4 procent den gångna veckan vilket innebär en nedgång med 31 procent de senaste halvåret. Veckorangen är den minsta på två år.

Den långa trenden som jag använder 200-dagars medelvärde för att peka ut är nedåtriktad. Trendfasindikatorn noteras sedan mitten av augusti i zonen som rekommenderar oss att handla med negativa trendföljande strategier.

Volymbalansen är negativ sedan en månad tillbaka.

SMACD lämnade i veckan ett positivt kors men så länge inte divergensen mot signallinjen är tydligare ska vi vara beredda på tvära kast.

Sammanfattning: Cardano utmanar sedan mitten av augusti stödet kring 0,25 och risken är stor för att en punktering av nivån kommer att trigga ett utmanande säljtryck då det är tunt på fysiska stöd under 0,24. Expansion från extrema lågvollaläget blir ofta kraftfulla och nu blir det spännande att se om det blir uppåt eller nedåt denna gång. Den symmetriska målkursen för toppformationen i våras ligger nedåt 0,16. Om det istället visar sig att stödet kring 0,25 håller och priset tar ut 0,37 där vi hittar den senaste toppen från mitten av juli, tolkar jag det som en dubbelbotten med ett potentiellt mål upp mot 0,50-nivån. Så länge varken standard line (den rödprickiga linjen) eller senaste kortsiktiga toppen passeras talar mer för en expansion söderut.

Motstånd: 0,26 / 0,28 / 0,29

Stöd: 0,25 / 0,23 / 0,24

Cykelindikatorn noteras inför veckan kring 39-.

Polkadot: Översåld kring all time low

För en vecka sedan skrev : ”Så länge priset präglas av lägre toppar och bottnar ska vi vara försiktiga med att gå emot driften nedåt. Skulle priset vända upp från nuvarande nivå och så småningom passera 5,75 ställs siktet in mot 7,25. Så länge varken standard line (den rödprickiga linjen) eller senaste kortsiktiga toppen passeras talar mer för en expansion söderut.”

Den gångna veckan inleddes skvalpigt och har präglades av små rörelser kring stödområdet vid 4,1. Totalt backade Polkadot/USD med marginella 0,1 procent den gångna veckan vilket innebär att nedgången det senaste halvåret nu skrivs till 18 procent. I veckografen utvecklades en doji med högsta och lägsta noteringarna 4,33 och 4,17. Den av nivåerna som punkteras eller passeras kommer troligen ställa in riktningen för de kommande veckorna.

Den långa trenden som jag använder 200-dagars medelvärde för att peka ut är nedåtriktad. Trendfasindikatorn noteras i den extremt översålda zonen och vändningar upp från detta område brukar vara intressanta men det är viktigt att man inväntar att kortsiktiga toppar passeras.

Volymbalansen är negativ sedan mitten av juli.

SMACD noteras i sälj men uppvisar en liten men dock positiv divergens och eventuellt närmar sig ett positivt kors.

Sammanfattning: Den branta nedgången till stödområdet vid 4,15 är intressant just för att nedgången gick snabbt och nu följs av extremt små rörelser kring stödnivån. Jag vill helst inte se att 4,14 punkteras då det troligen får säljtrycket att tillta ytterligare. I den bästa av världar vänder Polkadot upp från nuvarande stödnivå och återtar till att börja med den senaste kortsiktiga toppen vid 4,80. Så länge priset präglas av lägre toppar och bottnar ska vi vara försiktiga med att gå emot driften nedåt. Skulle priset vända upp från nuvarande nivå och så småningom passera 5,75 ställs siktet in mot 7,25 men det är ju en del utmaningar kvar till dess. Så länge varken standard line (den rödprickiga linjen) eller senaste kortsiktiga topp passeras talar mer för en expansion söderut.

Motstånd: 4,33 / 4,74 / 5,09

Stöd: 4,20 / 3,85 / 3,42

Cykelindikatorn noteras inför dagen kring 59-.

Solana: Punkterar fib 62% och $20-nivån

För en vecka sedan skrev jag: ”Det jag inte vill se är att 19-nivån ger vika, utan att snabbt återtas, för då ökar risken påtagligt för en nedgång mot junilägsta. För att det negativa utseendet ska bli mindre negativt vill jag se standard line vid 22,20 passeras.”

Den gångna veckan har präglats av slagiga rörelser mellan 20,6 och 19,0 som till slut stängde som en doji i veckografen. Den av nivåerna som punkteras eller passeras kommer troligen ställa in riktningen för de kommande veckorna. Totalt steg Solana med marginella 0,1 procent den gångna veckan vilket innebär att årets nedgång nu skrivs till 6,7 procent.

Den långa trenden som jag använder 200-dagars medelvärde för att peka ut är svagt nedåtriktad. Trendfasindikatorn noteras nu i zonen där vi rekommenderas att agera med negativa trendföljande strategier.

Volymbalansen är negativ sedan den 21 augusti.

SMACD lämnade den 21 juli ett negativt kors och har sedan dess effektuerat en negativ trampolin som fick indikatorn att dra ner genom nollzonen vilket fortfarande är fallet. Nu närmar sig ett positivt lågt kors om inte priset drar ner från nuvarande nivå och effektuerar en negativ trampolin som vi bjöds på den 16 augusti.

Sammanfattning: Solana har nu fallit ner genom fib 62% utan att ha lyckats återta nivån. När priset faller ner genom denna fibnivå ställs siktet in mot hemmahamnen som vi detta fall hittar nedåt 14-nivån. Det jag inte vill se är att 19-nivån ger vika, utan att snabbt återtas, för då ökar risken påtagligt för en nedgång mot junilägsta som jag nämnde ovan. För att det negativa utseendet ska bli mindre negativt vill jag se standard line vid 22,20 passeras och därefter inte följas av en ny lägre lägsta. Så länge lägre toppar och bottnar präglar Solana är siktet inställt mot junilägsta.

Motstånd: 20,60 / 22,00 / 22,30

Stöd: 19,00 / 18,70 / 17,75

Cykelindikatorn noteras inför dagen kring 41-.

Uniswap: Tajt range med negtiv underton

För en vecka sedan skrev jag: ”Det jag inte vill se är att 4,20 ger vika, utan att snabbt återtas, för då ökar risken påtagligt för en nedgång mot junilägsta kring 3,60. För att det negativa utseendet ska bli mindre negativt vill jag se den senaste kortsiktiga toppen vid 4,90 passeras.”

Den gångna veckan inleddes med ett försök till uppgång men när 4,52 nåddes tog det stopp och priset föll tillbaka till 4,27 som även är begränsningarna för den doji som bildades i vekografen. Den av nivåerna som punkteras eller passeras kommer troligen ställa in riktningen för de kommande veckorna.

Den långa trenden som jag använder 200-dagars medelvärde för att peka ut är fallande. Trendfasindikatorn noteras i zonen där vi rekommenderas att agera med negativa trendföljande strategier men vändningar upp från denna låga nivå har inte sälla lett till tydliga uppgångsfaser.

Volymbalansen är negativ sedan den 22 augusti.

SMACD lämnade ett positivt lågt kors i veckan som gick och fortsätter divergensen mot signallinjen vara positiv stärks oddsen för en botten.

Sammanfattning: Jag vill först se att MA-20 passeras utan att snabbt punkteras, i annat fall är risken stor för en nedgång mot junilägsta. En passering av den kortsiktiga toppen vid 4,9 stärker oddsen påtagligt för att vi sett en signifikant botten mejslas ut. Så länge lägre toppar och bottnar präglar Uniswap är siktet fortfarande inställt mot junilägsta.

Motstånd: 4,50 / 4,90 / 5,30

Stöd: 4,32 / 4,00 / 3,60

Cykelindikatorn noteras inför dagen kring 49-.

Avalanche: Klamrar sig fast kring stödet vid $10

För en vecka sedan skrev jag: ”Det saknas fysiska stöd på nedsidan vilket innebär att en punktering av föregående veckas lägsta ställer in siktet vidare söderut. För tillfället talar mer för fortsatt ned- än uppgång.”

Den gångna veckan har präglats av små rörelser kring stödområdet vid $10. Totalt steg Avalanche/USD med 1,0 procent den gångna veckan vilket innebär att nedgången det senaste halvåret nu skrivs till 36 procent. I veckografen utvecklades en doji med högsta och lägsta noteringarna 10,14 och 9,65. Den av nivåerna som punkteras eller passeras kommer troligen ställa in riktningen för de kommande veckorna.

Den långa trenden som jag företrädesvis använder lutningen hos 200-dagars medelvärde för att peka ut är nedåtriktad. Trendfasindikatorn har nu fallit ner under -7 vilket är extremt negativt. Vändningar upp från nivåer under detta gränsvärde har inte sällan lett till rejäla uppgångar. Senast vi såg det var i slutet av december förra året. Än så länge ser jag dock inte några tecken på att köparna är på väg tillbaka.

SMACD lämnade i veckan som gick ett positivt ganska lågt kors. Så länge inte divergensen mot signallinjen blir tydligare ska vi vara beredda på tvära kast.

Volymbalansen är negativ sedan slutet av augusti.

Avalanche är fångad i en fallande kil och utbrott från dessa sker i de flesta fall norrut. Man vet dock aldrig när det sker och risken finns självklart att kilen utvecklas till en fallande trendkanal vilket indikerar att det underliggande sentimentet tom är svagare än tidigare.

Sammanfattning: Priset noteras kring den nedre begränsningen i den fallande kilen men än så länge har vi inte sett några tydliga tecken på att säljtrycket är på väg att avta. En positiv pusselbit är ändå det positiva korset i SMACD som effektuerades i veckan och var det första sedan den 22 juni. Nu blir det intressant att se vad en eventuellt tilltagande divergens mot signallinjen kommer innebära. Det saknas fysiska stöd på nedsidan vilket innebär att en punktering av föregående veckas lägsta ställer in siktet vidare söderut. RSI-14 noteras även denna vecka med en svagt positiv divergens kring 30-nivån. Det första jag vill se nu är att den senaste kortsiktiga toppen vid 11,20 och standard line tas ut och inte följs av en ny lägre lägsta. Om detta åtföljs av att trendfasindikatorn vänder upp från en extremt låg nivå, som vi såg i december, kan det leda till spännande rörelser norröver. För tillfället talar dock mer för fortsatt ned- än uppgång.

Motstånd: 10,15 / 11,20 / 11,40 / 12,20

Stöd: 9,82 / 9,65 / 9,00

Cykelindikatorn noteras inför dagen kring 63-.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

SCWX ETF är en globalfond helt utan kostnad

Publicerad

den

Scalable MSCI AC World Xtrackers UCITS ETF 1C (SCWX ETF) med ISIN LU2903252349, försöker spåra MSCI All Country World (ACWI)-index. MSCI All Country World Index (ACWI) spårar stora och medelstora aktier från 23 utvecklade och 24 tillväxtmarknader världen över.

Scalable MSCI AC World Xtrackers UCITS ETF 1C (SCWX ETF) med ISIN LU2903252349, försöker spåra MSCI All Country World (ACWI)-index. MSCI All Country World Index (ACWI) spårar stora och medelstora aktier från 23 utvecklade och 24 tillväxtmarknader världen över.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,00 % p.a. det första året och 0,17 % p.a. efteråt. Scalable MSCI AC World Xtrackers UCITS ETF 1C är den billigaste ETF som följer MSCI All Country World (ACWI)-index. Utdelningarna i ETFen ackumuleras och återinvesteras.

Scalable MSCI AC World Xtrackers UCITS ETF 1C är en mycket liten ETF med 9 miljoner euro tillgångar under förvaltning. Denna ETF lanserades den 11 december 2024 och har sin hemvist i Luxemburg.

Referensindex nyckelfunktioner

Syftet med MSCI ACWI-indexet är att återspegla följande marknadsresultat:

· Stora företag och medelstora börsnoterade företag från globala utvecklade marknader

· Täcker cirka 85 % av marknadsvärdet för fritt rörligt kapital

· Viktat med justerat börsvärde för fritt rörligt kapital

· Granskas kvartalsvis

Handla SCWX ETF

Scalable MSCI AC World Xtrackers UCITS ETF 1C (SCWX ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
XETRAEURSCWX
gettexEURSCWX

Största innehav

Vi vet att innehaven ser konstiga ut. Vi har meddelat DWS detta och kommer att uppdatera listan om och när de återkommer med korrigeringar.

ISINNamnVikt%MarknadsvärdeLandBranschTillgångsslag
LU20091477571D18,08%1,67 Mio. USDUnknownShare Class
LU22638035331D18,06%1,67 Mio. USDUnknownShare Class
LU25813750731D18,05%1,67 Mio. USDUnknownShare Class
IE0002W8NB38ISHARES MSCI USA SWAP UCITS ET16,32%1,51 Mio. USDIrlandUnknownMutual Fund
LU26752919131D9,96%0,92 Mio. USDUnknownShare Class
DK0062498333NOVO NORDISK CLASS B0,39%0,04 Mio. USDDanmarkConsumer, Non-cyclicalEquity
NL0010273215ASML HOLDING NV0,34%0,03 Mio. USDNederländernaTechnologyEquity
DE0007164600SAP0,30%0,03 Mio. USDTysklandTechnologyEquity
CH0012032048ROCHE HOLDING PAR AG0,23%0,02 Mio. USDSchweizUnknownEquity
GB0009895292ASTRAZENECA PLC0,23%0,02 Mio. USDStorbritannienUnknownEquity
CH0038863350NESTLE SA0,23%0,02 Mio. USDSchweizUnknownEquity
CH0012005267NOVARTIS AG0,22%0,02 Mio. USDSchweizUnknownEquity
FR0000121014LVMH0,21%0,02 Mio. USDFrankrikeConsumer, CyclicalEquity
JP3633400001TOYOTA MOTOR CORP0,21%0,02 Mio. USDJapanUnknownEquity
GB00BP6MXD84SHELL PLC0,19%0,02 Mio. USDStorbritannienEnergyEquity

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

Nyheter

AI, datacenter och Uranium Bull Market

Publicerad

den

Sprott Direktör för ETF Product Management Steve Schoffstall träffade Steve Darling från Proactive för att diskutera den förändrade dynamiken på kärnenergi- och uranmarknaderna mitt i stigande elbehov som drivs av AI och datacenter. När teknikföretag söker pålitliga och hållbara energilösningar lyfte Schoffstall fram de växande partnerskapen mellan teknikjättar och kärnenergileverantörer.

Sprott Direktör för ETF Product Management Steve Schoffstall träffade Steve Darling från Proactive för att diskutera den förändrade dynamiken på kärnenergi- och uranmarknaderna mitt i stigande elbehov som drivs av AI och datacenter. När teknikföretag söker pålitliga och hållbara energilösningar lyfte Schoffstall fram de växande partnerskapen mellan teknikjättar och kärnenergileverantörer.

Han noterade exempel som Amazons avtal med Talen Energy som en signal om sektorns potential. ”Kärnenergi växer fram som en nyckellösning för ren, pålitlig kraft,” anmärkte Schoffstall och betonade sin avgörande roll för att möta de energiintensiva behoven av AI-utveckling och storskaliga datacenter. Trots den senaste tidens volatilitet,

Schoffstall uttryckte optimism om uranmarknaden och beskrev den som en ”fortsatt tjurmarknad som drivs av en långsiktig efterfrågan på kärnkraft. Han diskuterade de geopolitiska faktorerna som formar uranproduktionen, såsom Kazakstans växande band med Kina, och de utmaningar detta innebär för västerländska marknader.

Schoffstall delade också förväntningar på ytterligare inhemskt stöd för kärnenergi under den kommande Trump-administrationen, särskilt politik som gynnar USA-baserad energiproduktion och investeringar i uranbrytning. Samtalet utforskade också internationella åtaganden som gjordes vid COP29, där nationer lovade att tredubbla kärnkraftskapaciteten i mitten av seklet.

Schoffstall påpekade att västerländska företag sannolikt kommer att säkra långsiktiga urankontrakt som en del av ansträngningarna att stärka energioberoendet och minska beroendet av utländska leveranskedjor. När världen övergår till renare energilösningar ser Schoffstall att kärnkraft spelar en allt viktigare roll, driven av både den privata sektorns efterfrågan och statliga initiativ. Med en hausseartad uranmarknad och växande kärnkraftskapacitet är sektorn redo för betydande tillväxt under de kommande åren.

Handla U3O8 ETF

HANetf Sprott Uranium Miners UCITS ETF Acc (U3O8 ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Borsa Italiana, Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnetAktieinvest och Avanza.

Fortsätt läsa

Nyheter

JRZD ETF, företag från Eurozonen med höga ESG-betyg

Publicerad

den

JPMorgan Eurozone Research Enhanced Index Equity (ESG) UCITS ETF EUR (dist) (JRZD ETF), med ISIN IE000783LRG9, är en aktivt förvaltad ETF.

JPMorgan Eurozone Research Enhanced Index Equity (ESG) UCITS ETF EUR (dist) (JRZD ETF), med ISIN IE000783LRG9, är en aktivt förvaltad ETF.

JP Morgans strategi för Eurozone Research Enhanced Index Equity (ESG) investerar i företag från länder i euroområdet. Denna fond strävar efter att generera en högre avkastning än MSCI EMU. Dessutom undviker fondförvaltningen företag vars ESG-prestation har en negativ inverkan på verksamheten eller vars affärspraxis inte överensstämmer med fondförvaltningens standarder.

Den börshandlade fondens TER (total cost ratio) uppgår till 0,25 % p.a. JPMorgan Eurozone Research Enhanced Index Equity (ESG) UCITS ETF EUR (dist) är den billigaste ETF som följer JP Morgan Eurozone Research Enhanced Index Equity (ESG) index. ETFen replikerar det underliggande indexets prestanda genom fullständig replikering (köper alla indexbeståndsdelar). Utdelningarna i denna ETF delas ut till investerarna (kvartalsvis).

JPMorgan Eurozone Research Enhanced Index Equity (ESG) UCITS ETF EUR (dist) är en mycket liten ETF med 2 miljoner euro tillgångar under förvaltning. Denna ETF lanserades den 26 april 2022 och har sin hemvist i Irland.

Investeringsmål

Delfonden strävar efter att uppnå en långsiktig avkastning som överstiger MSCI EMU Index (Total Return Net) genom att aktivt investera i huvudsak i en portfölj av företag i euroområdet.

Handla JRZD ETF

JPMorgan Eurozone Research Enhanced Index Equity (ESG) UCITS ETF EUR (dist) (JRZD ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel DEGIRONordnet, Aktieinvest och Avanza.

Börsnoteringar

Största innehav

NamnISINLandVikt%
ASML HOLDING NV /EUR/NL0010273215Netherlands7,20%
LVMH MOET HENNESSY LOUIS /EUR/FR0000121014France4,49%
TOTALENERGIES SE /EUR/FR0000120271France3,56%
SIEMENS AG-REG /EUR/DE0007236101Germany3,32%
SCHNEIDER ELEC SA /EUR/FR0000121972United States3,08%
SAP SE /EUR/DE0007164600Germany3,04%
ALLIANZ SE REGISTERED /EUR/DE0008404005Germany2,78%
AIR LIQUIDE SA /EUR/FR0000120073France2,55%
SANOFI /EUR/FR0000120578United States2,34%
BANCO SANTANDER SA /EUR/ES0113900J37Spain2,18%

Innehav kan komma att förändras

Fortsätt läsa

21Shares

Prenumerera på nyheter om ETFer

* indicates required

21Shares

Populära