Följ oss
the_ad_group(12516);

Nyheter

Airbnb och Uber: Redo att lyfta?

Publicerad

den

Få aktier exemplifierar den nuvarande konjunkturen lika mycket som Airbnb och Uber. Airbnb utmanar nästan exklusiva hotellkedjor medan Uber nästan helt har minskat monopolet för starkt organiserade taxiföretag.

Få aktier exemplifierar den nuvarande konjunkturen lika mycket som Airbnb och Uber. Airbnb utmanar nästan exklusiva hotellkedjor medan Uber nästan helt har minskat monopolet för starkt organiserade taxiföretag.

Pandemin var dock en utmanande tid för vissa delar av ekonomin: resebegränsningar och minskade pendlingar stavade en olycksbådande tid för dessa stigande stjärnor. I den här artikeln lyfter Leverage Shares fram det senaste som en smart investerare säkert kommer att ta hänsyn till.

Före börsintroduktionen den 10 december förra året gick Airbnb från styrka till styrka i sina årliga värderingar av privata investerare. 2015 var det det första företaget som kom in på Kuba efter Obama-administrationens lindring av begränsningarna. Dess lista över investerare – både tidigare och nuvarande – inkluderade bland annat riskkapitalföretaget Andreessen Horowitz, Hollywood-skådespelaren Ashton Kutcher, Google Capital och Technology Crossover Ventures (TCV).

När det gäller ekonomisk påverkan mätt i både värdinkomster och andra kostnader som användarna bär, uppskattades företagets största förmånstagare till USA, varav främst andra västländer utgjorde resten av topp 10-listan.

Men då slog pandemin. Företaget avskedade 25% av sin personal – cirka 1 900 anställda – i maj 2020. Företaget sänkte sin interna värdering från 31 miljarder dollar till 26 miljarder dollar och övervägde att försena planerna för en börsintroduktion – innan den börsnoteras i december för att skaffa 3,5 miljarder dollar i kapital .

Antalet bokningar gentemot intäkterna visade en liknande dyster bild.

När det gäller konkurrenslandskap var företaget – från och med 2019 – den yngsta men snabbast växande konkurrenten till andra reseportaler när det gäller bruttobokningar. Det går dock inte att anta att 2020 var ett dåligt år för både Airbnb och dess konkurrenter.

Jämförande marknadsandel av bruttobokningar 2019

Uber: Fram till pandemin

Från och med UberCab 2009 blev Uber det varumärke som de flesta förknippar med transporter efter att det tog USA med storm och expanderade till Europa, Asien och Sydamerika. Företaget har tre ben: Eats (en matleveransservice), Frakt (en logistiktjänst) och en autonom fordonsenhet (Advanced Technologies Group eller ”ATG”).

Den 10 maj 2019 började företaget börsnoteras med en börsintroduktion, varefter aktiekursen sjönk med 11%, vilket resulterade i den största börsintroduktionen för första dagen i amerikansk historia. Genom att göra en jämförelse sida vid sida av företagets resultat kontra dess uppfattning och tillväxt avslöjas att höga intäkter inte nödvändigtvis kan översättas till höga vinster.

För att förstå varför är det viktigt att notera att Uber aktivt är i krig med den organiserade personliga transportsektorn. För att locka kunderna mot det spenderar företaget en stor summa pengar på administrativa kostnader för att kontinuerligt ta in en stor pool av förare samt på marknadsföring och kampanjer för att behålla användarna. Avgifterna för en användare går inte så lågt ned för att hålla förarna intresserade men de är för låga för att skapa en hög vinst för företaget. Med andra ord kostar varje tur på Uber faktiskt företagets pengar.

Efter pandemin drabbade företaget planer på att säga upp cirka 14% av sin personalstyrka – 3 700 anställda – följt av ett tillkännagivande två veckor senare om att ytterligare 3 000 anställda skulle avskedas och 45 kontor skulle stängas.

Som helhet var och förblir Nordamerika dess största intäktsområde.

Företagets ben för mat och transport var inte historiskt en stor inkomstintäkt. Emellertid visade sig Eats vara en livräddare för företaget under pandemin när beställningarna för leverans av livsmedel sköt i höjden.

I själva verket, i termer av intäkter, Uber studsade tillbaka från effekterna av pandemin mycket snabbt och byggde en uppåtgående trend från Q3 2020 och framåt.

Men vi upprepar att det är ett frågetecken om de höga intäkterna kan översättas till vinster som överförs till Ubers aktieägare.

Ett annat viktigt inslag i företaget har varit dess aktiva förvärv/partnerskap. År 2016 sålde företaget sin Kinaverksamhet till DiDi i utbyte mot en 18-procentig andel i DiDi och ett åtagande från den senare att investera 1 miljard dollar i Uber. År 2018 kombinerade Uber sin verksamhet i Ryssland och vissa OSS-länder med Yandex. Taxi och investerade 225 miljoner dollar i ett joint venture. Det gjorde samma sak med Sydostasien-baserade Uber-klon Grab i utbyte mot en ägarandel på 27,5%. År 2020 förvärvade den Careem – en Uber-klon i Mellanöstern och Nordafrika – och sålde sin Eats-verksamhet i Indien till Zomato i utbyte mot en andel på 9,99%.

Intressant nog, för närvarande förvärvades amerikanska leveranstjänsteföretaget Postmates för 2,65 miljarder dollar i december förra året. I januari i år såldes Uber ATG till självkörande startup Aurora Innovation för 4 miljarder dollar medan Uber investerade 400 miljoner dollar i Aurora för att ta en andel på 26%. I februari tillkännagav företaget köpet av amerikansk alkoholleveransservice Drizly för 1,1 miljarder dollar i kontanter och aktier.

Alla dessa investeringar kommer att vara ytterligare källor till marknadsvärde för företagets aktier.

Airbnb och Uber: Var de står idag

I många avseenden är de två företagen ganska lika trots att de befinner sig i olika delar av ekonomin: deras primära marknad är Nordamerika, de är båda mästare inom ”gig-ekonomin”, de har båda haft ett dyster 2020 och de båda började 2021 med en smäll genom att överträffa S&P 500 under första kvartalet 2021.

Under andra kvartalet 2021 blir dock skillnaden i utsikter mellan de två uppenbara. Airbnb förväntas allmänt – även av Reddits ivriga publikbevakning – att bli ett högt värderad aktie. Airbnbs vd Brian Chesky uppgav under Q1 2021-uppdateringen att företaget förväntar sig att stadsresor och gränsöverskridande resor kommer att ge företaget betydande medvind i de kommande kvartalen. Därtill kommer, eftersom fjärrarbete blir mer och mer framträdande, detta sannolikt öka företagets hemdelningssegment.

Under tiden har Uber – som de flesta västerländska transportdelningsföretag – kämpat för brist på tillgänglighet för förare, av vilka många sökte andra sätt att arbeta under pandemin. Som ett resultat har biljettpriserna i USA ökat med i genomsnitt 40% under juni månad. Men företaget har en ljusstråle i öst – dess andel i DiDi Chuxing (för närvarande utspädd till 15,4%) kommer sannolikt att addera upp till uppskattningsvis 9-12,8 miljarder dollar i värde till Uber efter att den kinesiska transportdelningsbeten offentliggörs senare. det här året. DiDi äger också det största laddningsnätet för elfordon i Kina, med över 30% marknadsandel av den totala offentliga laddningsvolymen under första kvartalet 2021. Även detta kommer att visa sig vara ett indirekt sätt att minska Ubers vinst eftersom Kina är det världens största marknad för elfordon.

kort sikt är Ubers investering dock i varmvatten: mindre än en vecka efter att DiDi börsnoteras på New York Stock Exchange tillkännagav den kinesiska regeringen den 2 juli att nya användare inte skulle kunna ladda ner företagets åktur. app på grund av en pågående granskning efter Cyberspace Administration of China (CAC) rapporterade att appen olagligt samlade in användarnas personuppgifter. Den 6 juli sjönk företagets nynoterade aktier med mer än 19% och förlorade 15 miljarder dollar i marknadsvärde enbart den dagen. Företaget står också inför två stämningar vid amerikanska federala domstolar som hävdar att företaget inte avslöjade pågående samtal med kinesiska myndigheter i denna fråga. För Uber är detta en anledning till oro: de upplevda fördelarna med diversifiering av investeringarna verkar inte bära frukt ännu. I det långa loppet – uteslutande av DiDis fullständiga stängning av den kinesiska regeringen – är det dock fortfarande troligt att investeringsfördelarna skulle uppnås efter att frågan är tillfredsställande löst.

Naturligtvis är riktningen som aktien ska gå en fråga om intensiv gissning. Oavsett om det är uppåt eller nedåt kan prisbanan rimligen förväntas vara ganska ojämn. För sådana scenarier erbjuder Leverage Shares investerare flera produkter byggda runt dessa två företag med olika hävstångsfaktorer: Airbnb finns med en 3X-faktor (3ABN) samt en invers -1x kortversion (SABN). Uber finns med en 3X-faktor (3UBR), en 2X-faktor (2UBR) samt en invers / kort (SUBR).

Handla Leverage Shares produkter

Leverage Shares produkter kan handlas genom till exempel IG, men även på Londonbörsen för den som har ett konto hos en mäklare som erbjuder handel på denna marknad, till exempel DEGIRO. Vidare handlas Leverage Shares Single Stock ETPs på Euronext Amsterdam och Euronext Paris.

Fortsätt läsa
Annons
Klicka för att kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Nyheter

MONTLEV, Sveriges första globala ETF med hävstång

Publicerad

den

Montrose Global Leverage 125 MSCI World UCITS ETF (MONTLEV), Sveriges första globala ETF med hävstång är utvecklad för investerare som tror på långsiktig tillväxt och vill ha en extra skjuts i sin portfölj. Perfekt för pensionsspar, barnspar eller som en långsiktig bas i din investeringsstrategi.

Montrose Global Leverage 125 MSCI World UCITS ETF (MONTLEV), Sveriges första globala ETF med hävstång är utvecklad för investerare som tror på långsiktig tillväxt och vill ha en extra skjuts i sin portfölj. Perfekt för pensionsspar, barnspar eller som en långsiktig bas i din investeringsstrategi.

Första handelsdag: 10 april 2025

Total avgift: 0,41%

Valuta: SEK

Hävstång: x1,25

Inbyggd hävstång

Hävstång för den som är långsiktig

Ingen valutaväxling

Eftersom ETFen är noterad och handlas i Sverige slipper du valutaväxling. Handlar du ETFen hos Montrose köper du den även helt courtagefritt.

ETFen är optimerad för den långsiktiga investeraren som vill maximera sin marknadsexponering på ett effektivt och stabilt sätt. För konton där traditionell belåning inte är möjlig, som tjänstepension och barnspar, erbjuder den även ett sätt att öka avkastningspotentialen.

Hävstången ger en förstärkt marknadsexponering, där en uppgång på 10% i det underliggande indexet innebär en ökning på cirka 12,5% – och vice versa vid nedgång. Finansieringskostnaden för hävstången är STIBOR 3M + 0,60 och rebalanseras i slutet av varje månad.

Innehav och exponering

Starkare global exponering med MSCI World Index

Få möjlighet att ta del av avkastningen från världens största bolag, som NVIDIA, Apple och Microsoft. Med MSCI World Index får du en bred global exponering mot över 1500 ledande företag från 23 utvecklade marknader – med 1,25x hävstång för extra potential.

Handla MONTLEV ETF

Montrose Global Leverage 125 MSCI World UCITS ETF (MONTLEV) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas i svenska kronor på svenska Nasdaq Stockholm.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel  Nordnet, SAVR, DEGIRO och Avanza.

Notera att MONTLEV ETF handlas courtagefritt hos Montrose.

Börsnoteringar

BörsValutaKortnamn
Nasdaq StockholmSEKMONTLEV

Montrose Global Leverage 125 – 10 största innehav

VärdepapperVikt %
Apple4,90%
Microsoft4,03%
Nvidia4,03%
Amazon3,17%
Alphabeth Inc3,12%
Meta2,13%
Tesla1,56%
Broadcom1,37%
JPMorgan Chase1,06%
Eli Lilly0,92%

Innehav kan komma att förändras

Vilka parter är involverade i ETFen?

Investeringsförvaltaren är FundLogic SAS, medan MSIM Fund Management (Ireland) Limited, som förvaltare och global distributör, har utsett Montrose by Carnegie AB som underdistributör. Morgan Stanley agerar som hedge-leverantör och har kontrakterats för att tillhandahålla derivat.

ETFens juridiska namn är Montrose Global Leverage 125 MSCI World UCITS ETF. Montrose som underdistributör får ersättning baserat på AUM i ETFen. Ersättningen beror på volymen i ETFen och uppgår mellan 0,07% – 0,12%

Vad kostar Montrose Global Leverage 125?

ETFen har en estimerad total avgift på 0,405%. 0,38% i löpande avgift och 0,025% i transaktionsavgifter.

Vilken risknivå har ETFen?

Fonden har risknivå 5 på en sjugradig skala. Om den svenska valutan stärks mot underliggande utländska valutor kan ETFen minska i värde.

Ger ETFen ut någon utdelning?

Nej, alla utdelningar återinvesteras direkt i ETFen och återspeglas därför direkt i NAVet och utvecklingen.

Vilket underligggande index har ETFen?

Det underliggande indexet är MSCI World Developed Market Index, denominerat i SEK (NDDUWI composite SEK).

Hur ofta rebalanseras belåningen?

I slutet på varje månad sker en omviktning för att återställa belåningen till 125%. Beroende på hur marknaden har gått sedan den senaste omviktningen kan den faktiska belåningen vara både högre eller lägre. I de fall som marknaden har gått ner är belåningen högre än 125% och ifall den har gått upp är den lägre än 125%. Genom att inte rebalasera dagligen så undviker man att kortsiktigt snabba marknadsrörelser urholkar värdet på ETF.en.

Justeras finansieringskostnaden regelbundet?

Ja, finansieringskostnaden justeras dagligen baserat på änringar av 3M STIBOR. Går räntan upp blir finansieringen dyrare och vice versa om den går ner.

Vad är finansieringskostnaden per år i procent?

För den extra inbyggda 25% belåningen i ETFen är finansieringskostnaden 3M STIBOR + 60 bps. STIBOR (Stockholm Interbank Offered Rate) är den ränta som banker i Sverige tar ut av varandra för kortfristiga lån utan säkerhet på interbankmarknaden. Det är en referensränta som ofta används för att bestämma räntor på olika finansiella produkter, såsom lån, obligationer och derivat. 2025-03-13 var 3M STIBOR 2,339%. Aktuell ränta går att se här.

De pengar som placeras kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

Fortsätt läsa

Nyheter

Montrose storsatsning på ETFer fortsätter – lanserar Sveriges första globala ETF med hävstång

Publicerad

den

Efter att ha lanserat Sveriges första månatligt utdelande ETF tar Montrose nu ytterligare ett steg för att utveckla den svenska ETF-marknaden. Nu introduceras Montrose Global Leverage 125 MSCI World UCITS ETF, Sveriges första globala ETF med hävstång. Den nya ETFen ger investerare en bred global exponering med en inbyggd hävstång på 1,25x.

Efter att ha lanserat Sveriges första månatligt utdelande ETF tar Montrose nu ytterligare ett steg för att utveckla den svenska ETF-marknaden. Nu introduceras Montrose Global Leverage 125 MSCI World UCITS ETF, Sveriges första globala ETF med hävstång. Den nya ETFen ger investerare en bred global exponering med en inbyggd hävstång på 1,25x.

Första handelsdag är 10 april 2025.

Den svenska ETF-marknaden har länge legat steget efter den internationella, men intresset växer snabbt. Montrose vill driva utvecklingen genom att erbjuda innovativa och lättillgängliga investeringsprodukter som tidigare saknats på den svenska börsen.

”Vi såg ett stort intresse för vår första ETF och ser att svenska investerare efterfrågar fler alternativ som är både enkla och effektiva. Med Montrose Global Leverage 125 gör vi det möjligt att förstärka sin globala exponering utan att behöva ta traditionell belåning,” säger Alexander Boman, vd på Montrose.

En ETF för långsiktiga investerare

Montrose Global Leverage 125 är särskilt anpassad för investerare som har en lång placeringshorisont och tror på global tillväxt. ETFen kan vara ett intressant alternativ för investerare som vill ha mer än 100% aktieexponering i sina investeringar inom exempelvis tjänstepension eller barnspar, där traditionell belåning ofta inte är ett alternativ.

Finansieringskostnaden för hävstången är STIBOR 3M + 0,60 och rebalanseras i slutet av varje månad.

”Trots den turbulens vi ser på börsen just nu har historien visat att långsiktighet lönar sig.

Sedan 1987 har MSCI World levererat en årlig snittavkastning på 8,45%, trots IT-krasch, finanskris, brexit, coronakrasch och krig. Med en inbyggd hävstång kan långsiktiga investerare förstärka ränta på ränta-effekten över tid, medan kortsiktiga investerare får ett flexibelt alternativ för taktisk allokering – särskilt i en marknad där index redan tappat 7 procent och dollarn försvagats med 15 procent mot kronan sen årshögsta,” säger Nicklas Andersson, sparekonom på Montrose.

Kortfakta om Montrose Global Leverage 125

  • Hävstång: 1,25x
  • Total avgift: 0,405%
  • Handlas i: SEK
  • Utdelning: Ackumulerande
  • Rebalansering: Månatlig
  • Börshandlad: Ja, handlas i realtid

Montrose driver innovation på den svenska ETF-marknaden

ETFer har länge varit populära internationellt, men i Sverige har marknaden utvecklats långsammare. Montrose har som mål att förändra detta genom att lansera innovativa ETFer som ger svenska investerare bättre verktyg för att bygga långsiktiga portföljer.

”Många svenska investerare känner fortfarande inte till fördelarna med ETFer, och utbudet har varit begränsat. Vi vill ändra på det genom att lansera produkter som möter verkliga behov – vare sig det handlar om månadsutdelning, hävstång eller andra strategiska verktyg för sparande,” säger Daniel Bargiel Almer, produktchef på Montrose.

Med Montrose Global Leverage 125 introduceras en kontrollerad hävstång på den svenska ETF-marknaden, vilket ger investerare möjlighet att öka sin exponering utan att behöva ta eget lån och därmed riskera tvångsförsäljning vid nedgångar.

Så handlar du Montrose Global Leverage 125

Montrose Global Leverage 125 är en börshandlad fond (ETF), vilket innebär att den kan köpas och säljas i realtid under börsens öppettider. Fonden finns tillgänglig hos nätmäklare och banker och har kortnamnet MONTLEV. Hos Montrose köps den courtagefritt.

Första handelsdag är 10 april 2025.

I samarbete med Morgan Stanley

Investeringsförvaltaren är FundLogic SAS, medan MSIM Fund Management (Ireland) Limited, som förvaltare och global distributör, har utsett Montrose by Carnegie AB som underdistributör. Morgan Stanley agerar som hedge-leverantör och har kontrakterats för att tillhandahålla derivat. ETFens juridiska namn är Montrose Global Leverage 125 MSCI World UCITS ETF.

Vill du veta mer?

Läs mer om Montrose Global Leverage 125

Om Montrose

Montrose är en investeringsplattform byggd för investerare, av investerare. Vi kombinerar avancerade verktyg, expertkunskap och insiktsfull marknadsanalys för att ge våra kunder full kontroll över sina investeringar. Vårt mål är att skapa den bästa upplevelsen för alla som älskar investeringar.

Fortsätt läsa

Nyheter

Kommer snart – en europeisk försvars-ETF, från ett europeiskt företag, utan USA-exponering

Publicerad

den

En europeisk försvarsöversikt: Med ökande hot och USA:s stöd inte längre garanterat, håller europeiska NATO-medlemmar på att se över sina försvarsstrategier och kraftigt öka militärutgifterna. Efter ett decennium av misslyckande med att nå målet på 2 % av BNP har Europa kollektivt underutnyttjat med uppskattningsvis 850 miljarder euro. Nu, för att återuppbygga och modernisera sina väpnade styrkor, riktar regeringarna denna förnyade investering mot europeiska försvarsföretag – vilket ökar kontinentens strategiska självtillit.

En europeisk försvarsöversikt: Med ökande hot och USAs stöd inte längre garanterat, håller europeiska NATO-medlemmar på att se över sina försvarsstrategier och kraftigt öka militärutgifterna. Efter ett decennium av misslyckande med att nå målet på 2 % av BNP har Europa kollektivt underutnyttjat med uppskattningsvis 850 miljarder euro. Nu, för att återuppbygga och modernisera sina väpnade styrkor, riktar regeringarna denna förnyade investering mot europeiska försvarsföretag – vilket ökar kontinentens strategiska självtillit.

Ett europeiskt försvar

Europa åtar sig att göra seriösa försvarsinvesteringar

Efter årtionden av underutnyttjande, rustar Europa äntligen upp sig. EU har fastställt en försvarsplan på 800 miljarder euro, medan enskilda europeiska NATO-medlemmar – från Polen till Storbritannien – snabbt ökar sina egna militärbudgetar.

Strategisk autonomi innebär att köpa europeiskt

Europas upprustning handlar inte bara om att spendera mer – det handlar om att bygga europeiskt oberoende och självständighet inom försvaret. För att minska beroendet av amerikansk utrustning prioriterar EU europeiskt tillverkade vapen, fordon och system, vilket ger en stark medvind till den europeiska försvarssektorn.

Byggd av Europas ledande ETF-experter för försvar

Denna ETF bygger på HANetfs bevisade framgång inom globala försvarsinvesteringar. Uppbackad av teamet bakom den snabbväxande NATO ETF erbjuder den diversifierad tillgång till Europas försvarssektor – från traditionella försvarsnamn till cybersäkerhet, vilket speglar den moderna krigföringens natur. HANetf är ett europeiskt företag.

Indexmetodik

Med ökande hot och USAs stöd inte längre garanterat, håller europeiska NATO-medlemmar på att se över sina försvarsstrategier och kraftigt öka militärutgifterna. Efter ett decennium av misslyckande med att nå målet på 2 procent av BNP har Europa kollektivt underutnyttjat med uppskattningsvis 850 miljarder euro. Nu, för att återuppbygga och modernisera sina väpnade styrkor, riktar regeringarna denna förnyade investering mot europeiska försvarsföretag – vilket ökar kontinentens strategiska självtillit.

Landsviktningar

Största innehav

Data as of March 31, 2025. Source: VettaFi

Rheinmetall

Rheinmetall, en tyskbaserad försvarsentreprenör, har legat i framkant när det gäller att modernisera NATOs militärer och åtgärda kritiska luckor i europeisk försvarskapacitet. Rheinmetall är känt för sin expertis inom pansarfordon, artillerisystem och ammunition, och har sett en ökning i efterfrågan på grund av ökade Natos försvarsutgifter efter Rysslands invasion av Ukraina.

Att ta itu med geopolitiska spänningar

Rheinmetall har utnyttjat de europeiska NATO-medlemmarnas strävan att nå eller överträffa målet för försvarsutgifterna på 2 procent av BNP. Med många Nato-länder som försöker modernisera sina landstyrkor, har Rheinmetalls erbjudanden, inklusive Leopard 2-stridsvagnsuppgraderingarna och Lynx pansarfordon, varit i hög efterfrågan.

Stark orderbok

Shell produktionskapacitet

BAE Systems

BAE Systems, med huvudkontor i Storbritannien, är en av de största försvarsentreprenörerna globalt och en kritisk leverantör för Natos försvarsinfrastruktur. Med en portfölj som spänner över luft-, hav-, land- och cyberdomäner har BAE Systems varit avgörande för att göra det möjligt för NATO-medlemmar att förbättra sin försvarsförmåga.

Betydande bidrag till luftförsvaret

BAE Systems tillverkar nyckelkomponenter till Eurofighter Typhoon och F-35 LightningII, båda väsentliga för Natos överlägsenhet i luften. Företaget tillhandahåller även avancerade radar- och elektroniska krigföringssystem för att stödja NATO-operationer.

AUKUS ubåtsprogram

Cyber och elektronisk krigföring

Handla ASWC ETF

HANetf Future of Defence UCITS ETF (ASWC ETF) är en europeisk börshandlad fond. Denna fond handlas på flera olika börser, till exempel Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Av den anledningen förekommer olika kortnamn på samma börshandlade fond.

Det betyder att det går att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare, till exempel  NordnetSAVRDEGIRO och Avanza.

Fortsätt läsa

21Shares

Prenumerera på nyheter om ETFer

* indicates required

21Shares

Populära